خواص چغندر چیست ؟

0 385

چغندر ، آب و برگ‌های آن دارای خواص فوق‌العاده‌ای هستند که مراقب قلب، چشم‌ها، مغز و سلامتی ما هستند. با ما همراه باشید تا گوشه‌ای از خواص این گیاه فوق‌العاده را با شما در میان بگذاریم.

 
چغندر برای رفع یبوست

اگر شما هم جزو افرادی هستید که چغندر پخته را به سالادهایتان اضافه می‌کنید و یا از طرفداران لبو هستید و طعم شیرین آن را دوست دارید باید بدانید که خدمت زیادی به سلامت خود می‌کنید. همین چغندر خوش رنگ و کوچک سرشار از فیبرهای غیر حلّال هستند و جذب روده ها نمی‌شوند. برای همین هم سرعت جذب قندها را کاهش داده و باعث دفع راحت می‌شوندکه برای رفع یبوست مفید است. متخصصان توصیه می‌کنند اگر دچار سوءهاضمه هستید و به درستی نمی‌توانید غذاها را هضم کنید بهتر است که چغندر پخته میل کنید.

 
برگ‌های چغندر برای تقویت قوه‌ی بینایی

برگ‌های این گیاه حاوی کاروتنوئید و لوتئین هستند. این دو ترکیب آنتی اکسیدانی خواصی دارد که از قوه‌ی بینایی و چشم‌های شما محافظت می‌کند. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که برگ‌های چغندر از ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولای مربوط به پیری پیشگیری به عمل می‌آورند.

چغندر، مفید برای مغز شما

سرشار از نیترات است که می‌تواند از مغز مراقبت کند. این ترکیب در هنگام هضم به نیتریت تبدیل می‌شود. برای همین هم می‌تواند باعث گشادتر شدن رگ‌های خونی مغز شده و انتقال اکسیژن را با سهولت بیشتری انجام دهد. محققان آمریکایی روی ۱۴ داوطلب بین ۷۰ سال و بیشتر مطالعاتی انجام دادند. آن‌ها مشاهده کردند روند پیری سلول‌های مغز در افرادی که روزانه آب چغندر می‌نوشند و نیترات جذب می‌کنند کُندتر صورت می‌گیرد.

رابطه چغندر و سلامت قلب

اگر به سلامت قلبتان اهمیت می‌دهید حتماً آن را میل کنید. این گیاه خوش‌رنگ و البته خوشمزه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و به ویژه فلاوونوئید می‌باشد. این آنتی‌اکسیدان‌ها بدن را از شر رادیکال‌های آزاد آسیب رسان محافظت می‌کند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های آسیب رسانی هستند که باعث ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، پیری زودرس پوست و غیره می‌شوند. به عقیده‌ی متخصصان مصرف چغندر خام برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید است.

 
چغندر و خواص ضد سرطانی آن

رنگ قرمز آن مدیون وجود ترکیبی به نام بتانین است. این ترکیب آنتی اکسیدان قلمداد می‌شود و به عنوان رنگ غذا نیز کاربرد دارد. بتانین با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کند برای همین هم بدن را از ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان و همچنین پیری زودرس دور می‌سازد. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد که تزریق بتانین به موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به سرطان ریه باعث کاهش رشد تومورها شده است.

چغندر برای کمک به جلوگیری از مشکلات تنفسی:

ویتامین C که درچغندر یافت میشود، یک ضد اکسید کننده قوی است و برای سیستم ایمنی بدن مفید می باشد و همچنین بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت میکند، و دارای بیتاکاراتن طبیعی است که به جلوگیری از سرطان ریه که یکی از مشکلات تنفسی می باشد، کمک میکند.

 
سنگ کلیه: احتیاط کنید

میزان زیاد اسید اگزالیک باعث تشکیل کریستال‌هایی در بدن می‌شود که تجمع آن‌ها به تشکیل سنگ کلیه منجر خواهد شد. توجه داشته باشید که چغندر نیز سرشار از اگزالات است. زمانی که سنگ کلیه تشکیل شده باشد باید از مصرف مواد غذایی حاوی اگزالات کلسیم مانند چغندر، کاکائو و میوه های ریز قرمز رنگ بپرهیزید.

آیا چغندر برای بیماران دیابتی ممنوع است؟

چغندر نیز مانند هویج و شلغم به خانواده‌ی سبزیجات غده‌ای تعلق دارد. این گیاه سرشار از فروکتوز و آمیدون است و طعم شیرین آن نیز مدیون این ترکیبات می‌باشد. سۆال اینجاست آیا مصرف این ماده‌ی غذایی شیرین برای بیماران دیابتی مجاز است یا خیر؟
توجه داشته باشید اگر این گیاه به صورت خام (به عنوان مثال رنده شده) مصرف شود مشکلی برای سلامتی دیابتی‌ها به وجود نمی‌آورد. اما در مورد این گیاه پخته باید احتیاط شود. برای اینکه مشکلی پیش نیاید دیابتی‌ها باید چغندر پخته را با سبزیجات خام دیگر به عنوان مثال در ترکیب سالاد مصرف کنند. توجه داشته باشید که نباید چغندر پخته شده را به طور روزانه مصرف کنید.

زنان باردار چغندر مصرف کنند

اگر شما باردار هستید و منتظر یک فرشته‌ی کوچک؛ پس چغندر میل کنید. چغندر سرشار از ویتامین B9 یا همان اسیدفولیک است که برای رشد نوزاد آینده بسیار مفید است. در واقع هر ۱۰۰ گرم چغندر قرمز حاوی ۲۸ درصد ویتامین B9 می‌باشد. توصیه می‌کنیم حتی قبل از شروع دوره‌ی بارداری نیز چغندر میل کنید.

نحوه انتخاب و نگهداری چغندر

مطمئنا می توانید یک بسته چغندر تازه را از بازار تهیه کنید. فقط چغندری را انتخاب کنید که کوچک و سفت و رنگ خرمایی مایل به قرمز باشد.

همچنین باید برگ های روشنی داشته باشند. اگر یک چغندربزرگ است و دارای ریشه ای مویی شکل است، آن را کنار بگذارید. مویی بودن ریشه نشانه زبری و سن گیاه است. قطر آن باید یک و نیم تا دو سانتی متر باشد.

اگر بزرگتر باشد نشان دهنده این است که چغندرکمی تلخ مزه و سفت است و اگر اندازه مناسبی داشته باشد، نشان دهنده طعم و مزه شیرین و ملایم آن است.

برای نگهداری چغندرهای خام در یخچال، به محض اینکه به منزل رسیدید، برگ های سبز و ریشه های آن را جدا کنید. حداقل دو سانتی متر از ریشه را باقی بگذارید تا از نشت شیره آن به داخل یخچال پیشگیری کرده باشید. از فریز کردن چغندر های خام خودداری کنید اما فریز کردن چغندرهای پخته به حفظ طعم آن کمک می کند و نمی گذارد بافت آن برای استفاده بعدی خراب شود.

به این طریق می توانید حداقل ۷ تا ۱۰ روز در یخچال نگهداری کنید

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.