الزی گیاهی ناشناخته وخواصی عجیب

0 396

معجزه ای به اسم الزی

سیر صحرایی ، پیاز کوهی ، والک کوهی که به زبان بومیان منطقه الزی می گویند سرشار از کلسیم است وخوردن آن تنفس را آسان ودرمان استالزی گیاهی است شبیه سیر با غده ها و گل سفید رنگ که با ساقه ای منفرد از قسمت غده ای سیر مانند آن و چند شاخه با گل انتهایی منفرد که معمولا به سمت پایین متمایل هستند . برگهای آن کشیده و لطیف و ملایم با بوی ملایم سیر است که اگر در فضای اتاق تمیز شود موجب سوزش چشم و ایجاد ناراحتی می شود .

این گیاه به صورت خودرو در اواخر زمستان در اسفند ماه و تا فروردین ماه در جنگل های استان های شمالی ایران و مناطق مرطوب و سایه ای جنگل ها و بیشه های اطراف سنه کوه می روید. الزی بسیار ملایم ‌تر و شیرین ‌تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد.

خواص الزی

سه ویژگی مهم الزی

۱- بوی سیر و پیاز می دهد

۲- اغلب دارای دو برگ دراز نوک تیزاست

۳- غده آن شبیه سیر خوراکی ولی معمولا تک چکه ای است .

اهالی روستای داربکلا ساری در اواخر اسفندماه و اوایل فصل بهار به مناطق مرطوب و سایه ای جنگل ها و بیشه های اطراف محل می روند و اقدام به چیدن این گیاه می کنند. و از آن به عنوان سبزی در برنج ، آش و همچنین به صورت سبزی خوردن یا سالاد استفاده می کنند.این گیاه را برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن می توان نگهداری کرد.خشک کردن آن حتما باید در سایه صورت پذیرد.

ترکیبات شیمیایی الزی

“الزی ، سیر کوهی یا والک” حاوی ترکیباتی مانند اسانس فرار که حاوی ترکیبات گوگردی است، می باشد. این گیاه را در فصل بهار می‌ چینند و برای فصول دیگر به دو روش فریز کردن و یا خشک کردن نگهداری می‌ کنند.خشک کردن حتماً باید به روش در سایه عمل کنید.

خواص و اثرات دارویی الزی

۱- “الزی ، سیر کوهی یا والک” در موارد تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود.

۲- خوردن آن تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند.

۳- مداومت در خوردن “الزی ، سیر کوهی یا والک” سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد

۴- “الزی ، سیر کوهی یا والک” با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود.

۵- سرشار از ویتامین C بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد مى باشد.

۶- “الزی ، سیر کوهی یا والک”برای تصفیه خونبسیار مفید است و در ناراحتی‌ های هاضمه کمک می ‌کند و خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است.

۷- مصرف گیاه “الزی ، سیر کوهی یا والک” باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می ‌شود.

۸- “الزی ، سیر کوهی یا والک” برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است.

۹- این گیاه ضد عفونى کننده ی قوى است؛ به هضم غذا کمک مى کند و ضد کرم معده و کرم کدو است.

۱۰- اثر خوبى بر روى اعصاب دارد و از آن براى درمان نسیان، تقویت اعصاب و اشخاص ‍فلج استفاده می کنند.

۱۱- تسکین دهنده ی درد روماتیسم ، سیاتیک و نقرس مى باشد.

۱۲- ادرار را باز مى کند و رنگ چهره را نیکو مى سازد.

۱۳- پادزهر سموم حیوانى و غذایى هست.

۱۴- مداومت در خوردن “الزی ، سیر کوهی یا والک” سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان مى باشد. از این نظر شباهت زیادى به سیر دارد.

۱۵- به علت داشتن املاح زیاد، خون را قلیایى کرده و اسیدی بودن آن را از بین مى برد.

۱۶- میوه ی “الزی ، سیر کوهی یا والک” بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و راه ورود میکروب ها را به عروق مى بندد و از خونریزى و فساد خون جلوگیرى کرده و رقت خون را درمان مى کند.

