حکم قاضی باشرف بر علیه خود!!
قاضی باشرف در اقدامی کم نظیر برای خطای خود حکم صادر کرد
حکم قاضی باشرف بر علیه خود!!
یک قاضی تهرانی در قراری کم سابقه برای خود درخواست بازداشت در بازداشتگاه پلیس آگاهی، ارجاع پرونده به دادسرای انتظامی قضات و پرداخت بخشی از حقوقش به متهم پرونده شد.
به نقل از سایت حقوقی راهش، در بخشی از قرار صادره این دادیار دادسرای عمومی و انقلاب یکی از نواحی تهران، این طور آمده است:
در پایان از معاون محترم دادستان تقاضا دارم با توجه به اینکه بنده نتوانستم عمل به آیه ان الله یامرو بالعدل و الاحسان نمایم و استقلال و عدالت قضایی ام با دستگیری متهم بدون دلیل مخدوش گردیده رونوشتی از پرونده را به دادسرای انتظامی قضات ارسال تا به تخلفات بنده رسیدگی نمایند.
و رونوشتی جهت اعلام جرم و تخلفات ضابطین به مراجع نظارتی خودشان ارسال گردد و مقدمات رفتن اینجانب به بازداشتگاه پلیس آگاهی را با دادستان محترم فراهم نمایید تا به مدت ۲۴ ساعت در آن جا باشم تا شرایط بازداشتگاه را درک کنم و من بعد در صدور دستوراتم دقت بیشتری نمایم و با توجه به اینکه متهمین به مدت یک روز بازداشت شدند و اعلام نمودند کارگر هستند و نتوانسته اند حقوق بگیرند متهمین را به دفتر معاونت دعوت نمایید و یک روز از حقوق ماه آینده بنده به آن ها دادع شود تا جبران ضرر وارده گردد
صفات قاضی از نظر امیر المؤمنین
گفتنی است نخستین قانونی که بعد از حاکمیت قانون اساسی جمهوری اسلامی در خصوص شرایط قاضی تصویب شد ماده واحده و یک تبصره در اردیبهشت ۱۳۶۱ بود که به موجب آن قضات از میان مردان واجد شرایط ذیل انتخاب میشوند:
۱- ایمان و عدالت و تعهد عملی نسبت به موازین اسلامی و وفاداری به نظام جمهوری اسلامی ایران.
(گفتنی است که در عبارت قانون، شرط« بلوغ و عقل» به علت روشن بودن ذکر نشده است. از طرفی مفهوم« عدالت» متضمن تعهد عملی به موازین اسلامی و وفاداری به نظام هم هست و عدالت نمیتواند از این مفاهیم تفکیک شود. با وجود این، به دلیل آن که در نصب قاضی جهات ملموسی باشد که شورای عالی قضایی دچار تردید و شک نشود به آن اشاره شده است.)
۲- طهارت مولد (حلالزادگی).
۳- تابعیت ایران و انجام خدمت وظیفه یا دارا بودن معافیت قانونی.قاضی
۴- صحت مزاج و توانایی انجام کار و عدم اعتیاد به مواد مخدّر.
۵- دارا بودن اجتهاد به تشخیص شورای عالی قضایی یا اجازه قضا از جانب شورای عالی قضایی