آشنایی با خواص قهوه سبز

0 179

شاید شما هم اسم قهوه سبز را این روزها زیاد شنیده باشید، قهوه ای که ادعا می‌شود اثرات بی نظیری برای کاهش وزن دارد. جالب است بدانید در رابطه با اثر قهوه سبز و ماده موثر موجود در آن که با نام کلروژنیک اسید شناخته می‌شود، بر بسیاری از بیماری‌ها مطالعات متعدد صورت گرفته است و قهوه سبز به عنوان پیشگیری کننده از ابتلا به بیماری‌هایی چون بیماری‌های کبدی، سنگ کیسه صفرا، سیروز کبدی، سرطان کبد، دیابت، مقاومت به انسولین، فشار خون و …. معرفی شده است. اما در رابطه با اثر آن بر لاغری اتفاق نظر وجود ندارد. همچنین به علت اینکه قهوه سبز دارای مقادیر کمتری کافئین به نسبت قهوه معمولی می‌باشد، با مصرف قهوه سبز کمتر به عوارض ناشی از کافئین دچار خواهید شد.

قهوه سبز چیست؟

قهوه سبز در حقیقت همان قهوه معمولی خودمان است که هنوز نرسیده است و رنگ سبز آن به علت کال بودن و نرسیده بودن آن است. قرص‌های مکمل و یا نوشیدنی‌های قهوه سبز، از این قهوه سبز و کال تهیه می‌شوند. قهوه سبز، آن طعم تلخ و آشنای قهوه را ندارد و بیشتر به یک نوشیدنی گیاهی شبیه است. قهوه سبز به نسبت قهوه معمولی از کافئین کمتری تشکیل شده است و در حدود ۲۰ درصد قهوه معمولی کافئین دارد؛ درنتیجه بسیاری از عوارض ناشی از کافئین در آن کمتر می‌باشد و در عوض دارای مقادیر فراوانی کلروژنیک اسید می‌باشد.

 کلروژنیک اسید چیست؟

کلروژنیک اسید نوعی کافئیک اسید است که در قهوه معمولی و قهوه سبز یافت می‌شود. ۵۰۰-۸۰۰ میلی گرم کلروژنیک اسید در هر لیتر قهوه معمولی یافت می‌شود و میزان کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز به مراتب بیشتر از این مقدار است. کلروژنیک اسید همچنین در میوه‌هایی چون: سیب، گلابی، بادمجان، گوجه فرنگی، بلوبری، توت فرنگی، سیب زمینی و گیاه بامبو یافت می‌شود. کلروژنیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان در سیستم عصبی فعالیت می‌کند و عوامل ایجاد کننده التهاب در سیستم عصبی را سرکوب می‌نماید و به عنوان یک ملین در افراد مبتلا به یبوست کاربرد دارد.

بهترین زمان برای خوردن قهوه سبز چه زمانی است؟

بهترین زمان برای مصرف قهوه سبز درست بعد از غذا است. به این خاطر است که پس از خوردن غذا سطح قند خون به طور کلی به خاطر کربوهیدرات یا پروتئین ها بالا می رود. شکر اضافی تولید شده وقتی غذا شکسته می شود، در طول هضم غذا به عنوان چربی در بدن ذخیره می شود.

قهوه سبز علیه سنگ کیسه صفرا

برای پیشگیری و درمان سنگ‌های کیسه صفرا گیاهان صفرا آور کاربرد دارند. گیاهان صفراآور به گیاهان دارویی اطلاق می‌شود که جریان صفرا را از کیسه صفرا به سمت روده افزایش می‌دهند. کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز یک صفراآور است که از تجمع صفرا در کیسه صفرا جلوگیری می‌کند و مانع از تشکیل سنگ‌های صفراوی می‌شود. از منابع اصلی این ماده شیمیایی، قهوه و بالاخص قهوه سبز است.

دانه‌های قهوه سبز متشکل از ۶-۷ درصد کلروژنیک اسید هستند و قهوه رسیده مقدار کمتری از آن دارد و درحقیقت کلروژنیک اسید موجود در آن به مواد دیگری تبدیل شده‌اند. مصرف روزانه قهوه سبز ریسک ابتلا به بیماری‌های کیسه صفرا، سیروز کبدی و سرطان کبد را کاهش می‌دهد. این مسئله به خاطر اثرات آنتی اکسیدانی قهوه سبز می‌باشد. همچنین وجود کلروژنیک اسید در قهوه سبز از دیگر علل ضد سرطانی بودن این گیاه است.

قهوه سبز بر ضد فشار خون

همانگونه که گفتیم قهوه معمولی از کافئین بیشتری و قهوه سبز از کلروژنیک اسید بیشتری تشکیل شده است. کافئین اثر افزایش دهنده فشارخون دارد و با مصرف قهوه معمولی انرژی در دسترس بدن افزایش می‌یابد. در نتیجه فشارخون، ضربان قلب و فعالیت سیتسم قلبی عروقی شما افزایش می‌یابد. اما کلروژنیک اسید باعث کاهش فشار خون می‌شود. در نتیجه قهوه سبز به دلیل دارا بودن کلروژنیک اسید بالاتر و کافئین کمتر اثرات ضد فشار خون دارد.

