دانه های مغذی و انواع تخمه چه خواصی دارند؟
دانه های مغذی و انواع تخمه چه خواصی دارند؟
خواص انواع دانه های مغذی
آیا میدانید شاهدانه کنجد و انواع تخمه چه خواصی دارند؟ اگر جوابتان منفی است بدانید که این دانهها سرشار از فیبرهای غذایی، پروتئینها، چربیهای سالم و مفید و همچنین آنتیاکسیدانها میباشند.این دانههای کوچک دنیایی از خواص مفید را در خود پنهان کردهاند. با ما باشید تا با چند دانهی سالم و مغذی آشنایتان کنیم.
شاه دانه
به خاطر اینکه شاهدانه پروفایل خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ دارد میتواند به طور طبیعی سطح التهاب در بدن را کاهش دهد و سیستم ایمنی را تقویت نماید. مجله انگلیسی سرطان گزارش کرده است که THC موجود در شاهدانه میتواند گلیوبلاستوم مولتی فرم(نوع کشنده سرطان مغز) را معکوس کند.
مجله Breast Cancer Research and Treatment تایید کرده است که THCموجود در شاهدانه میتواند سرطان سینه پیشرفته را بهبود ببخشد. محققان دانشگاه Rostock دریافته اند که شاهدانه برای سرطان ریه نیز مفید است.
شاهدانه را منبع پروتئین میدانند که سلامت موها و پوست را تضمین میکند. شاهدانه سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ میباشد که برای حفظ سلامت پوست و مو لازم و ضروری است. این دانههای ریز حاوی فیتواسترول میباشند. همان ترکیبات گیاهی که کلسترول خون را پایین میآورد. اگر به سلامت قلبتان اهمیت میدهید شاهدانه را دریابید.
تخمهی کدو
اگر دنبال راهی برای افزایش میزان آهن، زینک، ویتامین B و پروتئینهای بدنتان میگردید تخمهی کدو در خدمت شماست. اگر مدتی است که احساس میکنید که دچار اضطراب و پریشانی شدهاید نیز به این تخمههای سفید کوچک اعتماد کنید چون منبع خوب اسیدآمینههای تریپتوفان هستند که به آرامش بیشتر کمک میکنند. تخمهی کدو سرشار از منیزیم میباشد و برای همین اسپاسم و گرفتگی عضلات را کاهش میدهد و برای خانمهایی که از دردهای پیش از قاعدگی رنج میبرند بسیار مناسب است. فیتواسترولهای موجود در این تخمههای ریز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و زینک موجود در آن شما را در برابر عفونتها قوی میسازد. اینهایی که گفتیم گوشهای از خواص تخمه کدو میباشد. توصیه میکنیم به عنوان میانوعده یک مشت تخم کدو میل کنید یا آن را به سالادهایتان اضافه کنید.
تخمهی آفتابگردان
تخمهی آفتابگردان منبع خوب ویتامین E محسوب میشود که خواص آنتیاکسیدانی بالایی دارد و رادیکالهای آزاد را ناکار میکند. این ویتامین برای پوست ما و رشد کودکان بسیار مفید است. ویتامین E از سلولها در برابر سرطان محافظت میکند. فولات موجود در تخمهی آفتابگردان سیستم ایمنیتان را قوی کرده و بیماریها را از شما دور میکند. منیزیم موجود در آن فشارخون بالا را کاهش میدهد و مانع از سکتهی قلبی میشود. این مادهی مغذی ضدالتهاب است، روند کاهش وزن را سرعت میدهد، از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری و با عفونتها و بیماریها مقابله میکند. توصیه میکنیم از تخمههایی استفاده کنید که نمک آن کمتر است چون سدیم زیاد باعث کاهش ارزش غذایی تخمه میشود. میتوانید خودتان تخمهها را بو بدهید و نمک کمتری به آن اضافه کنید.
دانهی «سه چا اینچی»(sacha Inchi)
احتمالاً تا حالا نام این یکی حتی به گوشتان هم نخورده است. دانههای «سه چا اینچی» قرنهاست که در کشور پرو کشت میشود. این دانههای مغذی منبع فوقالعادهی امگا ۳، امگا ۶ ها و امگا ۹ ها محسوب میشود. از این دانه ها روغن، کپسول و پودر نیز تهیه میشود که خواص دانهها را دارا میباشد. اگر روزی گذرتان به جاهایی افتاد که از این روغن یا کپسولها داشت تهیه کرده و از خواص بینظیر آن بهرهمند شوید. بدن ما برای سالمتر ماندن به این اسیدهای چرب نیاز دارد و در تعادل نگهداشتن میزان آنها کمک زیادی به بدن میکند.
کنجد
کنجد یکی از قدیمیترین و شناختهشدهترین دانه های موجود است. این دانه های ریز حاوی میزان زیادی آنتیاکسیدان بوده و منبع پروتئین محسوب میشوند. کنجد همچنین منبع خوب زینک (روی) محسوب میشود. زینک سلامت جنسی را بالا میبرد به خاطر اینکه میتواند به تولید تستوسترون و اسپرم کمک کند.
یک مشت از دانه های کنجد بیشتر از یک لیوان شیر کلسیم دارد. همچنین مقدار بالای روی نیز باعث افزایش تراکم و سلامت استخوان ها میشود. دانه های کنجد حاوی مقدار قابل توجهی مواد معدنی ضروری مانند فسفر، روی و کلسیم هستند.
مصرف مقادیر متوسط دانه کنجد به صورت منظم میتواند باعث جلوگیری از ایجاد کمبود های بدن در سلامتی استخوان ها شود. همچنین برای کسانی که از بیماری های استخوانی رنج میبرند، توصیه میشود.
دانه های کنجد میتواند از بروز پوکی استخوان نیز جلوگیری کنند.
بذر کتان
دو نوع اصلی بذر کتان وجود دارد، بذر کتان طلایی و بذر کتان قهوه ای. مشخصات تغذیهایشان خیلی شبیه هم است، و هر دوشان هم به اندازهی هم حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند.
انجمن تغذیهی آمریکا بر اهمیت این مادهی غذایی مورد غفلت واقع شده تاکید دارد. این انجمن بیان کرده که بذر کتان نه تنها منبعی عالی برای ۲ اسید چرب مورد نیاز سلامت بدن است (یعنی اسید لینولئیک و اسید آلفا لینولنیک)، بلکه منبعی سرشار از فیبر و مواد مغذی و ویتامینها نیز به شمار میرود.
بهترین منبع فیبرهای محلول در آب! این دانههای خوشرنگ میزان کلسترول خون را کاهش داده و انرژی طولانی مدتی به شما میدهند. بذر کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و برای سلامت مغز بسیار مفید است. برخی از محققان بر این باور هستند که این دانهی پرخاصیت قوهی بینایی را تقویت کرده و خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولای چشم مربوط به پیری را کاهش میدهد. باید بدانید که نتایج پژوهشها حاکی از این است که بذر کتان از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند.توصیه میکنیم این دانهها را آسیاب کرده و به خورشها و سالادهایتان اضافه کنید.
چند توصیهی کلی
میتوانید این دانه ها را به ماست و یا غلات صبحانهتان اضافه کنید. تخمهی کدو و یا تخمهی آفتابگردان را به عنوان میانوعده میل کنید. برای تهیهی غذاهایتان از روغن کنجد استفاده کنید. برای استفاده از خواص بذر کتان آن را آسیاب کرده و در یخچال نگهداری کنید.