امگا۳ و اسیدفولیک عمری طولانی را به شما هدیه میدهند

0 208

امگا۳ و اسیدفولیک عمری طولانی را به شما هدیه میدهند

این ۲ مکمل عمر شما را طولانی میکنند!

محققان پس از بررسی ۱۶ ویتامین، دریافتند که فقط دو مکمل برای کمک به شما در زندگی طولانی‌تر و سلامتی مفید هستند. اسیدفولیک و مکمل‌های امگا۳ تنها مکمل‌هایی هستند که در بهبود سلامت قلب و طول عمر بیشتر موثر هستند. محققان پزشکی جان هاپکینز میگویند: مصرف مکمل‌های اسیدهای چرب امگا۳ و اسیدفولیک تنها مکمل‌های مرتبط با زندگی طولانی‌تر و بهبود سلامت قلب است

اسیدفولیک، یک ترکیب مصنوعی از فولات، معروف به ویتامین B۹ در تولید گلبول‌های قرمز خون جدید که اکسیژن را در سراسر بدن شما حمل میکنند، کمک میکند. یافته‌ها حاکی از انست که اسید چرب امگا۳ توانایی کاهش فشار خون، کاهش تری گلیسیرید، کاهش لخته شدن خون و منظم‌تر شدن ضربان‌های قلب را دارد

 

تاثیرات امگا۳ بر سلامت بدن
سرطان

شواهد موجود ارتباط بین میزان مصرف ماهی و خطر ابتلا به سرطان را ضعیف نشان می‌دهد. مکمل‌های موجود که حاوی اسیدهای چرب امگا۳ هستند نیز به نظر نمی‌رسد که این موضوع را تحت تأثیر قرار دهند.

یک تحقیق در ۲۰۰۶ نتیجه‌گیری کرد که رابطه‌ای بین مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ و سرطان وجود ندارد. این به نتایج یک نگرش از مطالعات تا فوریه ۲۰۰۲ شبیه است که نتوانست تأثیر روشن و واضح از زنجیره بلند و کوتاه چربی‌های امگا ۳ روی خطر کلی مرگ پیدا کند. حوادث عروق قلبی و سرطان ترکیب شده‌اند. در آن‌ها با سرطان پیشرفت کرده و سوء هاضمه و زردی، مکمل‌های اسید چرب امگا ۳ ممکن است مفید باشند، زیرا اشتها، وزن و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشند.

شواهدی تجربی وجود دارد که اسیدهای چرب امگا۳ دریایی خطر سرطان سینه را کاهش می‌دهد اما این قطعی نیست.

تأثیر مصرف روی سرطان پروستات قطعی نیست. یک خطر کاهشی با سطح خون بالاتر از DPA وجوددارد، اما یک خطر افراهی از سرطان پروستات پیشرفته تر با سطح خون بالاتر از EPA و DHA ترکیب شده وجود دارد (در روغن ماهی چرب دیده شده‌است)

بیماری های قلبی عروقی

شواهد گوناگون نقش مفید امگا ۳ را به منظور جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی یا سکته (شامل آنفارکتوس و مرگ ناگهانی قلبی) نشان می‌دهد. مکمل روغن ماهی تأثیری روی عروق قلبی یا آرسمیا نشان نداده و تأثیری روی سرعت شکست قلبی ندارد. داشتن یک رژیم غذایی با ماهی زیاد که شامل زنجیره بلندی از اسیدهای چرب امگا ۳ است به نظر نمی‌رسد که خطر حمله قلبی را کاهش دهد. مقدار زیادی ممکن است لیپوپروتئین تراکم پایین (LDL) را افزایش دهد (زیر را ببینید)، تا ۴۶٪، اگر چه LDL از کوچک تا بزرگ، سبک تغییر می‌کند.

اسیدهای چرب امگا۳ ممکن است تأثیر کمی روی فشار خون انقباض قلب داشته باشند. گر چه برخی مطالعات نتایج دیگری یافته‌اند. آلفا-لینولنیک اسید (ALA) با ۱۸ کربن هیچ نفعی برای عروق قلبی مشابه نشان نداده در حالی که DHA یا EPA ممکن است فوایدی داشته باشند.

برخی شواهد نشان می‌دهند که مردم با مشکلات رایج معین مانند واریس، ممکن است از مصرف EPA و DHA بهبود یابند، که ممکن است گردش خون را تحریک کند، شکست فیبرین‌ها را افزایش دهد، یک ترکیب شامل حالت لخته خون یا جای زخم می‌شود، و به علاوه ممکن است فشار خون را کاهش دهد. در نتیجه، اسیدهای چرب امگا ۳ سطح تری‌گلیسیرید خون را کاهش می‌دهند و ورودی معمول ممکن است خطر حمله‌های قلبی دوم و اول را کاهش دهد. ALA نمی‌تواند سلامت عروق قلبی را که از EPA و DHA بهره می‌برند را اعطا کند.

مقدار بزرگی ممکن است خطر حمله خون‌ریزی در زنان را افزایش دهد، مقادیر کمتر به این خطر ربطی ندارند.

