خواص خرمالو چیست؟

0 444

خرمالو سرشار از ویتامین C و بتاکاروتن است تقویت‌کننده‌ی سیستم ایمنی بدن و با ارزش غذایی درخشان و اگرچه نارس آن گس است و چندان قابل خوردن نیست اما اگر صبر کنید تا حسابی برسد بسیار شیرین و خوشمزه است. با ما باشید تا بیشتر با این میوه‌ی نارنجی‌پوش آشنا شوید.

خرمالو

در غرب به خرمالو زردآلوی ژاپنی یا سیب آسیایی هم گفته می‌شود. این میوه شبیه یک گوجه‌فرنگی بزرگ با پوست صاف و نرم می‌باشد. خرمالو یک میوه‌ی چینی است و میوه‌ی ملی کره‌ای‌ها و ژاپنی‌ها هم محسوب می‌شود. در این کشورها خرمالو در وسعت زیادی کشت و مصرف می‌شود. درخت خرمالو یک درخت تزیینی زیبا می‌باشد که به راحتی قابل کشت است. رشد این درخت کم است و ارتفاع آن به زحمت از ۵ تا ۱۰ متر تجاوز می‌کند. درخت خرمالو عاشق آب و هوای مدیترانه‌ای است اما سرمای زیاد را هم دوست دارد.

خرمالو در قرن نوزدهم میلادی پا به اروپا گذاشت. امروزه این میوه نه تنها در ژاپن و ویتنام کشت می‌شود بلکه در برزیل، ایران، لبنان، اسپانیا، ایتالیا، تونس، الجزایر و حتی آمریکا نیز کاشته می‌شود. باید بدانید که حدود ۳۰۰۰ گونه‌ی مختلف از این میوه وجود دارد.

ارزش غذایی خرمالو

هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:

انرژی              ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری

آب                   ۷۵.۵ گرم

فیبر                 ۵.۹ گرم

قند                  ۲۳ گرم

ویتامین ث        ۷.۶ میلی‌گرم

پتاسیم            ۲۱۰ میلی‌گرم

منیزیم             ۱۱ میلی‌گرم

آهن                 ۰.۱۵ میلی‌گرم

 
خرمالوی یک میوه‌ی انرژی زا

این میوه دقیقاً مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی‌حالی می‌کنند. خرمالو به اندازه‌ی انگور انرژی‌زا است. البته اگر دغدغه‌ی تناسب اندام دارید و نمی‌خواهید چاق شوید نباید در مصرف آن زیاده‌روی کنید چون مصرف زیاد آن کالری زیادی به بدن می‌رساند. قندهای اصلی این میوه فروکتوز و گلوکز هستند. اگر می‌خواهید حسابی از خجالت خودتان در بیایید و کلی انرژی بگیرید یک عدد خرمالو را با کمی آب لیموترش، کمی ماست و عسل مخلوط کرده و هم بزنید. این معجون را صبح‌ها زمانی که ناشتا هستید میل کنید.

خرمالو سرشار از ویتامین C

میزان ویتامین C موجود در این میوه قابل توجه است. این ویتامین برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است. اگر در فصل سرما لثه‌هایتان خونریزی می‌کند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد. باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثه‌ها موثر است. این ویتامین برای شفافیت پوست نیز مفید است. البته توجه داشته باشید هر چه خرمالو رسیده‌تر و شیرین‌تر باشد میزان ویتامین C آن نیز کمتر می‌شود.

خرمالو منبع بتاکاروتن و لیکوپن

خرمالو سرشار از کاروتن یا همان پیش ساز ویتامین A و همچنین لیکوپن است. این دو آنتی‌اکسیدان قوی باعث خنثی شدن رادیکال‌های آزاد آسیب‌رسان شده و شما را در برابر بیماری‌های مختلفی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها ایمن می‌کند. رنگ نارنجی خرمالو ناشی از همین آنتی‌اکسیدان بتاکاروتن است. برای همین هم خرمالو مانند همه‌ی میوه‌ها و سبزیجات نارنجی برای سلامتی چشم‌ها و حافظت از شبکیه چشم مفید است. از این گذشته بتاکاروتن موجود در آن، جریان خون سلول‌های پوست را بیشتر می‌کند برای همین هم پوستتان خوش آب و رنگ می‌شود.

خرمالو و فیبرهایش

خرمالو منبع خوب فیبرهای غذایی محسوب می‌شود و حاوی میزان قابل‌توجهی فیبر پکتین می‌باشد. اگر از یبوست رنج می‌برید می‌توانید به این میوه اعتماد کنید.

فیبرهای موجود در آن باعث دفع راحت و رفع یبوست می‌شود. برای این کار توصیه می‌کنیم که روزانه دو مرتبه خرمالو میل کنید. توجه داشته باشید که این میوه حاوی آهن بوده و سدیم کمی دارد.

خرمالو برای مقابله با کلسترول و فشارخون بالا

خرمالو سرشار از دو ماده معدنی بسیار مفید است. این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می‌باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می‌کند. مزیت دیگر این میوه این است که سدیم (نمک) کمی دارد. توصیه می‌کنیم اگر دچار بیماری‌های قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخونتان بالاست از این میوه غافل نشوید. البته حواستان به قند موجود در آن باشد.

