کدام میوه های تابستانی برای دیابتی ها مناسب است؟

0 266

دیابتی ها در تابستان چه میوه هایی می توانند بخورند ؟

در فصل تابستان میوه ها تنوع زیادی دارند و میوه های گوناگونی در بازار موجود است اکنون ببینیم بیماران دیابتی از چه میوه هایی در این فصل استفاده کنند که میزان قند خونشان بالاتر نرود آیا از همه میوه ها می توانند استفاده ؟

فروکتوز نوعی قند است که در میوه ها وجود داره و برای افراد مبتلا به دیابت و اشخاصی که دارای اضافه وزن هستند زیان دارد
با این وجود هنوز هم میشه از خوردن میوه های فصلی لذت برد به شرطی که در حد اعتدال مصرف بشن.
پزشکان، بیماران مبتلا به دیابت رو تشویق میکنن تا میوه های خاصی رو مصرف کنن که نه تنها برای بدن مفیدن بلکه انسولین رو هم کنترل میکنن.

ما این میوه ها رو جدا کرده و در یه لیست به عنوان میوه های دوستدار بیماران دیابتی قرار دادیم:

گریپ فروت

گریپ فروت سالم ترین انتخاب برای افراد مبتلا به دیابت است.گریپ‌فروت زیر آن پوست ضخیم خود، گنجینه‌ای از خواص مفید دارد که سلامتی را تضمین می‌کند. این میوه باعث کاهش وزن می‌شود، ضد دیابت است، با کلسترول بالا مقابله می‌کند، ضد عفونی کننده و حتی ضد سرطان است. علاوه بر این، گریپ‌فروت جریان خون را راحت‌تر کرده و برای قلب نیز مفید است.دیابتی ها میتوانند روزانه نصف یک گریپ فروت را میل کنند

توت 

قند موجود در توت سفید برای کسانی که مبتلا به مرض قند هستند ضرر ندارد. به همین علت به آنها توصیه می‌شود به جای قند، چای را با توت خشک بخورند.این میوه خوشمزه دارای آنتی‌اکسیدانی به نام آنتوسیانید است. آنتی‌اکسیدان موجود در این میوه فواید بسیاری برای سلامتی دارد که یکی از آنها کاهش میزان کلسترول بد خون و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است.نقش دیگر آنتی‌اکسیدان‌ها پیشگیری از سرطان است، به همین دلیل مصرف توت برای پیشگیری از سرطان توصیه می‌شود.توت سفید حاوی فیبر فراوانی است، به همین دلیل ملین خوبی است.

ملون

دیابت ناشی از مصرف بیش از حد چربی و غذاهای شیرین است. دیابت یک بیماری ژنتیکی است. اگرچه دیابت به عنوان بیماری ژنتیکی بسیار شناخته شده است ، اما به این معنی نیست که شما در برابر این بیماری آسیب پذیر نیستید. مقدار قند و آب موجود در این میوه می تواند به شما در متعادل کردن محتوای خطرناک غذاهایی که می خورید کمک کند.ملون ها نیروگاه سلامت هستند. آنها با مواد مغذی زیادی پر شده اند که تقریباً شبیه ابرقهرمان میوه ها به نظر می رسند.. سلامت قلب، پیشگیری از دیابت ، سلامت دستگاه گوارش ،پیشگیری از سرطان و بهبود ایمنی بدن از مهم ترین خواص ملون برای سلامتی می باشند

گیلاس

مزه شیرین گیلاس های سیاه ممکن است شما را نگران کند که با انواع خاصی از دیابت تشخیص داده شده اند اما لازم نیست نگران باشید چون این میوه حاوی شاخص گلیسمیک پایین است که برای بیماران دیابتی مفید است.میوه گیلاس در سلامت چشم، سلامت پوست، پیری و کاهش وزن بسیار مؤثر می‌باشد.این میوه سرشار از مواد مغذی و ویتامین است و همچنین به کالری سوزی کمک میکند و میتواند جایگزین غذاهای پرکالری شود و کالری مصرفی روزانه را کاهش دهد

هلو

هلو به‌دلیل اینکه مقدار فیبر زیادی دارد، از سطح قند خون بسیار کاسته و از خطر ابتلا به دیابت نوع ۱، پیشگیری می‌کند. هلو همچنین دارای شاخص گلیسمی کم ۲۶ تا ۵۵ است و میوه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت به‌حساب می‌آید.هلو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی فراوان از جمله ویتامین B، پتاسیم و آهن است. یک عدد هلوی کوچک، می‌تواند ۱۵ درصد از ویتامین C روزانه موردنیاز بدن‌تان را تأمین کند. خواص هلو در مراقبت از پوست و استحکام استخوان ها بسیار موثر است.

