طرز تهیه شیرینی گلپر

0 446

شیرینی به ماده غذایی اطلاق می‌گردد که ماده اصلی آن شکر یا پودر قند یا قندهای مصنوعی باشد و در تعریف آن‌قدر گسترده است که شکلات‌ها را هم در بر می‌گیرد. در اغلب شیرینی‌ها، آرد و تخم‌مرغ ماده اصلی دیگری علاوه بر مادهٔ شیرین‌کننده به‌شمار می‌آیند.

طرز تهیه شیرینی گلپر

مواد لازم جهت پخت شیرینی گلپر:

آرد سفید     یک و یک‌چهارم پیمانه
آرد نخودچی     دو قاشق غذاخوری
روغن جامد     پنجاه گرم
پودر قند     صد و سی گرم
روغن صاف (کره گیاهی)     بیست تا بیست‌وپنج گرم
گلپر و تخم خرفه     به مقدار دلخواه

طرز تهیه شیرینی گلپر:

روغن‌ها را نرم کرده، پودر قند را اضافه می‌کنیم. آن‌قدر ورز می‌دهیم تا کاملاً یکدست شود، سپس آرد نخودچی را افزوده، آرد سفید را هم کم‌کم اضافه کرده و آن‌قدر ورز می‌دهیم تا خمیر ترک نخورد.

– می‌توان از سه رنگ قهوه‌ای، زرد و سفید استفاده کرد، مقداری از مواد را با کاکائو قهوه‌ای کرده، مقداری را زعفرانی و باقی را به رنگ سفید خمیر تهیه می‌کنیم.

– مواد را گلوله کرده، رویشان را تخم خرفه پاشیده و در سینی می‌گذاریم. گلپر را در فر با حرارت صد و هفتادوپنج درجه سانتی‌گراد به مدت بیست دقیقه قرار می‌دهیم.
بعدازاین مدت، با زدن ضربه‌ای از زیر سینی، اگر شیرینی جابجا شد، شیرینی آماده است.

نکات مورد توجه پخت شیرینی گلپر:

۱) صد و سی گرم پودر قند، معادل یک پیمانه است.
۲) به‌هیچ‌وجه از شکر استفاده نکنید. اگر پودر قند در دسترس نیست، شکر را آسیاب کنید تا پودر قند به دست ‌آید.
۳) ورز دادن در این شیرینی، بسیار مهم است. تا وقتی ورز دهید که خمیر، کاملاً در دست جمع شود.
۴) فر را از قبل گرم کنید.

شیرینی‌های ایرانی

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.