ترشی بادمجان و تمبر هندی چگونه درست میشود؟
ترشی بادمجان و تمبر هندی
مواد لازم
تمبر هندی یک بسته ۱۵۰ گرمی
بادمجان ریز سیصد گرم
موسیر خشک صد گرم
سیر رنده شده یک قاشق غذاخوری
سبزی معطر ۸ قاشق غذاخوری
فلفل تند یک عدد
نمک یک قاشق غذاخوری
سرکه سفید نیم کیلوگرم
با این مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه دو ظرف یک لیتری از «ترشی بادمجان با تمبرهندی» خواهیم داشت.
مواد لازم برای ترشی بادمجان و تمبر هندی
یک قاشق غذاخوری نمک. هشت قاشق غذاخوری سبزی معطر خردشده، حدود ۲۰۰ گرم سبزی پاک نکرده نیاز میباشد. سبزی معطر شامل: نعناع، ترخون، مرزه، شوید و جعفری
یک بسته تمبر هندی، معادل ۱۵۰ گرم. یک بوته کوچک سیر برای تهیه یک قاشق غذاخوری سیر رنده شده.
+همچنین بخوانید: طرز تهیه ترشی بلغاری
سیصد گرم بادمجان ریز. صد گرم موسیر خشک، معادل یک کاسه ماستخوری.
یک عدد فلفل تند. نیم کیلوگرم سرکه سفید حدود دو لیوان سر پر به حدی که ظرف پر شود.
طرز تهیه
حدود ۲۰۰ گرم سبزی ترشی را پاک کرده، شسته، ریز خرد میکنیم و هشت قاشق از آن را جدا کرده، برمیداریم. یک بوته کوچک سیر را پوست کنده، رنده میکنیم و یک قاشق غذاخوری از آن را برمیداریم. یک عدد فلفل تند را نیز ریز خرد میکنیم و مخلوط مواد اخیر میکنیم.
+همچنین بخوانید: مضرات و فواید خوردن ترشی و شور چیست ؟
حدود ۳۰۰ گرم بادمجان ریز را شسته، پوستکنده و یا پوستنکنده، خرد میکنیم. (اگر بخواهیم ترشی زودتر جا بیفتد و بادمجان ترشیها نرم شوند، در این مرحله، بادمجانهای خردشده را با یک لیوان آب و یک لیوان سرکه ده دقیقه میجوشانیم)
ترشی
یک بسته تمبر هندی ۱۵۰ گرمی را با دو لیوان آب و یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده، از صافی رد میکنیم تا هستههای آن جدا شود.
سبزی و فلفل خردشده، موسیر رنده شده، بادمجان خردشده و موسیر خشک را لا به لا در ظرف ریخته و روی آن را با آب تمبر هندی و دو لیوان سرکه پر میکنیم. در ترشی را بسته، برای یک هفته در دمای اتاق نگهداری میکنیم (اگر بادمجانها پخته نباشد، حدود سه الی چهار هفته زمان لازم است) تا آماده استفاده شود.
نوش جان
کالری موجود در ترشی بادمجان و تمبر هندی
مقدار کالری موجود در کل ترشی حدود ۴۰۰ کیلوکالری میباشد.
مقدار کالری موجود در یک کاسه ماستخوری از ترشی حدود ۱۰۰ کیلوکالری میباشد.
منبع: تبیان