نان خشک صنعتی چیست ؟

0 325

نان خشک صنعتی چیست ؟

میزان ضایعات نان در کشور ما بسیار زیاد است که به ماهیت آنها بر می‌ گردد.

نانهای مصرفی ما از نوع گرم هستند که باید به صورت تازه مصرف شوند. متأسفانه این نوع نانهای تازه ضایعات زیادی دارند.

در این راستا استفاده از نانهای خشک صنعتی که محدودیت تازه‌خوری ندارند و قابلیت ماندگاری بالایی نیز دارند

به جای استفاده از نان‌های تازه، برای به حداقل رساندن ضایعات نان الزامی به ‌نظر می ‌رسد.

نانهای خشک کیفیت بالایی دارند

در راستای فرهنگ ‌سازی،‌ استفاده از نانهای صنعتی که کیفیت بالایی دارند و از قدرت ماندگاری بیشتری نیز بهره مند هستند

آشنایی بانان مسطح خشک که نوعی نان صنعتی است، می ‌تواند در اصلاح الگوی مصرف مفید باشد.

نان مسطح خشک، به نانی گفته می‌ شود که از آرد ، آب ، نمک ، خمیرمایه (مخمر) ساکاروماسید سردیسیه، روغن و شکر طی فرآیند پخت تهیه می ‌شود.

طول این نانها ۳۶ سانتی متر و عرض آن ۲۲ سانتی متر و ضخامت آن ۲تا ۵/۲ سانتی‌متر است.

در فر تونلی شکل تحت تاثیر حرارت غیرمستقیم و با حداقل سوخت تولید می ‌شود؛

یعنی شعله با خمیر در حال پخت تماس ندارد که از مزایای آن

حذف مضرات ناشی از نشست مواد حاصل از احتراق ناقص سوخت‌های فسیلی در نان تولیدی است.

همچنین پخت آن در مدت طولانی باعث می شود فعل و انفعالات لازم به ‌طور کامل در خمیر انجام شود و بافت نان مناسب گردد.

نان خشک صنعتی در دمای زیاد تولید میشود و طی فرایند پخت درون فر، آب زیادی از سطح تبخیر و در واقع نان خشک تولیدمی شود.

طریقه مصرف نان خشک

طریقه مصرف هم بسیار ساده است:

با زدن کمی آب به نان و قرار دادن آن در سفره پارچه‌ای، ظرف مدت ۱۰دقیقه نرم میشود و آماده مصرف می ‌شود.

البته ذائقه‌ها متفاوت است و بعضی ها این نان را به‌ همان صورت خشک مصرف می ‌کنند.

پس از خروج نان خشک از فر، زمانی را برای خنک کردن تدریجی آن توسط فن‌های روی نوار متحرک در نظر می ‌گیرند

تانان بیات نشود و قدرت ماندگاری بیشتری به‌ دست آورد.

روی خمیر این نانها تخمیر اولیه و ثانویه صورت می ‌گیرد که باعث می ‌شود کلیه گازهای مفید، ویتامین‌ها و مواد اصلی گندم را تا پخت نهایی نان، در خود محفوظ نگه دارد.

این نوع نان صنعتی به علت پخت غیرمستقیم و عمل آوری صحیح آن، با دستگاه گوارش انسان همخوانی دارد.

نان خشک کپک نمیزند

نانهای خشک درصد رطوبت بسیار پایینی دارند و در نتیجه دچار آلودگی میکروبی نمی‌ شوند.

مهم ترین عامل فساد نانها، کپک‌ها هستند.

ضایعات تولیدنان از هنگام برداشت غلات تا تولید و پخش در ایران، ۳۰ درصد تخمین زده می ‌شوند و نصف این ضایعات مربوط به آلودگی کپک‌هاست.

کپک موجب بیمار شدن دام و طیور و آلودگی شیر و گوشت و نهایتاً بیماری انسان‌ها می ‌شود.

نکته دیگر این که با یک درصد جلوگیری از ضایعات آرد ونان، بالغ بر ۱۰میلیارد تومان صرفه‌جویی صورت می‌ گیرد

و با توجه به اینکه امروزه ضایعات یکی از معضلات این صنعت است، این نوع نانهای خشک به علت قابلیت ماندگاری بالا اصلاً ضایعات ندارند

حتی خرده‌های آن را می ‌توان در غذاهایی نظیر کتلت مورد استفاده قرار داد.

یکی دیگر از مزایای نانهای خشک استفاده از خمیرمایه (مخمر) به‌ عنوان عامل تخمیر است که ضررهای مربوط به جوش‌ شیرین را ندارد

بلکه دارای فواید خمیر مایه نیز هست.

انواع نان‌های خشک رژیمی

نان خشک رژیمی شوید:

در تهیه این نوع نان‌ها می‌ توان از سبزیجات استفاده کرد و از خواص درمانی آنها بهره جست. یکی از این سبزیجات، شوید است.

شوید دارای ویتامین C و نیز تقویت‌کننده معده است، سنگ کلیه و مثانه را خرد می ‌کند و مسکن دل درد است و مانع فساد غذا در معده است

و عامل کاهش‌دهنده چربی خون بوده و در نتیجه مصرف آن به بیماران مبتلا به چربی خون توصیه می ‌شود.

نان خشک رژیمی زیره ای:

در ساختار این نوع نان‌های خشک از زیره استفاده میشود

زیره خاصیت ضدعفونی‌کنندگی دارد، ورم طحال و اسهال را معالجه می‌ کند، ضد نفخ و مقوی معده ، روده و کبد است.

استفاده از این نان عمل هضم غذا را تسهیل می‌ کند و برای تقویت معده بسیار مناسب است و در نتیجه مصرف آن به بیماران گوارشی توصیه می ‌شود.

مصرف ۱۰۰ گرم آن حدود ۳۰۰کیلو کالری انرژی، ۷ تا ۸ گرم پروتئین و ۱ تا ۳ گرم لیپید، ۵۰ گرم کربوهیدرات و ۲ گرم فیبر مورد نیاز بدن انسان را تأمین می‌ کند.

ساجی

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.