زردآلو

زردآلو کالری و کربوهیدرات کاملا پایینی دارد (این میوه شامل ۱۷ کالری و ۴ گرم کربوهیدرات می باشد) که برای دیابتی ها مفید است و می تواند بخشی از رژیم غذایی افراد دیابتی باشد، فیبر زردآلو می تواند سطح قندخون را تنظیم کند.همچنین شاخص گلیسمیک پایینی دارد، به این معنی که اثر پایدار بر روی سطح قند خون دارد. زردآلو غنی از ویتامین ایی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند و سطح قند خون را بهبود می بخشد

سیب

کنترل قند خون در بیمارانی که از دیابت رنج می‌برند بسیار ضروری است. پلی‌فنل‌های موجود در سیب ارتباط مستقیمی با کاهش جذب کربوهیدرات دارند، به این ترتیب سیب از نوسان قند خون جلوگیری کرده و به کنترل دیابت کمک می‌کند. پلی‌فنل‌ها جذب گلوکز را در دستگاه گوارش کاهش داده و ترشح هورمون انسولین را از لوزالمعده افزایش می‌دهند. انسولین برای کنترل قند خون ضروری است. پلی‌فنل‌ها با تأثیر بر گیرنده‌های انسولین موجود در سلول‌ها، باعث کاهش قند موجود در خون و افزایش جذب آنها توسط سلول‌ها می‌شود. این فرایند برای سوخت‌وساز و عملکرد مناسب اندام‌ها ضروری است. سیب یکی از بهترین غذاها برای افزایش سلامتی کسانی است که از بیماری دیابت رنج می‌برند.

کیوی

این میوه خوشمزه استوایی، سرشار از مواد مغذی، مانند، ویتامین ث(۱۵۴ درصد در هر ۱۰۰ گرم)، ویتامین آ، ویتامین ب ۶، کلسیم، آهن و منیزیم است که برای سلامتی بسیار مفید هستند.خوش بختانه، یکی کیوی از آن میوه هایی است که افراد دیابتی می توانند بدون نگران شدن از وضعیت سلامتی شان آن را بخورند و این به دلیل فیبر بالا و فروکتوز موجود در آن است. شاخص گلیسمی کیوی به شدت پایین است (فقط ۵۳) و این از افزایش ناگهانی سطح قند خون جلوگیری می کند. به علاوه، کیوی حاوی اینوسیتول است، آنزیمی که به کنترل سطح قند خون کمک می کند.

گلابی

گلابی دارای ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی از جمله ویتامین C و فیبر است. گلابی برای کاهش وزن، سلامت قلب و مراقبت از پوست و مو کاربرد فراوان دارد. گلابی برای بیماران دیابتی میوه بسیار مناسبی است ، چون قسمت اعظم قند آن سلولز، سوربیتول و لوولوز است . شاید به همین دلیل حکیم عالیقدر ایرانی ابوعلی سینا، گلابی یا کمپوت آن را برای اکثر بیماران مجاز دانسته و آن را” شاه میوه” خوانده است.

پرتقال

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ که رژیم غذایی پر فیبر را مورد استفاده قرار می‌دهند سطح گلوکز پایین‌تری خواهند داشت. بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نیز ممکن است در این شرایط سطح قند خون، لیپید و سطح انسولین بهبود یابد. یک عدد موز متوسط می‌تواند حدود ۳ گرم فیبر وارد بدن کند.راهنمای رژیم غذایی برای آمریکایی‌ها پیشنهاد می‌کند زنان ۲۱ الی ۲۵ گرم در روز و مردان ۳۰ الی ۳۸ گرم در روز فیبر مصرف کنند

 

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.