آش پایه یا آش ساده چگونه تهیه میشود؟

طرزتهیه آش

0 5,269

آش پایه یک نوع غذای سنتی ایرانی است، در هر شهر و دیار آن را به نوعی تهیه می کنند و مواد لازم انواع آش هم در بعضی شهرها فرق می کند

آش پایه 

مواد مورد نیاز :

برنج برای هر نفر ۳۵گرم
لپه برای هرنفر پنج گرم
سبزی آش (تره – جعفری – گشنیز – اسفناج یا برگ چغندر)  برای هر نفر ۶۰ گرم
پیاز نگینی برای هر نفر یک چهارم پیاز
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار کافی
گوشت چرخ کرده برای هرنفر ۱۰ تا ۲۰ گرم

طرز تهیه آش پایه :

پیاز نگینی را تفت میدهیم هنگامی که طلایی شد، گوشت چرخکرده را به آن اضافه می کنیم؛

بعد از آنکه آب گوشت تمام شد و به جلز و ولز افتاد به ترتیب نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه می کنیم

برای آنکه آش خوشمزه ای داشته باشید به ازای هر نفر یک چهارم استاک (کالینا بلانکا) را در آب جوش حل می کنیم و به مخلوط اضافه می کنیم

و بعد لپه را جداگانه در ظرفی میپزیم و به همراه برنج به مخلوط می افزاییم و به ازای هر نفر دو لیوان آب جوش داخل قابلمه میریزیم و سبزی ها را درشت خرد می کنیم

وبه مخلوط اضافه می کنیم و به مدت یک ساعت در قابلمه را میگذاریم تا آش ساده جا بیفتد و در آخر تست طعم می گیریم و چاشنی های آن را تنظیم می کنیم.

دانستنی های آش:

آش یک نوع غذای سنتی ایرانی است، در هر شهر و دیار آن را به نوعی تهیه می کنند

مواد لازم انواع آش هم در بعضی شهرها فرق می کند بنابر این توجه شما را برای تهیه آن به موارد زیر جلب می کنیم:

۱) آش را باید با آتش ملایم پخت و مدت آن هم باید طولانی باشد و مرتب باید آن را هم بزنید تا تمام مواد آن با هم مخلوط شود.

۲) تمام حبوباتی که در آن به کار می برید باید از شب قبل خیس نمایید.

۳) در پخت آشی که با برنج همراه است باید توجه کنید که برنج آن کاملاً له باشد.

۴) گوشتی که برای پخت آش به کار می رود بهتر است از گوشت گردن یا سینه باشد.

۵) موقع پاک کردن سبزی آش ساقه های سبزی را دور نریزید زیرا با استفاده از ساقه های سبزی آش لذیذتر می شود.

۶) برای پخت آش بهتر است از خرده برنج (نیمدانه) استفاده کنید چون زودتر له می شود.

۷) آبی که داخل آش می ریزید باید آب جوش باشد و برای اینکه برنج کاملاً باز شود آب را به دفعات در آش بریزید.

۸) گندمی که می خواهید برای آش به کار ببرید بهتر است گندم پوستکنده باشد و در ثانی با چرخ گوشت آن را چرخ کنید.

۹) اگر می خواهید در آش از گوشت استفاده نکنید و آش شما خوشمزه شود حتماً از قلم گوساله که از وسط شکستید، استفاده نمایید.

۱۰) وقتی آش آماده می شود روی آن خود به خود می بندد در این صورت آش جاافتاده است.

آش پایه:

آشی است که با افزودن چاشنی های مختلف اسم آن آش عوض می شود.

مانند: آش سماق، آش انار، آش دوغ، آش گوجه، آش آلو، آش ماست، آش شله قلمکار، آش جو، آش رشته، آش کشک و آش آش اُماج.

آش انار:

برای تهیه آش انار آش پایه به اضافه رب انار ملس یا ترش به کمک شکر، سرکه، رب گوجه فرنگی و مقداری آبلیمو تهیه می شود

و زمان جاافتادن این آش بعد از افزودن چاشنی ها، نیم ساعت است.

آش ماست:

برای تهیه آش ماست: آش پایه به اضافه ماست که در آخر کار به آن اضافه می شود

بعد از اضافه کردن ماست به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم جا می افتد.

آش آلو:

آش پایه به اضافه آبغوره، شکر و آلوی از قبل خیس کرده، زعفران، زردچوبه و رب

که این آش پس از اضافه کردن افزودنی های نامبرده به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم جا می افتد.

آش گوجه فرنگی:

برای تهیه آش گوجه فرنگی :آش پایه به اضافه گوجه فرنگی رنده شده و آبغوره. تمام آش ها با نعناع داغ و پیاز داغ سرو می شود

فقط در آش گوجه از نعناع داغ بیشتری استفاده می شود.

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.