فواید بی نظیر کنجد

کنجد سه برابر شیر کلسیم دارد

0 103

27 دقیقه

دانه های کنجد بسیار مغذی هستند، تنها ۱۰۰ گرم از این دانه ها میتوانند ۵۷۳ کیلو کالری انرژی داشته باشند،همچنین حاوی تقریبا ۵۰ گرم چربی است که حدود ۸۵ درصد چربی های سالم هستند. این دانه ها همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین B6، تیامین(B1)، نیاسین(B3)، کلسیم، مس، منیزیم، آهن،فسفر،پایریدوکسین (B6)و فولات (B9) و همچنین فیبر هستند

تمام این ویتامین های B به بدن کمک میکند تا کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین ها را متابولیزه کند و آنها را به انرژی تبدیل نمایید.

کنجد حاوی سسامولین و سسامیناند، دو فنول مهم با اثرا مفید بر سلامت انسان است. این دو فنول به درمان بسیاری از بیماری ها کمک میکند، به عنوان مثال سطح کلسترول و فشار خون را کاهش میدهد.

مطالعات حیوانی نشان میدهد که جذب ویتامین E را افزایش میدهند و کبد را از آسیب های رادیکال محافظت میکند.

همچنین یک منبع خوب از فیتواسترول ها ، ترکیبات گیاهی طبیعی برای کاهش سطح کلسترول خون هستند.ساختار شیمیایی فیتواسترول ها شبیه کلسترول است که میتواند کلسترول را کاهش دهد و از مشکلات مرتبط با قلب و عروق مانند فشار خون بالا و آترواسکلروز جلوگیری کند، پاسخ سیستم ایمنی را بهبود می بخشد و برخی از سرطان ها را از بین میبرد

فواید کنجد

۱_تقویت گردش خون با کنجد

دانه های قدرتمند کنجد، گردش خون را بهبود می بخشند، بدن را سم زدایی میکنند و افسردگی و استرس مزمن را از بین میبرد.

۲_عالی برای سلامت تنفسی

منیزیم موجود در دانه های کنجد کمک میکند تا از اختلالات تنفسی، اسپاسم هوا و آسم جلوگیری شود

۳_تقویت سلامت استخوان ها

یک مشت از دانه های کنجد بیشتر از یک لیوان شیر کلسیم دارد. همچنین مقدار بالای روی نیز باعث افزایش تراکم و سلامت استخوان ها میشود. دانه های کنجد حاوی مقدار قابل توجهی مواد معدنی ضروری مانند فسفر، روی و کلسیم هستند.

مصرف مقادیر متوسط دانه کنجد به صورت منظم میتواند باعث جلوگیری از ایجاد کمبود های بدن در سلامتی استخوان ها شود. همچنین برای کسانی که از بیماری های استخوانی رنج میبرند، توصیه میشود.

دانه های کنجد میتواند از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری کنند.

۴_پروتئین بالا

کنجد، منبع خوبی از پروتئین رژیمی است و اسیدهای آمینه باکیفیت، ۲۰% این دانه را تشکیل می دهند. بنابراین، کنجد برای قرارگرفتن در رژیم گیاهی با پروتئین بالا، عالی است. فقط باید دانه های کنجد را روی سالادها، سبزیجات و نودل های خود بپاشید

۵_دیابت جلوگیری می کند

کنجد، دارای منیزیم و دیگر مواد مغذی است که با دیابت مبارزه می کنند. استفاده از روغن کنجد به عنوان تنها روغن خوراکی، در کاهش فشارخون و گلوکز پلاسما در افراد دیابتی حساس، موثر است

۶_کاهش فشار خون

امروزه، پرفشاری خون، مشکل سلامتی شایعی میان زنان و مردان در گروه های سنی مختلف است.مطالعات نشان داده اند که استفاده از روغن کنجد می تواند پرفشاری خون را کاهش دهد. منیزیم موجود در این روغن به کاهش فشارخون کمک می کند.

طیف گسترده مواد معدنی و ویتامین های موجود در این روغن، می تواند به تقویت سیستم ایمنی تان کمک کند. آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی کنجد، در مبارزه با عناصر سرطان زا، به بدن کمک می کنند. فیتات موجود در کنجد، به داشتن خواص ضدسرطانی معروف است.

