هروئین و عوارضی شدید

0 146

مرکز توانبخشی معتادان به مواد مخدر و الکل در سال ۲۰۱۶ فهرستی از هشت کشور با بیشترین میزان مصرف مواد مخدر منتشر کرد. در بین کشورهای جهان، رتبۀ اول در مصرف هرویین، با ۳۲.۱۴ درصد سرانه، به ایران اختصاص دارد. موقعیت جغرافیایی ایران در منطقۀ خلیج فارس این کشور را به شاهراه انتقال هرویین به جنوب غربی آسیا و دسترسی به بازارهای اروپا تبدیل کرده است.

اما مشکل فقط همین نیست. همسایگی با افغانستان و حاصلخیزی زمین‌ منطقه برای کشت تریاک باعث شده است که میزان اعتیاد به مواد افیونی در ایران بیشتر از دیگر کشورهای دیگر باشد. این همه در حالی است که ایران شدیدترین مجازات (اعدام) را برای مقابله با جرایم مواد مخدر اعمال می‌کند

از حیث اعتیاد به مواد، بعد از ایران به ترتیب کشورهای انگلستان (الکل)، فرانسه (مصرف دارو)، اسلواکی (مواد استنشاقی)، روسیه (الکل)، افغانستان (هرویین)، کانادا (ماریجوانا)، آمریکا (قرص‌های تجویزشده) قرار دارند.

بر اساس گزارش مؤسسۀ بین‌المللی سوء مصرف مواد مخدر، ۲۲ میلیون نفر از افراد بالای ۱۲ سال در آمریکا مواد مخدر مصرف می‌کنند. در سال ۲۰۱۴، تعداد ۴۷ هزار و ۵۵ نفر از مردم در آمریکا بر اثر بیش مصرفی مواد مخدر جان خود را از دست دادند.

هروئین و عوارضی شدید

هرویین را میتوان از طریق تزریق،دودکردن،یا استنشاق مصرف کرد.هرویین در ابتدا احساس مسرّت خاطر به وجود می آورد.
مصرف کنندگان حرفه‌یی هرویین میگویند که ظرف یکی دو دقیقه پس از تزریق وریدی آن (سرخوشی) یا (نشئه) ویژه ای در خود احساس میکنند.

برخی از آنان این احساس را حالتی بسیار لذت بخش در حد انزال توصیف میکنند.جوانانی که هرویین استنشاق میکنند.میگویند که در این حالت همه ی ناراحتی های خود را از یادمیبرند.به دنبال مصرف هروئین،شخص خود را خشنود و سرحال احساس میکند بی آنکه از گرسنگی،درد یا فشارهای جنسی خویش آگاه باشد.

ممکن است شخص به چرت زدن بیفتد به این معنا که ضمن تماشای تلویزیون یا خواندن کتاب متناوبا بین چرت زدن و بیداری نوسان کند.برخلاف کسی که با نوشیدن الکل مست شده،مصرف کننده ی هرویین به راحتی پاسخ های ماهرانه ای به آزمون های چالاکی حرکات و مهارت های فکری میدهد و به ندرت پرخاشگرانه یا اهانت آمیز رفتار میکند.

تغییراتی که هرویین در هوشیاری بوجود می آورد چندان چشمگیر نیست: نه تجارب دیداری هیجان انگیز به شخص میدهد و نه احساس انتقال به مکانی دیگر
تغییرات حاصل در خلق و خو یعنی احساس سرخوشی و کاهش اضطراب ناشی از تجربه ی این دارو است که سبب میشود افراد شروع به مصرف این ماده کنند.

هرویین بسیار اعتیاد آور است تاجایی که حتی مصرف کوتاه مدت آن نیز میتواند وابستگی جسمی ایجاد کند.پس از مدتی دودکردن یا استنشاق هرویین،شخص به مرحله تحمل دارو پا می نهد و از این به بعد هرویین دیگر تاثیر لذت بخش سابق را ندارد.
شخص برای دستیابی به لذت سابق،ممکن است به تزریق زیرجلدی و سپس به تزریق وریدی روی آورد‌.
همین که تزریق وریدی شروع شد،مقدار هرویین مصرفی باید بیشتر و بیشتر شود تا ایجاد سرخوشی کند؛و همگام با آن،ناراحتی های بدنی ترک دارو نیز(لرزش،عرق کردن،چنگه های معده،استفراغ،سردرد)شدیدتر میشود.بنابراین،انگیزش بیشتر برای ادامه ی مصرف دارو ریشه در نیاز به اجتناب از درد و ناراحتی جسمی دارد

خطرات مصرف هرویین بسیار است:افرادی که زیاد هرویین مصرف میکنند به طور متوسط در ۴۰ سالگی میمیرند(هسر،انجلین و پاورز۱۹۹۳)
مرگ بر اثر خفگی ناشی از افت عملکرد مرکز تنفسی مغز روی میدهد.مرگ براثر یکبار مصرف زیاده ی هرویین بسیار محتمل است زیرا غلظت هرویین خیابانی بسیار متغیر است و مصرف کننده هرگز نمیتواند از قدرت تاثیر هرویینی که که هربار میخرد،مطلع شود.

مصرف هرویین معمولا موجب تباهی شدید زندگی فردی و اجتماعی شخص میگردد.از آنجا که ادامه ی اعتیاد پرهزینه است،مصرف کننده به کارهای غیرقانونی نیز کشیده میشود.

خطرهای دیگر مصرف هرویین عبارتند از ابتلا به ایدز(نشانگان نارسایی اکتسابی دستگاه ایمنی)هپاتیت(التهاب کبد)و سایر عفونتهای ناشی از تزریق غیربهداشتی.استفاده مشترک از سوزن های تزریق راه بسیار سهلی برای ابتلا به ویروس ایدز است‌.خون فرد بیمار ممکن است به درون سوزن یا سرنگ کشیده شود و سپس مستقیما به جریان خون فرد دیگری که از آن سوزن استفاده میکند،وارد شود.استفاده ی مشترک از سوزن و سرنگ در بین کسانی که دارو به خود تزریق میکنند،در حال حاضر سریع ترین راه برای پخش ویروس ایدز شناخته میشود.

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.