خرمالو برای آن‌هایی که سنگ کلیه دارند

این میوه‌ی پاییزی برای افرادی که از سنگ کلیه و سنگ مثانه رنج می‌برند مفید است. به خاطر اینکه این میوه حاوی میزان قابل‌توجهی آب و ادرارآور است. هسته‌ی کوبیده شده‌ی خرمالو نیز به دفع سنگ کمک کلیه‌ها کمک می‌کند.
آیا دیابتی‌ها نباید از این میوه مصرف کنند؟

خرمالو یک میوه‌ی شیرین و حاوی قند است. برای همین زیاده‌روی در مصرف آن برای دیابتی‌ها خوب نیست. اما معنی حرفمان این نیست که دیابتی‌ها نباید لب به این میوه بزنند. اگر بیماری قند دارید می‌توانید روزانه یک عدد خرمالوی متوسط میل کنید. اما بیش از این برایتان خوب نیست. افراد معمولی که نگران اضافه‌وزن نیستند می‌توانند روزانه دو تا سه عدد از این میوه میل کنند.

جلوگیری از سرطان و بیماری های دیگر از خواص خرمالو:

همانطور که همه ما می دانیم رادیکال های آزاد عامل مهمی در پشت انواع مختلف سرطان یا پیش روی آنها هستند و تنها راه خلاص شدن از آن ها این است که مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان – را تا حد ممکن مصرف کنید چون اینها قادر به حذف رادیکال های آزاد بدن هستند. خرمالو نه تنها سرطان ها، بلکه بیماری های مختلف دیگری که توسط رادیکال های آزاد ترویج و یا تسریع می شوند با مصرف منظم این میوه جلوگیری می کنند. علاوه بر این آنتی اکسیدان ها، کاتشین ترکیبات گالاکتوچین فنولی و ویتامین آ و ث نیز به پیش گیری از بسیاری از بیماری ها نیز کمک می کنند. مواد مغذی مهم دیگر و مواد قوی موجود در خرمالو به مبارزه با بیماری ها کمک می کنند . حتی مقدار کلسیم بالا نیز به مبارزه با پوکی استخوان کمک می کند.

ادرار آور :

این میوه بسیار غنی از کلسیم و پتاسیم است. آن هایی که مبتلا به مشکلات کلیوی هستند باید هر روز یک میوه خرمالو مصرف کنند چون به کاهش حفظ آب کمک می کند. در حقیقت مصرف منظم این میوه می تواند از مشکل نگهداری آب به طور موثر جلوگیری کند. از آنجا که خرمالو حاوی مقدار زیادی پتاسیم است، بهتر است این میوه را به جای داروهای ادرار آور مصرف کنید، زیرا منجر به از دست رفتن پتاسیم قابل توجهی می شود.

پیشگیری از سرما خوردگی و آنفلوآنزا:

بسیاری از مشکلات التهاب، عفونت و سرماخوردگی و آنفولانزا را می توان با مصرف منظم خرمالو پیش گیری کرد. به خاطر این است که میوه خرمالو شامل مقدار غنی ویتامین ث است که مصونیت برای مبارزه با این عفونت ها را می سازد.

پاکسازی و سلامت کبد :

پاکسازی بدن بسیار مهم است و خرمالو به طور موثر این کار را انجام می دهد. حاوی مقدار بالایی آنتی اکسیدان است که می تواند سموم بدن، به ویژه کبد را پاکسازی و سلامتی کبد ، را حفظ کند . رادیکال های آزاد با کمک این انتی اکسیدانها از بدن جدا می شوند.

سلامت پوست با خرمالو:

محتوای گس آن به باز کردن منافذ پوست کمک می کند در نتیجه، پوست جوان و درخشان می شود. وقتی میوه در ماسک های صورت همراه با عصاره لیمو و زرده تخم مرغ ترکیب شود پوست چهره درخشان می شود.

آلرژی های پوست و حساسیت :اگر چه این یک فرآیند طولانی است اما آن هایی که دچار آلرژی های پوستی مزمن و حساسیت هستند از این میوه بهره لازم را خواهند برد.به همین خاطر خرمالو نارس باید در آب خیسانده شود و ۷ روز در آفتاب بماند و سپس به مدت ۳ روزبماند پس از ۱۰ روز، آب آن را باید در موضع مورد نظر با پنبه بمالید. این کار به تدریج حساسیت پوست را کاهش می دهد

چند توصیه

اگر می‌خواهید از خوردن خرمالو لذت ببرید خرمالوی کاملا رسیده‌ای انتخاب کنید. بهتر است از یک قاشق چای‌خوری کوچک برای مصرف این میوه استفاده کنید.

خرمالوهای نارس طعم گسی دارند و لب و دهان را جمع می‌کنند به خاطر اینکه حاوی تانین هستند. اگر از این طعم و حس خوشتان نمی‌آید صبر کنید تا خرمالویتان کاملا برسد. این میوه در دمای محیط می‌رسد. اگر به مدت چند روز کنار سیب یا موز بماند خیلی زودتر می‌رسد.

اگر اهل مصرف میوه‌های یخ زده هم هستید باید بدانید می‌شود این میوه را نیز فریز و بعدها مصرف کرد.

 

میوه های دریایی

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.