۱۱ خوراکی که پوست‌تان را شفاف و جوان نگه می‌دارد

0 149

پوست شفاف و جوان از دیرباز رویای بشر بوده است. از روش‌های سنتی اجدادمان برای جوان نگه داشتن پوست با معجونی از شیر و عسل تا ترفندهای کلوپاترا، ملکه مصری‌ها، که برای سفت نگه داشتن پوست صورت و گردنش از معجون عسل و نمک استفاده می‌کرد و هندی‌ها که ماسک‌های مختلف با زردچوبه درست می‌کردند تا پوست و مویی زیبا داشته باشند. در این نوشتار که ترجمه‌ای از سایت معتبر healthline است به شما می‌گوییم کدام غذاها و خوراکی‌ها پوست‌تان را شفاف‌تر و جوان‌تر از سن واقعی‌تان نگه می‌دارند و برای مراقبت پوست بهترین انتخاب هستند.

۱-جوانی پوست با انواع ماهی چرب

ماهی‌های چرب مثل ماهی سالمون، شاه‌ ماهی و ماهی قزل‌آلا از جمله بهترین و مغذی‌ترین غذاها برای مراقبت پوست هستند. ماهی‌های چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که برای حفظ سلامت، ضخامت، حالت ارتجاعی و حفظ رطوبت پوست ضروری هستند. کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ در بدن منجر به خشکی و شکنندگی و از بین رفتن حالت کشسانی پوست می‌شود. از سوی دیگر اسید چرب امگا ۳ موجود در ماهی سبب کاهش التهاب، آکنه و محافظت بیشتر پوست در برابر اشعه‌های مضر نور خورشید می‌شود. نتایج برخی تحقیقات حاکی از آن است که روغن موجود در این ماهی‌ها از بروز بیماری‌های سیستم ایمنی بدن مثل لوپوس و پسوریاس پیشگیری می‌کند.

علاوه بر این ماهی‌های چرب سرشار از ویتامین E هستند که یکی از مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها برای مراقبت پوست در برابر رادیکال‌های آزاد و التهاب محسوب می‌شود. علاوه برای این پروتئین وموجود در ماهی‌های چرب نقش زیادی در حفظ حالت کشسانی پوست دارد. گوشت ماهی چرب سرشار از زینک است که یک ماده معدنی مهم برای پیشگیری از التهاب و ساخت سلول‌های جدید و سلامت کلی پوست محسوب می‌شود.

 ۲-آووکادو؛ برای مراقبت پوست و شادابی

«آوودکادو» سرشار از اسید اولئیک است. اسید اولئیک یک اسید چرب اشباع برای مراقبت پوست محسوب می‌شود. همچنین روغن موجود در آووکادو علاوه بر خاصیت نرم‌کنندگی پوست، حاوی ویتامی‌های گروه B، ویتامین E، ویتامین C و لسیتین است و در شادابی و جوان ماندن پوست‌تان موثر است. اگر پوست شما معمولا درگیر آکنه‌ها و جوش‌ و سرخی و التهاب  گاه و بیگاه یا فصلی است آوودکادو به صورت خوراکی یا ماسک یک درمان عالی برای رفع این عوارض است. نصف یک آووکادو حاوی ۱۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین E و ۱۷ درصد نیاز روزانه به ویتامین C است.

۳-انواع مغزها و آجیل برای مراقبت از پوست

اگر به دنبال یک ماده خوراکی که منبع غنی اسیدهای چرب اشباع باشد می‌گردید سراغ انواع مغزها و آجیل بروید. انواع مغزها و آجیل منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ و نیز ویتامین‌های E، C و سلنیوم هستند. مصرف روزانه ۲۸ گرم انواع مغز و آجیل ۶ درصد نیاز روزانه به زینک که برای مراقبت پوست برای پیشگیری از التهاب و مقابله با باکتری‌هایی که سبب جوش و آکنه می‌شوند مورد نیاز است را فراهم می‌کند. این مقدار آجیل و مغز شامل ۴ تا ۵ گرم پروتئین مورد نیاز روزانه بدن است.

۴-مغز تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین E مناسب پوست

در میان انواع مغزها، مغز تخمه آفتابگردان یک منبع فوق‌العاده از انواع مواد مورد نیاز برای مراقبت پوست است. ۲۸ گرم مغز تخمه آفتابگردان حاوی ۳۲ درصد از آنتی‌اکسیدان سلنیوم، ۱۰ درصد زینک مورد نیاز روزانه بدن، ۳۷ درصد ویتامین E روزانه مورد نیاز و ۵٫۴ گرم پروتئین است. علاوه بر این مغز تخمه آفتابگردان منبع غنی اسید لینولئیک است که به حفظ ضخامت پوست و حالت کشسانی و حفظ رطوبت آن کمک فراوانی می‌کند.

