طرز تهیه دمنوش مریم گلی
دمنوش مریم گلی در درمان بیماریهای زیادی کاربرد دارد. از آنجایی که طبیعت مریم گلی گرم است، خاصیت آرام بخش دارد و در رفع استرس و اضطراب موثر خواهد بود.
یکی از گیاهانی است که در طب سنتی کاربردهای زیادی دارد و برای درمان بیماریهای متعددی مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه مزه تند و کمی تلخ دارد. عطر و طعم آن نعنایی است.مریم گلی به صورت جوشانده یا دمنوش مصرف میشود؛ همچنین عصاره آن به صورت قطره خوراکی یا موضعی کاربرد دارد. در ادامه با ۲ روش تهیه دمنوش این گیاه دارویی آشنا میشوید.
۱. تهیه دمنوش مریم گلی به روش دم گذاشتن
مواد لازم
برگ مریم گلی ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش ۲ فنجان
عسل یا نبات در صورت تمایل به میزان لازم
دستور تهیه:
برگهای آن را با آب سرد بشویید و در قوری بریزید.
آب جوش را به قوری اضافه کرده و اجازه دهید، این گیاه ۱۵ الی ۲۰ دقیقه روی بخار آب دم بکشد.
دم نوش مریم گلی دارای طعم تلخی است، در صورت میتوانید مقداری عسل یا نبات به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.
۲. تهیه دمنوش مریم گلی به روش جوشاندن
مواد لازم
مریم گلی تازه یا خشک ۱۵ گرم
آب ۱ لیتر
آب لیمو ترش ۱ عدد
عسل ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
آن را در آب ریخته و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید.حرارت را ملایم کرده و ۲۰ دقیقه صبر کنید تا در آب بجوشد.
حرارت را خاموش کرده و ۱۵ دقیقه دیگر صبر کنید تا محلول خنک شود.
محلول را صاف کرده و آبلیمو و عسل را به آن اضافه کنید.
این دمنوش را میتوانید در طول روز مصرف کرده و تا ۵ روز به مصرف آن ادامه دهید.
موارد منع مصرف
در دوران بارداری و شیردهی بهتر است از نوشیدن دمنوش مریم گلی پرهیز شود. زیرا این دمنوش باعث کاهش شیر مادران میشود.
مصرف بیش از حد این دمنوش میتواند ضربان قلب را افزایش دهد و باعث تشنج شود.
استفاده از آن به افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمیشود.
مریم گلی گیاهی است که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک استفاده میشود. برگهای تازه این گیاه، باید معطر و بدون لک باشد. برگهای آن را میتوان خشک کرد و ساییدهی آن را در غذا مورد استفاده قرار داد.
برای نگهداری این گیاه
برگهای آن را از ساقه جدا کرده و بشویید.اجازه دهید برگها خشک شوند، سپس آنها را در دستمال نخی پیچیده و در نایلون قرار دهید.بدین ترتیب میتوانید آن را به مدت ۴ روز در یخچال و یا یک سال در فریزر نگهداری کنید.همچنین برگهای خشک شده را میتوانید در ظرف دربسته به مدت ۶ ماه در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
گیاهشناسی
گیاهی چند ساله و علفی است که ساقههایی جوان به رنگ سبز تیره و پر از کرکهای خاکستری دارد. برگهای این گیاه، نیزهای شکل بوده و سطح آنها با کرکهای ظریفی پوشیده شده است. گلهای این گیاه به رنگ بنفش متمایل به آبی، صورتی یا سفید بوده که در قسمت فوقانی ساقه روی چرخههای مخصوصی تجمع یافته اند. روی هر چرخه ۵ الی ۸ گل وجود دارد و میوهی فندقی آن به رنگ قهوهای روشن یا تیره است.