۷_کنجد برای کلسترول پایین تر

کنجد سیاه برای پایین آوردن سطح کلسترول مفید است. این دانه، دارای دو ماده به نام های سسامین و سسامولین است که به گروهی از فیبرها به نام لیگنان ها تعلق دارند. لیگنان ها اثر کاهنده کلسترول دارند زیرا سرشار از فیبر رژیمی هستند.

کنجد سیاه، حاوی ترکیبات گیاهی به نام فیتو استرول است که ساختاری شبیه به ساختار کلسترول دارد. مصرف این دانه، نه تنها سطح کلسترول خون را پایین می آورد، بلکه خطر پیشرفت برخی از سرطان ها را نیز کاهش می دهد.
دانه کنجد، بالاترین میزان فیتو استرول را درمیان دانه ها و مغزها دارد.

۸_تقویت سلامت قلب

تحقیقات نشان داده است که لیگنان‌ها به بهبود وضعیت چربی‌ها کمک می‌کنند و در تنظیم کلسترول و فشار خون مؤثرند. لیگنان‌ها سِرم خون و سطح کلسترول کبد را پایین می‌آورند و به‌طور طبیعی باعث کاهش کلسترول می‌شوند، به همین دلیل گاهی پژوهشگران مواد شیمیایی موجود در دانه‌های کنجد را «عامل هیپوکلسترولُمی» می‌دانند. مشخص شده است که مصرف پنجاه گرم پودر دانه‌های کنجد به‌مدت پنج هفته، تأثیرات مثبتی روی سطح کلی کلسترول، کلسترول LDL، نسبت LDL به HDL و وضعیت آنتی‌اکسیدانی دارد

۹_محافظت از آسیب رادیو اکتیو به DNA

سیسامول موجود در دانه ها و روغن کنجد در برابر آسیب های رادیو اکتیو به DNA محافظت میکند.

۱۰_کنجد برای درمان کم خونی

دانه های کنجد سیاه به طور خاص غنی از آهن هستند و برای کسانی که کم خونی و ضعف دارند ، بسیار توصیه میشود.

۱۱_کاهش التهاب

دانه های کنجد همچنین به کاهش التهاب در مفاصل، استخوان ها و عضلات کمک میکند. با این حال نباید در خوردن آنها زیاده روی کرد.

۱۲_کنجد مناسب برای پوست سر

محتوای بالای روی، به تولید کلاژن کمک میکند و پوست را الاستیسیته میکند و به ترمیم بافت های آسیب دیده پوست کمک میکند.

استفاده منظم از روغن کنجد میتواند خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد.

۱۳_کنجد برای پیشگیری از سرطان

دانه های کنجد حاوی ترکیبات ضد سرطان مانند اسید فیتیک، منیزیم و فیتواسترول هستند. دانه های کنجد بالاترین مقدار فیتواسترول را در بین تمام دانه ها و اجیل ها دارد.

دانه‌های کنجد همچون تخم کتان، سرشار از لیگنان پستانداران هستند. لیگنان‌های پستانداران که به آنها انترولاکتون و انترودیول می‌گویند توسط میکروفلورا در روده‌ی بزرگ تولید می‌شوند. تحقیقات جدید نشان داده است که این لیگنان‌ها دارای خواص ضدسرطانی هستند و می‌توانند از سرطان روده بزرگ و سرطان سینه پیشگیری کنند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۵ توسط دپارتمان علوم غذایی در دانشگاه تورنتو (Toronto) صورت گرفت، تأثیر مصرف ۲۵ گرم دانه‌های سبوسدار کتان و کنجد را در زنان یائسه که در سلامت کامل بودند، طی یک دوره‌ی چهار هفته‌ای مورد بررسی قرار داد. نتایج تست ادرار نشان داد زنانی که این دانه‌ها را مصرف کرده بودند، میزان لیگنان‌های پستانداران‌ در بدن‌ آنها افزایش یافته بود. با توجه به این نتایج، معلوم می‌شود هر دوی این دانه‌ها توسط میکروفلورا در روده‌ی بزرگ، به‌طور مؤثر به انترولاکتون و انترودیول تبدیل شده‌اند و می‌توانند از اکسیداسیون و ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ پیشگیری کنند.

