در هنگام تب چه چیزهایی را نباید مصرف کنیم؟
تب نتیجهٔ پاسخ دمایی در برابر عفونت ها و برخی از بیماری ها است:
- بیماریهای عفونی چون آنفلوانزا، ابولا، سرماخوردگی، کرونا، ایدز، مالاریا، گاستروآنتریت (التهاب ویروسی معده و رودهها) و مونونوکلئوز عفونی
- التهابهای پوستی چون کورک، آکنه و آبسه
- بیماریهای نقص ایمنی چون سارکوئیدوز و لوپوس منتشر
- تخریب بافتها، همچون همولیز (تخریب گلبولهای قرمز)، آنفارکتوس (مرگ ناگهانی همه یا بخشی از سلولهای یک بافت به علت کمبود اکسیژن)، سندرم لهشدگی، رابدومیولیز و خونریزی مغزی
- تبهای حاصل از مصرف داروهایی چون لاموتریژین، پروژسترون و نیز شیمیدرمانی؛ تبهای حاصل از مصرف برخی داروها به عنوان اثر جانبی دارو (همچون آنتیبیوتیک)؛ و تبهای حاصل از قطع برخی داروها چون هروئین و فنتانیل
- سرطانها، بهخصوص سرطان خون، سرطان لنف و سرطان کلیه
- برخی اختلالات متابولیسم چون نقرس و پورفیری
درمان
هر تبی لزوماً مورد درمان مستقیم قرار نمیگیرد. تب نشانهٔ مبارزهٔ بدن در مقابل عوامل بیماریزا است، و در صورتی که مقدار آن خیلی زیاد نباشد، اغلب داروهایی برای درمان بیماری، و نه درمان مستقیم تب مصرف میگردند. با این وجود، برای جلوگیری از افزایش آن و ایجاد نقص در بدن، تب باید دائماً کنترل شود.
توصیه میشود در زمان تب و لرز استحمام نکنید. استحمام باعث لرز میشود و لرز باعث بالارفتن دوباره دمای بدن میگردد.
برای تب کمتر از ۴۰ درجه به تنهایی نیازی به درمان نیست، مگر آن که پزشک ملاحظات دیگری دربارهٔ بیمار داشته باشد. به بیمارانی که تب دارند توصیه میشود به مقدار کافی مایعات بنوشند، چرا که تب موجب تبخیر آب بدن میشود. از آنجا که مصرف آب بیش از حد موجب هیپوناترمی (کاهش نمکهای محلول در پلاسمای خون، به خصوص سدیم) میشود، مصرف سایر نوشیدنیها نیز توصیه میشود.
بسیاری از بیماران به علت علایم تب از دارو استفاده میکنند. تب موجب افزایش تپش قلب میشود؛ و ممکن است به افراد مسن یا افرادی که دچار بیماریهای قلبی و عروقی هستند فشار وارد کند.
برای پایین آوردن تب یا قطع آن از تببُرهایی چون پاراستامول، ایبوپروفن و گاه آسپیرین استفاده میشود. استامینوفن و ناپروکسن هم با تب مرتبط هستند. مکانیسم اثر داروهای ضد تب، جلوگیری یا مختل کردن تولید یا فعالیت آنزیمهای مربوط به سنتز (تولید) پروستاگلاندین است.[۳] علاوه بر مصرف دارو، استفاده از لباس یا حولهٔ مرطوب و خنک، پاشویه و حمام با آب ولرم موجب کاهش دمای بدن میشود. این روش برای نوزادان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که بهتر است از مصرف دارو جلوگیری شود.
همچنین دمای بدن میتواند از طریق تبخیر (عرق کردن) یا جریان همرفتی کاهش یابد
اگر تب دارید این غذاها را نخورید
ناتالی ماکینکو متخصص تغذیه معتقد است که برخی خوراکیها را در صورت داشتن تب بالا از رژیم غذایی حذف کنید.
به گفته وی، اول از همه شما باید ادویههای گرم از جمله زنجبیل را کنار بگذارید. پروتئین حیوانی ممنوع و همچنین خوردن ارزن، عدس قرمز و لوبیا نیز ممنوع میباشد.
غذاهایی مانند چغندر، بادمجان، فلفل قرمز، هویج و کدو تنبل نیز در لیست سیاه قرار گرفتند.
بعلاوه، در دمای بالا، مصرف لبنیات، روغن نارگیل و گلوتن که بخشی از بسیاری از محصولات (جو، سویا، جو چاودار، جو، محصولات گوشتی نیمه تمام و سوسیس) شامل آن میشود نیز باید ممنوع شود.
خوردن اب زیاد ضروری است تا سلولهای خونی (گلبولهای قرمز) بتوانند اکسیژن را به اندازه کافی برای سلولهای ما برسانند
علاوه بر این، این متخصص تغذیه بر اهمیت ویتامینها و مواد معدنی در برابر کرونا سخن میگوید. توجه ویژهای به ویتامین C باید شود.
مطالبتون درموردتب خیلی مفیدهست دست شمادردنکند