التهاب

اگر چه به عنوان یک ادعای سلامتی به اثبات نرسیده‌است، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که فعالیت ضدالتهاب اسیدهای چرب امگا ۳ زنجیره بلند ممکن است به تأثیرات سیلینیل تعبیر می‌شود. برای ورم مفاصل روماتوئید (RA)، یک بازنگری منظم یک ثبات نشان داده‌است، اما کمتر، شواهد برای تأثیر بیماری، مانند استفاده از داروهای غیراسترودیال ضدالتهاب‌پذیری وجود دارد. اگرچه، دانشگاه روماتولوژی آمریکا(ACR) اعلان کرده که ممکن است استفاده از روغن ماهی، نفع کمتری داشته باشد، اما این ممکن است ماه‌ها طول بکشد تا تأثیر آن دیده شود، و احتیاط برای تأثیرات جانبی معده و روده و امکان مکمل‌های شامل جیوه یا ویتامین A در سطوح سمی می‌شود.

به دلیل کمبود تنظیمات برای امنیت و کارایی، دانشگاه روماتولوژی آمریکا(ACR) مکمل‌های گیاهی را پیشنهاد نداده و احساس می‌کند یک کمبود کلی شواهد علمی برای استفاده از آن‌ها وجود دارد. مرکز بین‌المللی برای داروهای مکمل و جایگزین نتیجه گرفته‌است که استفاده رژیمی منافع روشنی برای RA نشان نداده‌است، اما شواهد اولیه وجود دارد که روغن ماهی ممکن است مفید باشد و در مطالعات بعدی بیشتر به آن توجه می‌شود.

اختلالات پیشرفته

اگر چه در شواهد علمی اخیر به عنوان یک درمان اولیه برای ADHD، اختلالات و هم گرایی بینایی و دیگر تغییرات پیش رونده حمایت و اثبات نشده‌است، استفاده از اسیدهای چرب امگا۳ رواج برای کودکان رایج شده‌است.

یک بازنگری کوکران نشان داده‌است که شواهد اندکی موجود است که مکمل‌های PuFA منفعتی را برای علایم ADHD بر بچه‌ها و نوجوانان فراهم می‌کند؛ در حالیکه یک بازنگری متفاوت نشان داده‌است که شواهد غیرکافی برای اینکه در مورد استفاده از PuFA برای بچه‌ها تا اختلالات یادگیری خاص نتیجه‌گیری کند. بازنگری دیگر نتیجه گرفته‌است که شواهد برای استفاده از اسیدهای چرب امگا ۳ در رفتار و اختلالات بازسازی سلول‌های عصبی مانند ADHD و افسردگی قطعی نیست.

یک دیدگاه منظم متفاوت نتیجه گرفته‌است که تأثیر کمی برای اسیدهای چرب امگا ۳ در ADHD وجود دارد، اما تأثیر بیش کمتر از داروهای قدیمی تر داروسازی است.

روغن ماهی فقط یک نفعی کوچک برای جلوگیری از خطر مرگ زودرس دارد.

سلامتی ذهنی

شواهدی وجود دارد که اسیدهای چرب امگا ۳ در سلامتی ذهن نقش دارند. شامل اینکه آن‌ها ممکن است به ندرت مفید باشند مانند اضافه کردن امگا ۳ برای درمان افسردگی همراه با اختلال دو قطبی.

شواهد اولیه‌ای وجود دارد که مکمل EPA برای درمان افسردگی کمک‌کننده‌است. گر چه، یک سختی مشخص در تفسیر نتایج به دلیل یادآوری شرکت کنندگان و تفاوت‌های منظم در رژیم‌ها وجود دارد.اما کمی به رشد ذهن کمک میکند البته این امر باید از کودکی شروع شود.

پیری شناختی

مطالعات همه‌گیر شناختی پیشنهاد می‌کند که مصرف امگا ۳ می‌تواند خطر جنون و دیوانگی را کاهش دهد. شواهد یک تأثیر درمانی برای مداوای بیماران دیوانه، قطعی و جامع است. گر چه برخی شواهد پزشکی نشان می‌دهد که بیماران مورد مطالعه فقط دارای نشانه‌های کمبود شناختی بوده‌اند و نشانه‌های بیماری جنون و دیوانگی در آن‌ها در حدی نبوده که بتوان گفت که دچار جنون یا دیوانگی بوده‌اند

چه مواد خوراکی شامل امگا۳ است؟

ماهی خال مخالی/ ماهی سالمون / ماهی خاردار / صدف چروک / ساردین / میگو / ماهی قزل آلا / شاه ماهی / ماهی آنچوی / خاویار / جلبک دریایی / دانه های چیا / شاهدانه / دانه کتان / گردو / لوبیای سویای سبز / لوبیا قرمز / روغن سویا