تحقیق دیگری که در سال ۲۰۱۲ صورت گرفت و نتایج آن در نشریه‌ی (The Journal of Nutrition) منتشر شد نیز نشان می‌دهد لیگنان‌های غذایی می‌توانند به‌عنوان درمان طبیعی سرطان عمل کنند و با تضعیف تومور، احتمال سرطان سینه را کاهش بدهند. ۶۸۳ زن مبتلا به سرطان سینه و ۶۱۱ زن سالم که سرطان سینه نداشتند، لیگنان‌های خاصی مصرف کردند و پس از بررسی وضعیت آنها، مشخص شد زنانی که لیگنان‌های بیشتری مصرف کرده بودند، ۴۰ تا ۵۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند

۱۴_کمک کنجد به کاهش اضطراب

دانه های کنجد حاوی مواد معدنی ضد استرس مانند منیزیم و کلسیم هستند و همچنین به تولید سروتونین که باعث کاهش درد، خلق وخوی خوب و خواب عمیق میشود، کمک میکند

۱۵_درمان آرتریت

محتوای مس موجود در دانه های کنجد مانع از آرتریت میشود و استخوان ها، مفاصل و رگ های خونی را تقویت میکند.

۱۶_جلوگیری از چین و چروک

روغن دانه های کنجد از اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش خورشید و آسیب رساندن به پوست که باعث ایجاد لک و چین و چروک میشود، جلوگیری و محافظت میکند.

۱۷_سلامت دهان و دندان

هزاران سال است که از مالیدن روغن کنجد روی دندان ها برای کاهش پلاک دندان، سفید کردن دندان ها و افزایش سلامت کلی دهان و دندان استفاده میشود

۱۸_بهبود هضم

دانه های کنجد توانایی کاهش یبوست و سایر مشکلات گوارشی را دارند. دانه های کنجد حاوی فیبر قابل توجهی هستند. فیبر برای هضم سالم بسیار مهم است زیرا سبب دفع مواد زائد میشود و سپس به راحتی از طریق روده بزرگ حرکت میکند. به این ترتیب فیبر مانع انسداد روده میشود.

همچنین کلون را سالم نگه میدارد و احتمال ایجاد مسائل جدی دستگاه گوارش و سرطان را کاهش میدهد.

۱۹_مناسب برای مو

روغن دانه کنجد پر از مواد مغذی مورد نیاز برای سلامت پوست سر و مو است. غنی از اسیدهای چرب امگا است و به تغذیه ریشه های مو کمک میکند. همچنین پوست سر را مرطوب نگه میدارد، گردش خون را افزایش میدهد، در نتیجه رشد فولیکول های مو را بهبود می بخشد.

۲ قاشق چای خوری روغن کنجد را با ۲ الی ۳ قطره روغن اسانس رز ماری و یک قاشق غذا خوری ژل آلوئه ورا ترکیب کنید. سپس این ترکیب را به پوست سرتان بمالید و به آرامی ماساژ دهید.

این کار را ۲ تا ۳ بار در هفته تکرار کنید و مطمئن شوید که موهایتان را با شامپو و نرم کننده عاری از مواد شیمیایی میشویید.

۲۰_مناسب برای پوست

دانه های کنجد از آنجای که غنی از خواص ضد التهابی است برای بهبود قرمزی و سایر مسائل پوستی حیاتی و ضروری است. همچنین به از بین بردن پاتوژن ها و عوامل دیگ که باعث عفونت های پوستی میشوند، کمک میکند.

دانه های کنجد دارای آنتی امسیدان ها و SPF طبیعی هستند که از اشعه UN خورشید و رادیکال های آزاد محافظت میکنند. فقط یک قاشق غذا خوری روغن زیتون و ۲ قاشق غذا خوری از دانه های کنجد پودر شده را با یکدیگر ترکیب کنید و روی پوست خود اعمال کنید.

