پسته و بادام چه خواصی دارند؟
هم پسته و هم بادام دارای خواص بیشماری هستند. در این مقاله اول گلچینی از خواص پسته و سپس خواص بادام را مرور میکنیم. با ما همراه باشید.
پسته
پسته سرشار از فیتواسترول و همچنین فیبرهای غذایی زیاد و آنتیاکسیدانهای فراوان است. اگر پسته را به اندازه میل کنید نه تنها کالری زیادی دریافت نمیکنید بلکه اسیدهای چرب خوبی عایدتان میشود.
برای مقابله با استرس
اگر در طول زمستان به دلیل سرما و کمبود نور خورشید افسرده شدهاید، اگر فشار کارتان زیاد است و احساس شادابیتان را از دست دادهاید پسته را دریابید.
نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که پسته تأثیر خوبی برای مقابله با اثرات منفی استرس دارد. به خاطر اینکه حاوی آنتیاکسیدانهای بیشماری مانند رسوراتول (همان آنتی اکسیدان موجود در بادام هندی)، لوتئین، کرستین یا نارنژنین میباشد. این آنتیاکسیدانهای قوی میتوانند اثرات شوم و منفی استرس را از بین ببرند. اگر به ایام عید بسنده نکرده و هر روز چند عدد پسته میل کنید میتوانید با استرسهایتان مقابله کنید. البته توصیه میکنیم در ایام عید هم در مصرف پسته زیادهروی نکنید. به خاطر اینکه مصرف زیاد این مادهی غذایی کالری زیادی دارد.
علاوه بر این باید بدانید که پسته منبع منیزیم نیز میباشد. منیزیم یک مادهی ضداسترس فوقالعاده است و میتواند فشار خون را تنظیم کند. به طور متوسط خانمها روزانه به ۳۶۰ میلی گرم و آقایان به ۴۲۰ میلی گرم منیزیم نیاز دارند.
پسته برای دفع راحت
پسته یکی از آجیلهای سرشار از فیبر میباشد. در واقع ۲۸ گرم پسته ۳ گرم فیبر غذایی دارد. این مقدار فیبر حدود ۱۲ درصد نیاز روزانهی ما را تأمین میکند. این میزان فیبر دو برابر بیشتر از فیبر موجود در گردو بوده و برابر با فیبر همین میزان جو دو سر میباشد.
فیبرها نقش مهمی در عبور دادن مدفوع از روده ها دارند. به خاطر اینکه آب را جذب کرده و باعث افزایش انقباض روده میشوند و فعالیت باکتریهای کولون را بیشتر میکنند.
پسته برای مقابله با بیماریهای قلبی عروقی
حدود ۹۰ درصد چربیهای موجود در پسته جزو چربیهای اشباع نشدهای هستند که کلسترول خون را کاهش داده و به این ترتیب خطر بیماریهای قلبی عروقی را نیز پایین میآورند. از این گذشته پسته حاوی پتاسیم نیز میباشد. این مادهی معدنی به تنظیم فشار خون کمک میکند. در نهایت باید بدانید که پسته حاوی پولیفنول است. پولیفنولها آنتیاکسیدانهایی هستند که خواص مفیدی برای حفظ سلامت قلب دارند.
بادام
بادام هم برای خوش اندامی خوب است و هم اینکه مانند پسته سلامت قلب و عروق شما را بالا میبرد.
بادام و سلامت قلب و عروق شما
نتایج پژوهشها نشان میدهد که مصرف بادام برای حفظ سلامت قلب و عروق و همچنین خوش اندامی مفید است. اگر به طور منظم بادام مصرف کنید آن هم اندازهی متعادل به لاغر ماندن و کنترل وزن ایده آل کمک میکند.
بر خلاف اینکه میزان چربی و کالری بادام زیاد است اما مصرف آن در حفظ سلامت بدن نقش مهمی دارند. نتایج پژوهشی که در شش کشور اروپایی و روی ۵۰۰۰۰۰ نفر انجام شد نشان میدهد افرادی که دو بار در هفته میوههای خشکی مانند بادام مصرف میکنند به میزان ۱۶ درصد کمتر از بیماریهای مربوط به رگهای کرونری میمیرند.
مفید برای خوش اندامی شما
خیلیها اعتقاد دارند مغزها و دانه های روغنی به دلیل داشتن چربی و کالری باعث چاقی و اضافه وزن میشود. نتایج پژوهشها نشان میدهد افرادی که دانهها و مغزهای روغنی بیشتری مصرف میکنند پتانسیل لاغری بیشتر و همچنین شاخص تودهی بدنی پایینتری دارند. نتایج پژوهش جدیدی هم نشان میدهد مصرف روزانه ۵۶ گرم بادام (به مدت ۱۰ هفته) نه باعث چاقی میشود و نه اینکه ترکیب بدنتان را به هم میزند.
بادام سرشار از منیزیم است و برای افرادی که میخواهند خوش اندام باشند و در عین حال یک مادهی غذایی سرشار از مواد مغذی مصرف کنند و احساس سیری طولانی مدتی داشته باشند فوقالعاده است. با وجود اینکه یک مشت بادام (حدود ۲۸ گرم) حاوی ۱۶۰ کالری است اما در عین حال منبع فوقالعادهی ویتامین E و منیزیم است و همچنین میزان زیادی پروتئین و فیبر دارد. بادام همچنین حاوی پتاسیم، کلسیم، فسفر، آهن و اسیدهای چرب اشباع نشده ی مونو میباشد که جزو چربیهای مفید هستند.
توصیه میکنیم مصرف پسته و بادام را به طور منظم و آن هم در حد متعادل در برنامهی روزانهتان قرار دهید و از خواص آنها استفاده کنید.