۱۷- ملین و اشتهاآور بوده و ادرار را زیاد مى کند.

۱۸- “الزی ، سیر کوهی یا والک” برای کسانی که تنگی عروق دارند و همچنین برای سرگیجه بسیار مفید است

۱۹-مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از امعاء است.

۲۰- بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرائین است، براى کسانى که از درد معده رنج مى برند، میوه ى خوبى است و از تحریکات جلدى جلوگیرى مى نماید.

۲۱- شربت “الزی ، سیر کوهی یا والک” براى مبتلایان به تب و آبله مرغان و سرخک بسیار مفید است. غرغره ی جوشانده ی آن براى درمان دردگلو و آنژین سود فراوان دارد.

۲۲- سکنجبین میوه آن خنک کننده بوده و براى رفع یرقان و التهاب صفرا و کبد سودبخش است.

۲۳- اگر بر روی پوست مالیده شود باعث قرمزی پوست می شود.

۲۴- به صورت موضعی برگ های له شده ی آن را می توان برای از بین بردن آبسه و کورک به کار برد.

۲۵- مالیدن عصاره میوه ى “الزی ، سیر کوهی یا والک” جهت زخم هاى آبدار و چرکى نافع بوده، آن ها را خشک مى کند و گل آن نیز همین خاصیت را دارد.

۲۶- ضماد برگ “الزی ، سیر کوهی یا والک” جهت زخم هاى سرد و برآمدگى چشم از حدقه مفید است. عصاره ی برگ و ساقه ی آن که تازه چیده و کوبیده شده را با کمى صمغ مخلوط نمایید، جهت امراض ‍چشم مخصوصا جوش پلک و ریزش اشک، ناخنه و ورم پلک چشم مفید مى باشد.

۲۷- جویدن برگ “الزی ، سیر کوهی یا والک” جهت ورم لثه و رفع بى حسى آن مفید مى باشد. جوش هاى دهان را از بین مى برد و بوى بد دهان را برطرف مى نماید.

۲۸- نوشیدن آب برگ و ساقه ی آن که تازه باشد با کمى صمغ عربى جهت تقویت معده و خونریزى معده و بند آمدن اسهال و معالجه بواسیر نافع است.

۲۹- گل “الزی ، سیر کوهی یا والک” نیز اسهال را بند مى آورد و ضماد برگ آن بر روى دکمه بواسیر خونى نافع است.

۳۰- نوشیدن جوشانده ى ریشه ی “الزی ، سیر کوهی یا والک” علاوه بر بند آمدن اسهال، سنگ کلیه و مثانه را خرد مى کند.

توجه: لازم به یادآوری است گیاهان خود رو را بدون شناسایی کامل نباید مصرف کرد برای مثال “الزی ، سیر کوهی یا والک” نمونه غیر خوراکی آن که بسیار شبیه خودش است نیز وجود دارد و بسیار تلخ است که در سوادکوه معروف به الزی مار است ، خودرو و برگ های پهن دارد و غیرخوراکی است

تاثیر الزی در بهبود یادگیری و حافظه :

براساس یافته‌های محققان، تجویز خوراکی الزی، هر چند بر توانایی و نگهداری اطلاعات در انبار حافظه و به یادآوری آنها در حیوانات دیابتی تاثیری ندارد ولی موجب بهبود حافظه فضایی حیوانات دیابتی می شود.این مطالعه با هدف اثر مصرف خوراکی و درازمدت الزی بر یادگیری و حافظه در موش های صحرایی دیابتی توسط دکتر مهرداد روغنی عضو گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی و مرکز تحقیقات گیاهان داروئی دانشگاه شاهد تهران انجام شد.در این مطالعه موش های صحرایی نر به چهار گروه کنترل، کنترل تحت تیمار با الزی، دیابتی و دیابتی تحت درمان با الزی تقسیم بندی شدند.یافته ها حاکی از آن است درصد تناوب در گروه دیابتی تحت تیمار با گیاه تفاوت معنی داری را با گروه دیابتی نشان داد.

 

پیاز قرمز

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.