این کار را یک یا دو بار در هفته تکرار نمایید

۲۱_کنجد برای تقویت عملکرد متابولیک

متابولیک، یک کلید حیاتی برای سلامت کلی بدن است. سطح بالایی از انرژی را به بدن میدهد و عملکرد ها را بهبود میبخشد و باعث رشد سلولی میشود. علاوه بر این کنجد، غنی از پروتئین های است که در داخل بدن شکسته میشود و اجزاء آن در عملکرد های مختلف بدن مورد استفاده مجدد قرار میگیرد.

۲۲_مزایای دانه کنجد برای لاغری و کاهش وزن

۴ دلیل که دانه های کنجد میتوانند به شما کمک کنند تا شکم خود را صاف کنید:

فیبر رژیمی

محتوای بالای فیبر رژیمی و مواد معدنی دانه های کنجد میتواند به بهبود روند هضم و افزایش سوخت و ساز بدن کمک کند.غذا های غنی از فیبر برای مدت طولانی بدن شما را سیر و پر نگه میدارد زیرا زمان زیادی برای هضم آنها طول میکشد و سیستم گوارش شما کالری بیشتری را میسوزاند.

پروتئین طبیعی

دانه های کنجد یک منبع عالی از پروتئین طبیعی هستند که میزان متابولیسم را افزایش و گرسنگی را کاهش میدهد و از طریق اجتناب از مصرف بیش از حد کالری به کاهش وزن کمک میکند.رژیم های غذایی حاوی پروتئین میتواند به شما کمک کند، چربی از دست بدهید اما ماهیچه هایتان را حفظ کنید.

لیگنان ها

دانه های کنجد حاوی مواد شیمیایی معروفی به نام نیگنان هستند که کمک میکند، چربی بیشتری بسوزانید.

کلسیم

دانه های کنجد همچنین یک منبع عالی از کلسیم هستند که نه تنها باعث افزایش سلامت استخوان میشود، بلکه کاهش وزن را نیز موثر میکند.علاوه بر این آنتی اکسیدان های موجود در دانه های کنجد به محافظت از سلول ها در برابر فشار اکسیداتیو کمک میکند و سموم را از بدن دفع مینماید

۲۳_تنظیم هورمون‌ها

پژوهش‌ها نشان می‌دهند کنجد می‌تواند روی تولید هورمون‌های جنسی تأثیر مثبتی بگذارد چون موجب سوخت‌وساز بهتر اسیدهای چرب خصوصا در خانم‌های یائسه می‌شود. مطالعه‌ای که نتایج آن در «The Journal of Nutrition» منتشر شده است، نشان می‌دهد هضم کنجد تأثیر مثبتی بر چربی‌های خون و وضعیت آنتی‌اکسیدانی در زنان بزرگسال دارد که درنهایت هورمون‌های جنسی را تحت تأثیر مثبت قرار می‌دهد. سسامین که یکی از لیگنان‌های کنجد است، توسط میکروفلورای روده‌ای به انترولاکتون تبدیل می‌شود که یک ترکیب فیتواستروژنی با عملکرد شِبه استروژنی بالاست. علاوه بر این، سسامین منجر به فعالیت متابولیسمی داخل روده‌ای می‌شود که مشابه همین عملکرد در لیگنان‌های تخم کتان هم یافت شده است.

در این تحقیقات ۲۶ خانم یائسه طی یک دوره‌ی پنج هفته‌ای، روزانه ۵۰ گرم پودر دانه‌ی کنجد مصرف کردند و تأثیر کنجد روی هورمون‌های جنسی، میزان اکسیداسیون و چربی آنها مورد بررسی قرار گرفت. پس از ۵ هفته، بهبودهایی در پیوندهای هورمون‌های جنسی سِرم در آنها مشاهده شد و همچنین سطح کلی‌ کلسترول‌شان کاهش و وضعیت آنتی‌اکسیدانی‌شان هم بهتر شده بود. دانه‌های کنجد به‌دلیل غنی بودن از مواد مغذی مهم، پروتئین و چربی‌ها، برای بارداری سالم نیز یک غذای فوق‌العاده محسوب می‌شوند

نکته مهم

مانند سایر خوراکی های دیگر، دانه های کنجد نیز باید در حد معمول مصرف شوند و مصرف بیش از حد آن ممکن است باعث ایجاد برخی مشکلات شود

مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.