ارزش غذایی نان فانتزی چقدر است ؟‌

0 911

هنوز هم خیلی از بزرگ‌تر‌ها با یادآوری طعم و بوی نان‌هایی که در زمان قدیم پخته می شد، از کیفیت نان‌های امروزی انتقاد می‌ کنند.اما دوره نان‌های تنوری سپری شده و امروزه بیشتر چیزها، حتی نان هم  در حال ماشینی شدن است.

نان فانتزی از آن محصولاتی است که همراه با موج ماشینی شدن وارد ایران شده  و همچنان در تلاش است تا با نان‌های سنتی نظیر سنگک، تافتون و بربری رقابت کند.

نان‌های فانتزی از آرد سفید که سبوس ندارد تهیه می شوند، به همین علت نان های کاملا سالمی نیستند، اما چون در پخت آنها از جوش شیرین استفاده نمی شود و معمولا در محل های پاکیزه تهیه می شوند، بهداشتی ترند.

به عقیده کارشناسان تغذیه، اگر به آرد نان فانتزی مقدار معینی سبوس اضافه شود، نان کامل و سالمی خواهد بود. این در حالی است که سیاست تغییر نانوایی های سنتی به صنعتی، با هدف کاهش ضایعات نان در حال بررسی است.

برخی بر این باورند که تغییر الگوی پخت از روش سنتی فعلی به صنعتی علاوه بر بهبود کیفیت، کاهش ضایعات و رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از افزایش بی رویه قیمت نان به دلیل کاهش هزینه های تولید و صرفه جویی یارانه پرداختی، در افت قیمت ها نقش تعیین کننده ‌ای ایفا خواهد کرد. اما گروهی از کارشناسان، تغییر ذائقه مصرف کنندگان را سخت برشمرده و معتقدند اغلب مردم گرایش خوبی نسبت به استفاده از نان‌های ماشینی ندارند.

نان فانتزی

در حال حاضر بیشتر کشورها به سمت تولید نان حجیم(فانتزی) حرکت کرده‌اند، زیرا نانوایی های صنعتی امکان تولید نان با کیفیت های مختلف را دارند؛ به طور مثال اکثر نانوایی های فانتزی با تغییر درجه حرارت پخت نان و نوع آرد می ‌توانند به راحتی نان سبوس دار ، نان حاوی امگا۳ یا نان کم حجم تولید کنند.

همچنین نان‌های پخته شده توسط ماشین آلات صنعتی از ماندگاری بیشتری نسبت به نان های سنتی برخوردار هستند.

البته در ایران بیشتر از نان‌های فانتزی برای تهیه ساندویچ استفاده می ‌شود، اما برخی از خانواده‌ها هم انواع این نان را برای صبحانه یا در کنار سایر وعده‌های غذایی مصرف می ‌کنند.

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.