سرکه ; دوست یا دشمن سلامتی؟
سرکه ; دوست یا دشمن سلامتی؟
خواص واقعی سرکه
اول از همه باید بدانید که آن باعث کاهش قند خون شما میشود. مصرف مقدار کمیسرکه یعنی ۱۰ گرم به همراه غذای شیرین، میزان گلیسمی یا همان قند خون را کاهش میدهد. به نظر میرسد که اسید استیک موجود درسرکه چنین خاصیتی دارد. برای همین افراد دیابتی که میخواهند یک غذای سرشار از نشاسته میل کنند باید در کنارش سالادشان را باسرکه بخورند تا قند خونشان کنترل شود.
به عقیدهی برخی از محققان سرکه میتواند باعث کاهش فشارخون شده و از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری کند. (البته بررسیهای برای اظهارنظر قطعی در این خصوص همچنان ادامه دارد)
سرکه برای مقابله با سرطان: مفید یا بی تأثیر؟
درست است که بیشترین خواص آن مدیون اسید استیک آن است. اما خواص آن به همین جا هم ختم نمیشود. حاوی آنتیاکسیدانهای پُلیفنولی نیز میباشد که میتوانند با سرطان مقابله کنند. با این حال مطالعات بیشتر در خصوص خواص پیشگیرانهی سرکه همچنان ادامه دارد. اما توصیه میکنیم خودتان را از خواص آن محروم نکنید.
مشکلاتی که به بار میآورد
درست است که خواص زیادی دارد اما با این حال در برخی موارد میتواند آسیبرسان هم باشد.
اول اینکه سرشار از سولفیتها میباشد. این ترکیبات به خودی خود خطرناک نیستند اما آلرژیزا میباشند.
دوم اینکه آسیب آن خاصیت اسیدی آن است که میتواند به دستگاه گوارش آسیب برساند. برای همین هم توصیه میکنیم افرادی که از سوزش معده رنج میبرندسرکه مصرف نکنند.
از این گذشته اسید به مینای دندانها نیز آسیب میرساند. برای همین توصیه میشود بعد از مصرف آن دندانهایتان را مسواک بزنید و یا اینکه دهانتان را آب بکشید.
تکلیف سرکه بالزامیک چیست؟
سرکه بالزامیک با آن طعم ترش و رنگ تیرهاش صفای خاصی به سالاد میبخشد. اما متأسفانه رنگی که به آن افزوده میشود جزو رنگ دهندههای سرطانزا محسوب میشود. البته جای نگرانی نیست. مصرف متعادل بالزامیک خطری در پی ندارد. مشکل زمانی پیش میآید که در مصرف آن زیادهروی کنید. یادتان باشد که این سرکه حاوی قند بیشتری از انواع دیگر آنها است. برای همین هم نباید در مصرف آن زیادهروی کرد.