 قهوه سبز برای دیابت بهتر از قهوه معمولی

کلروژنیک اسید موجود در قهوه سبز اثرات ضددیابتی بیشتری به نسبت کافئین دارد. این ماده جذب گلوکز غذا توسط روده‌ها را کاهش می‌دهد و نیز جذب گلوکز موجود در خون توسط ماهیچه‌ها را افزایش می‌دهد. هر دوی این عوامل باعث کاهش گلوکز موجود در خون می‌شود و در نتیجه قند خون کاهش می‌یابد. همچنین کلروژنیک اسید با کاهش مقاومت سلول‌ها به انسولین منجر به افزایش جوابدهی سلول‌ها به فرمان انسولین می‌شود و با مهار تولید گلوکز در بدن اثرات ضددیابتی خود را اعمال می‌کند.

قهوه معمولی برای لاغری مناسب تر از قهوه سبز

علت اصلی اثرات کاهش وزن قهوه معمولی محتوای کافئین آن می‌باشد و مطالعات نشان می‌دهند که قهوه‌های بدون کافئین اثری بر تناسب اندام و لاغری ندارند؛ زیرا این کافئین است که مانع از ذخیره چربی‌ها می‌شود، سطح انرژی در دسترس بدن را افزایش می‌دهد و نیز باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز در بدن می‌گردد و تمام این موارد در کنار هم علت اثرات چربی سوزی قهوه معمولی می‌باشد. اما قهوه سبز ۲۰ درصد از کل کافئین موجود در قهوه معمولی را دارا می‌باشد و در نتیجه نمی‌تواند به اندازه قهوه معمولی برای فرآیندهای چربی سوزی موثر باشد.

آموزش لاغری با  استفاده از قهوه سبز و خواص آن

یک مطالعه منتشر شده در مجله هندی تحقیقات و توسعه مبتکرانه (IJIRD) نشان داد که یک جز فعال معجزه به نام اسید کلروژنیک که در قهوه سبز یافت می شود و به کاهش وزن کمک می کند.

از آنجا که دانه قهوه بو داده نشده، ویژگی های خود را حفظ کرده که به نفع بدن است. به ذوب کردن چربی ناخواسته کمک می کند و در نتیجه به کاهش وزن کمک می شود. علاوه بر اینها، پنج فایده شگفت انگیز از مصرف منظم قهوه سبز وجود دارد که ممکن است از آن خبر نداشته باشید.

۱. افزایش متابولیسم:

حضور اسید کلروژنیک در قهوه سبز به افزایش متابولیسم مشهور است. به افزایش نرخ متابولیک بالسامیک (BMR) بدن کمک می کند که باعث کاهش آزاد سازی گلوکز از کبد به خون می شود. برای برآورده شدن نیاز گلوکز، بدن شروع به سوزاندن چربی اضافی می کند که در نهایت منجر به کاهش وزن می شود.

۲.کاهش اشتها:

اگر کسی هستید که به طور مداوم دچار گرسنگی ناگهانی می شوید و یا کالری غیر ضروری زیادی مصرف می کنید، کمی قهوه سبز بنوشید. باز هم اسید کلروژنیک به عنوان یک کاهش دهنده اشتها عمل می کند.

اشتها را کنترل می کند و از پرخوری جلوگیری می کند.

۳. بهبود گردش خون:

خون چندین عملکرد حیاتی در بدن از جمله انتقال اکسیژن به سلول ها را انجام می دهد و در همان زمان، گازها و سموم را از سلول ها دفع می کند.

هر گونه انسداد یا جریان کند خون می تواند باعث عدم فعالیت شود و منجر به خستگی و بی حالی شود که می تواند بر متابولیسم تاثیر بگذارد و به نوبه خود روند سوزاندن چربی را کاهش دهد.یک فنجان قهوه سبز می تواند برای کمک به سوزاندن سریع تر چربی ها و کالری ها مفید باشد.

۴.سوزاندن چربی و لاغری با قهوه سبز:

دانه قهوه سبز خالص به بالا بردن توانایی سوزاندن چربی های بدن کمک می کند. همچنین انتشار آنزیم های سوزاندن در بدن را افزایش می دهد.

علاوه بر این، مانند یک سم زدای طبیعی برای کبد عمل می کند. کبد را پاک می کند و کلسترول بد و چربی های غیر ضروری را از بین می برد که در نهایت متابولیسم و سوخت و ساز بدن را بالا می برد.

۵.کاهش جذب قند:

مصرف قهوه سبز، جذب قند در روده کوچک شما را کاهش می دهد، به این معنی است که قند کم تری موجود است و به شما کمک می کند تا وزن اضافی خود را کم کنید.

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.