خواص آلبالو چیست ؟

0 455

آلبالو نام درخت و میوه ‏ای است با نام علمی (Prunus Cerasus) که بومی جنوب غرب آسیا و اروپا می ‏باشد.

درخت آلبالو از تیره گل سرخیان است که برگ‏ های سبز و گل‏ های سفید دارد و  در حقیقت نوعی گیلاس است که در زبان لاتین (Sour Cherry) نامیده می ‏شود و میوه آن کمی کوچک ‏تر از گیلاس بوده، رنگ آن قهوه‏ ای تیره یا سیاه می ‏باشد و ترش مزه است.

بلندی درخت آلبالو بین ۴ تا ۱۰ متر می ‏باشد.

آلبالوی وحشی (Prunus Serotina) بومی شمال آمریکا است و به طور گسترده آمریکایی ‏ها از آن برای موارد درمانی استفاده می ‏کنند. این میوه به طور تازه به صورت پخته  شده مصرف می ‏گردد.

خواص درمانی آلبالو

آلبالو و گیلاس وحشی نیز مانند بسیاری از میوه‏ ها منبع غنی و سرشار از فلاوونوئیدها هستند.آن ها همچنین حاوی نمک ‏های کلسیم، پتاسیم، لیگنین ‏ها و تانن ‏ها می‏ باشند.

آلبالو و فرآورده‏ های غذایی تهیه شده از آن، طبیعت سرد دارند.این میوه قدرت ضد عفونی کننده قوی روده‏ ها را دارا می باشد.به درمان کم‏ خونی، تصلب شرایین، خستگی، دیابت، نارسایی کبد، آرتریت (درد و التهاب مفاصل)، نقرس و حالت تهوع کمک می‏ کند.البالو و دُم آن، ادرار را زیاد کرده، عطش را کاهش داده و اشتها را زیاد می ‏کند و برای معده نیز مفید است.

مصرف آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه و رفع مشکل سنگ کیسه صفرا توصیه می ‏شود(برای این منظور مغز هسته آلبالو را با کمی رازیانه بجوشانید)هسته آلبالو هر چند تلخ مزه است اما ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشار خون نیز می ‏باشد.ضماد و مرهم آلبالو برای باز شدن رنگ رخسار و چهره موثر و مفید است.

مصرف آلبالو برای گرم مزاجان و مبتلایان به فشارخون و افرادی که چربی زیادی در شکم دارند سودمند است.همچنین استفاده از آن برای افرادی که خارش پوستی دارند مفید و موثر است.البالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن اعصاب را آرامش می ‏دهد و ملین خوبی است.هر چند مفیدتر از گیلاس است اما نباید در مصرف آن زیاده‏ روی کرد.

شربت یا مربای البالو در معالجه بیماری ‏های تب‏‏ دار موثر است.آب آلبالو منبع غنی از آهن می‏ باشد.

ارزش تغذیه ‏ای آلبالو

هر ۱۰۰ گرم آلبالو (حدود ۱ فنجان) حاوی این ترکیبات است:

انرژی                                         ۵۱/۵ الی ۶۰ کیلو کالری

مواد قندی                                 ۱۶ گرم

پروتئین                                      ۸۵ گرم

آب                                            ۸۸/۷گرم

فیبر خوراکی                             ۱/۶ گرم

منگنز                                       ۹/۳ میلی‏ گرم

پتاسیم                                    ۱۷۸/۲میلی‏ گرم

کلسیم                                 ۵۰ میلی ‏گرم

فسفر                                    ۲۰ میلی ‏گرم

آهن                                       ۱ میلی‏ گرم

ویتامین آ                                ۴۰۰ واحد بین‏المللی

تیامین                                    ۱۴ میلی ‏گرم

ریبوفلاوین                              ۱۲ میلی ‏گرم

ویتامین ث                              ۵   میلی ‏گرم

فولات                                    ۷/۷ میلی‏ گرم

آلبالو میوه آنتی ‏اکسیدان

البالو از جمله مواد غذایی است که دارای ۳ ماده ی مغذی بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E است که اغلب به عنوان آنتی ‏اکسیدان به کار می ‏روند.غذاهای حاوی آنتی ‏اکسیدان با سرطان مقابله می ‏کنند.همچنین در زنان، مصرف غذاهایی با آنتی اکسیدان بالا باعث می ‏گردد که خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم به نصف کاهش پیدا کند.

همین‏ طور آنتی ‏اکسیدان ‏ها در جلوگیری از به هم چسبیدن گلبول‏ های قرمز که باعث به‏ وجود آمدن گرفتگی عروق قلب می ‏گردد، نقش موثری دارند.

کاهش دردهای عضلانی با نوشیدن آب آلبالو:

نوشیدن آب البالو پس از ورزش کردن می ‏تواند درد حاصل از کشیدگی ماهیچه ‏ها را تسکین دهد؛ طی تحقیقی معلوم شد که در میان افرادی که پس از ورزش، آب آلبالو مصرف می ‏کردند تنها ۴ درصد دچار ضعف عضلانی شدند.

 

همپنین بخوانید:

چه کسانی نباید البالو بخورند؟

مترجم: ندا پیله ‏ور

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.