آیا مصرف قهوه باعث آرامش میشود ؟
ابوعلی سینا، حدود هزار سال قبل در کتاب خود شرح جامعی در مورد قهوه آورده که البته ایرانیان در آن عصر بر آن نام بونو نهاده بودند و بوعلی نیز همین واژه را به کار بستهاست. این واژهای است که هنوز در اتیوپی آن را به کار میبرند. بوعلی سینا قهوه را به منظور تحریک بیماران افسرده، مورد استفاده قرار دادهاست
پژوهشی که توسط محققان انجمن بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد انجام شده است نشان میدهد مصرف قهوهی کافئین دار احتمال ابتلا به افسردگی در زنان را کاهش میدهد.کافئین موجود در قهوه اثرات زیادی روی سیستم عصبی مرکزی دارد.
برای تعیین ارتباط بین مصرف کافئین و احتمال افسردگی، محققان به مدت ده سال ۵۰۷۳۹ زن داوطلبی که به طور میانگین ۶۵ سال داشتند را مورد بررسی و آزمایش قرار دادند.
محققان از این زنها اطلاعاتی در خصوص میزان مصرف قهوهشان(حاوی کافئین و یا بدون کافئین) جمع آوری کردند و تغییرات حالت روحی آنها را تحت نظر گرفتند.
بعد از بررسیها نتایج نشان داد هرچه میزان مصرف قهوهی کافئین دار بیشتر میشود احتمال افسردگی در این زنان نیز کاهش مییابد.
نتایج دقیق به ترتیب زیر است:
زنانی که روزانه ۲الی ۳ فنجان قهوه مینوشند در مقایسه با زنانی که روزانه حداکثر یک فنجان قهوه مینوشند ۱۵ درصد کمتر در معرض پیشرفت سندرم افسردگی قرار میگیرند.
در زنانی که روزانه ۴ فنجان قهوه مصرف میکنند، خطر پیشرفت این سندرمها به میزان ۲۰ درصد کمتر از زنانی است که در هفته حداکثر یک فنجان قهوه مینوشند.
زنانی که روزانه حداقل ۵۵۰ میلی گرم کافئین مصرف میکنند ۲۰ درصد کمتر از زنانی که روزانه حداکثر ۱۰ میلی گرم از این ماده مصرف میکنند به افسردگی دچار میشوند.
البته محققان خاطر نشان میکنند که مصرف قهوهی بدون کافئین تأثیری روی افسردگی ندارد.
قهوهخورها کمتر دچار برخی از انواع سرطان میشوند
سرطان یکی از شایعترین دلایل مرگ در دنیا است و عامل آن، رشد کنترل نشدهی سلولها در بدن است. قهوه، به ظاهر، مقابل انواعی از سرطان از جمله سرطان کبد و رودهی بزرگ، خاصیت دفاعی دارد. سرطان کبد، سومین دلیل عمدهی مرگ در دنیا است، در حالی که سرطان روده بزرگ در ردهی چهارم قرار دارد.
مطالعات نشان میدهد ریسک ابتلا به سرطان کبد در افرادی که قهوه مصرف میکنند، ۴۰ درصد پایینتر است.
طبق تحقیقی که بر روی ۴۸۹۷۰۶ نفر انجام شد، خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ در کسانی که روزانه ۴ یا ۵ فنجان قهوه میخوردند، ۱۵ درصد کمتر بود