چند نوع مکمل امگا۳

روغن ماهی / روغن کبد ماهی کاد / روغن کریل/ روغن جلبک / مکمل‌های ALA

۷ نشانه کمبود امگا۳ در بدن

خشکی پوست
موی بی جان
ناخن های شکننده
بی خوابی
ضعف تمرکز
خستگی
درد مفاصل

اسید فولیک

اسید فولیک یا فولیک اسید که به نام‌های ویتامین B۹ یا ویتامین Bc یا فولات نیز خوانده می‌شود، یکی از ویتامین‌های ب است. این ویتامین که برای بسیاری از اعمال بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و یاخته‌ها حیاتی و اساسی است، می‌تواند به روش تزریقی یا خوراکی مصرف شود و بدن را در مقابل بیماری‌های قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطان‌های مشخصی حفظ می‌کند. در فراورده‌های غذایی (برای مثال جوشیده یا حرارت داده شده) اسید فولیک از بین می‌رود. نگه داشتن غذا در حرارت اتاق به مدت طولانی نیز می‌تواند محتوای اسید فولیک آن را از بین ببرد.در ساخت طبیعی سلول های بدن مؤثر است

تاثیر اسیدفولیک بر سلامت بدن
اگر غذاهای دارای اسید فولیک ( فولات) را مصرف کنید، احتمال خطر بیماری قلبی را کم کرده اید. اسید فولیک مقدار اسید آمینه هموسیستئین را نیز کم می کند.
انستیتوی سلامتی بسیاری از عوامل خطر بیماری قلبی را مشخص کرده است، نظیر:افزایش LDL (کلسترول بد)، افزایش فشار خون، کاهش HDL (کلسترول خوب)، چاقی و دیابت.
در سال های اخیر یکی دیگر از عوامل خطر برای بیماری قلبی شناخته شد و آن افزایش هموسیستئین است.
هموسیستئین، یک اسید آمینه می باشد که در خون وجود دارد و افزایش مقدار آن باعث سکته و بیماری قلبی می شود.
افزایش هموسیستئین باعث تنگ و گشاد شدن دریچه قلب می شود. همچنین، باعث تخریب رگ قلب و منعقد شدن خون در قلب و سکته قلبی شود.
کمبود فولات، ویتامین B12 و ویتامین B6 مقدار همموسیستئین خون را زیاد می کنند و به همین سبب بیماری قلبی را باعث می شوند. مصرف مکمل های فولات باعث کاهش مقدار هموسیستئین می شود و علاوه بر آن تنگ و گشاد شدن دریچه قلب را بهبود می دهد.
سرطان
فولات کم در خون، احتمال بروز سرطان را زیاد می کند. فولات برای ساخت، تعمیر و عملکرد DNA لازم است. شواهدی در دست است که نشان می دهد، کمبود فولات موجب تخریب DNA می گردد و این تخریب ممکن است باعث سرطان شود.
تحقیقات نشان داده است که کمبود فولات غذایی موجب افزایش سرطان روده بزرگ و بیماری کبدی میشود.
سلول های سرطانی به سرعت تکثیر می شوند. فولات، برای سلول ها و بافت های تکثیر یافته بسیار مفید است. برای سرطانی ها، مصرف مکمل فولات بسیار خوب است.
مواد غذایی شامل اسید فولیک

غذاهایی که شامل میزان چشمگیری از اسید فولیک هستند شامل؛ جگر، عدس، سبوس برنج، مخمر آبجو، آرد سویا، نخود چشم سیاه، لوبیای مرمری، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، برگ شلغم، گندم، کدو تنبل (کدو حلوایی) و مارچوبه.

۷ نشانه که می‌گوید بدن شما به اسیدفولیک بیشتری نیاز دارد

افزایش دردهای بدن مانند سردرد

رنگ پریده شدن پوست

احساس تنگی‌نفس پس از انجام کارهای عادی و روزمره

زخم‌های دهانی و متورم شدن زبان

ضعیف شدن حس چشایی

بروز مشکل در درک و شناخت مسائل اطراف، افسردگی و اختلال در تمرکز

بروز مشکلات گوارشی مانند تهوع، اسهال، بی‌اشتهایی و یا کاهش وزن

عوارض کمبود اسید فولیک

بجز کم خونی و نقایص مادرزادی، کمبود اسید فولیک باعث مشکلاتی همچون:

افزایش خطر سکته قلبی دوم
افزایش خطر سکته مغزی
افزایش خطر ابتلا به بعضی از انواع سرطان همچون سرطان معده
کاهش قابل ملاحظه تعداد اسپرم در مردان شده و ممکن است بتواند باعثناباروری مردان شود.
افزایش خطر ابتلا به افسردگی
بهترین زمان برای جذب هر ویتامین چه ساعتی است؟

مولتی ویتامین: صبح و همراه با صبحانه

ویتامین سی: همراه با صبحانه یا ناهار

اسیدفولیک: نیم ساعت قبل از خواب

ویتامین‌های گر‌وه ب: قبل از صبحانه یا قبل از ناهار با شکم خالی

ویتامین‌های A, D, E و K: همراه با وعده‌های غذایی دارای چربی

آهن: یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا(اگر معده حساسی دارید با یک وعده سبک مصرف کنید)

کلسیم: همراه با وعده غذایی(همزمان با آهن یا زینک مصرف نشود)

زینک: همراه با وعده غذایی

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.