طرز تهیه کوفته شامی (کوفته کرمانشاهی)
کوفته شامی کرمانشاهی یکی از غذاهای خوشمزه اصیل و سنتی است که هر کسی را که یکبار آن را امتحان کند وادار به تهیه دوباره آن می سازد. درست است غذاهای سنتی کمی زمان بر هستند ولی خاصیت و ارزش غذایی آنها خیلی زیاد است.
مواد اولیه کوفته شامی :
گوشت چرخ کرده بدون چربی ۴۰۰ گرم
لپه ۳ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
آویشن خشک شده ۲ الی ۳ قاشق غذا خوری
گردوی خرد شده و کشمش به قدر کافی
نمک و زرد چوبه و فلفل و روغن (برای سرخ کردن) به میزان لازم
آرد نخودچی به میزان لازم
سبزی های معطر ( گشنیز – جعفری – ترخون )۳ قاشق غذا خوری
برگه زردالو یک پیمانه کوچک آرد۲ قاشق غذا خوری زعفران به میزان لازم آب۳ لیوان آبلیمو نصف استکان شکر۴ قاشق غذا خوری
طرز تهیه کوفته شامی :
جهت تهیه کوفته شامی ابتدا لپه را با کمی نمک پخته و سپس با گوشت و آویشن دو بار چرخ کنید تا کاملا نرم شود سپس به آن تخم مرغ ،نمک ، زرد چوبه و آرد نخود چی ( به اندازه ای که چسبندگی لازم را پیدا کند ) اضافه کنید سپس از مایه گلوله هایی برداشته و با گردو و کشمش مغز گذاری کرده و در تخم مرغ یا آرد نخود چی بغلتانید و در روغن سرخ کنید.
آرد را با کمی روغن سرخ کرده و به آن آب اضافه کنید و روی حرارت ملایم گذاشته تا آب کوفته نرم و لطیف شود بعد به آن سبزی خرد شده و برگه زردالو ، آبلیمو ، زعفران ، پیاز داغ و کوفته های سرخ شده را اضافه کنید .
به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم پخته تا سس آن قوام لازم را به دست آورد وکوفته دم بیفتدسپس در دیس کشیده وتزیین نمایید. البته بیشتر کرمانشاهی ها برای آب کوفته (سس) از رب انار و برنج و شکر و پیاز داغ استفاده میکنند. روشهای مختلفی برای تهیه سس کوفته شامی هست و با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان یکی از این روشها را انتخاب کنید.