روش تهیه آش ماست تبریز

0 104

مواد مورد نیاز برای ۴ – 6 نفر:
پیاز —————————۲ عدد متوسط
عدس ————————- ۱ لیوان
برنج ————————-۱ استکان
سبزی آش ( تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز ) – ۱ کیلو
آب گوشت ——————— ۴ لیوان
کوفته ریزه * ——————- ۱۰ – 15 عدد
سیب زمینی ——————- ۱ عدد متوسط
ماست ——————— به مقدار لازم
نمک ، فلفل ، زرد چوبه ————به مقدار لازم

طرز تهیه آش ماست  :
برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید .
عدس را بشوئید و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید . ( داخل یک ظرف با درب بسته )
در قابلمه ای مناسب با گنجایش کل مواد آش ، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود . آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید . دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیفزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس ( با حرارت ملایم ) تقریبا نیم پز شود .
طی این یک ساعت ، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.
کوفته ریزه را هم آماده کنید ، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید .
بعد از اینکه عدس نیم پز شد ، برنج را به عدس اضافه کنید . و صبر کنید تا برنج کمی باز شود .
یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه ، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید وهمراه سبزی ( که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد ) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید .
( دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد . هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود ، از آب جوش استفاده کنید )
حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی ، سیب زمینی های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه ها را داخل آش بیندازید. ۱۵ – 20 دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزه ها ، آش آماده سرو است .
ماست به دو صورت همراه این آش سرو میشود :
۱ – حدود یک الی دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط کنید و بعد سرو کنید و باقیمانده ماست را موقع میل کردن غذا روی آن بریزید .
۲ – ماست را بدون اینکه داخل آش بریزید ، در ظرف جداگانه کنار آش سرو کنید . موقع صرف آش ، هرکس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه ، ماست به غذا اضافه خواهد کرد .

* مواد لازم جهت تهیه کوفته ریزه برای ۱۰ – 15 عدد :
گوشت چرخ کرده ————————— ۱۰۰ گرم
پیاز —————————————— ۱ عدد کوچک
آرد ذرت ————————————– ۱ قاشق غذا خوری
نمک ، فلفل ، زردچوبه ———————– روی هم نصف قاشق غذا خوری

طرز تهیه :
پیاز را ریز رنده کنید و همراه نمک و فلفل ، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ کرده اضافه کنید . حدود ۱۵ دقیقه کاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و کاملا یکدست شود .
به اندازه یک گردو از مواد بردارید و به شکل کوفته های کوچک درست کنید و بعد کوفته ها را در مقداری روغن از قبل داغ شده سرخ کنید .
البته ! اگر خیلی عجله دارید، بدون کوفته ریزه هم میتوانید این آش را تهیه کنید .

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.