مصرف گوجه فرنگی در مبارزه با سکته ها میتواند مفید باشد یا خیر ؟

0 246

گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است. لیکوپن یک رنگدانه‌ی قرمز رنگ از خانواده‌ی کاروتنوئیدها است که خواص آنتی اکسیدانی دارد.
 
پیش از این نتایج پژوهش‌های زیادی نشان داده بود که مصرف زیاد لیکوپن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، پوکی استخوان و حتی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.
 
این بار محققان فنلاندی به مدت ۱۲ سال روی ۱۰۳۱ مرد بین ۴۶ تا ۶۵ ساله پژوهش‌هایی انجام دادند. آن‌ها می‌خواستند ارتباط بین میزان لیکوپن خون و خطر سکته‌ی مغزی (AVC) را مورد بررسی قرار دهند. متأسفانه سکته‌ی مغزی نتایج بدی روی سلامتی دارد و امکان دارد تا آخر عمر باعث ناتوانی فرد شود.
 
محققان بعد از بررسی‌های لازم مشاهده کردند از بین ۲۵۸ مردی که میزان لیکوپن خونشان پایین بوده است ۲۵ نفر دچار سکته‌ی مغزی شدند در حالی که از بین ۲۵۹ مردی که میزان لیکوپن بیشتری داشتند فقط ۱۱ نفر سکته کردند.
افرادی که میزان لیکوپن خونشان بیشتر است به میزان ۵۹ درصد کمتر دچار سکته‌ی مغزی می‌شوند
در واقع محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که میزان لیکوپن خونشان بیشتر است به میزان ۵۹ درصد کمتر دچار سکته‌ی مغزی می‌شوند.
 
لیکوپن در گوجه فرنگی و در محصولات به دست آمده از این ماده‌ی غذایی مثل سس و کچاپ به میزان قابل توجهی وجود دارد. البته توجه داشته باشید که میوه‌هایی مانند زردآلو، پاپایا یا هندوانه نیز حاوی میزان زیادی لیکوپن هستند.
 
ترجمه: فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.