۵-سیب‌زمینی شیرین ضد آفتابی طبیعی برای پوست شما

یکی از مهم‌ترین عناصر موجود در سیب‌زمینی شیرین «بتاکاروتن» است. بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل می‌شود و در انواع سبزیجات برگ سبز، هویج، پرتقال، کدو تنبل، نخودفرنگی، زردآلو و اسفناج به وفور یافت می‌شود. کاروتنیدها از جمله بتاکاروتن برای حفظ سلامت پوست بسیار مهم هستند و مثل یک ضدآفتاب طبیعی در بدن عمل می‌کنند. سیب‌زمینی شیرین به صورت پخته منبع غنی بتاکاروتن است و از مرگ سلول‌های پوستی، خشکی و چروک پوست جلوگیری می‌کند.

۶-فلفل دلمه‌ای زرد و قرمز ضد چین و چروک پوست

«فلفل دلمه‌ای» هم مثل سیب‌زمینی شیرین منبع غنی بتاکاروتن است. یک فنجان فلفل دلمه‌ای خرد شده ۹۲ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین A را رفع می‌کند. علاوه بر این فلفل دلمه‌ای منبع غنی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز برای کلاژن‌سازی پوست است. نتایج یک تحقیق پزشکی حاکی از آن است زنانی که روزانه مقدار مورد نیاز ویتامین C برای بدن را مصرف می‌کنند نسب به سن‌شان دیرتر دچار چروک و پیری پوست می‌شوند.

۷-کلم بروکلی و ترکیب ویژه* ضد سرطان پوست

کلم بروکلی سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز برای مراقبت پوست از جمله زینک، ویتامین A و ویتامین C است.علاوه بر این کلم بروکلی حاوی مقادیری «لوتین» است که عملکردی مثل بتاکاروتن دارد و پوست را از عواملی مثل خشکی و چروک حفظ می‌کند. همچنین کلم بروکلی حاوی یک ترکیب مخصوص به نام «سولفورفان» است که خواص ضدسرطانی به خصوص انواع سرطان پوست دارد. «سولفورفان» تا ۲۹ درصد خطر ابتلا به سلامت پوست در اثر اشعه‌های مضر آفتاب جلوگیری می‌کند و کلاژن‌سازی می‌کند.

۸-گوجه‌فرنگی محافظ پوست

گوجه‌فرنگی منبع غنی ویتامین C و حاوی مقادیر زیادی کاروتنوئید از جمله لیکوپن است. بتاکاروتن، لوتین و لیکوپن از پوست در برابر خطرات اشعه‌های مضر نور خورشید و نیز چروک پوست جلوگیری می‌کنند.

علاوه بر این کاروتنوئید برای جذب شدن نیاز به چربی دارد به همین دلیل بهتر است گوجه‌فرنگی را با موادی مثل زیتون و پنیر میل کنید.

۹-سویا و درمان خشکی پوست

تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد زنان بین ۳۰ تا ۴۰ ساله که به مدت ۸ تا ۱۲ هفته هر روز سویا مصرف کنند خشکی، چروک پوست و حالت کشسانی پوست در آن‌ها بهبود پیدا می‌کند. علاوه بر این مصرف سویا سبب می‌شود تا پوست صورت و بدن در برابر اشعه‌ها زیان‌بار خورشید مقاوم‌تر شود.

۱۰-شکلات تلخ و شفافیت پوست

شکلات تلخ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که رطوبت پوست را حفظ می‌کنند و پوست را ضخیم‌تر می‌کنند. شکلات تلخ با مقادیر فراوانی آنتی‌اکسیدان یک ماده مفید برای مراقبت پوست است چرا که پوست را شفاف می‌کند، در برابر اشعه‌های مضر آفتاب محافظت می‌کند، به خاطر وچود کافئین یک لایه‌بردار عالی است و به خاطر کاهش هورمون‌های استرس پوست شما را آرام و درخشان می‌کند.

۱۱-چای سبز و سلامت پوست

یک ماده خوراکی بسیار مفید برای محافظت از پوست در برابر چین و چروک و آسیب‌دیدگی و مراقبت پوست «چای سبز »است. ترکیبات قوی موجود در چای سبز موسوم به «کاتچین» به محافظت و اصلاح سلامت پوست بدن به طرق مختلف کمک می‌کند. همانند سایر آنتی‌اکسیدان‌ها، اکسیدان‌های موجود در چای سبز هم پوست صورت و بدن را در برابر تخریب و صدمات ناشی از عوامل مختلف محافظت می‌کند. در زنانی که روزانه یک فنجان چای سبز مصرف می‌کنند صدمات ناشی از نور خورشید روی پوست را در این زنان تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد، آن را مرطوب نگه می‌دارد و ضخامت و حالت کشسانی پوست را حفظ می‌کند. اگر می‌خواهید از اثرات بی‌نظیر چای سبز روی پوست‌تان بهره‌مند شوید، چای سبز را با شیر میل نکنید. شیر تاثیر مثبت آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز را کمرنگ می‌کند.

 

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.