سوپی که شما را در برابر کرونا مقاوم میکند
خواص عدسی
سوپی که شما را در برابر کرونا مقاوم میکند
عدسی بهترین صبحانه برای افرادی که در زمستان زیاد سرما میخورند
عدسی به علت داشتن زینک با تقویت ایمنی بدن به کاهش ابتلا به سرماخوردگی و کرونا کمک میکند و همچنین در قدرت و حجمدهی عضلات نیز موثر میباشد
سوپی که شما را مقابل کرونا قوی میکند
سوپ عدس یکی از غذاهایی است که به ویژه با توجه به بیماری همه گیر کرونا و شروع فصل زمستان باید بر خوردن آن بسیار رغبت شود، زیرا این غذا، معدنی از زینک است که بدن برای تقویت ایمنی خود به آن نیاز دارد
خوردن سوپ عدس میتواند عفونتها و دردهای مزمن را هم درمان کند. همچنین مداومت روزانه بر خوردن سوپ عدس به مدت ۸ هفته، کلسترول و تریگلیسیرید را از بین میبرد، به ویژه برای کسانی که به رژیم غذایی کم کربوهیدرات و نمک پایبند هستند
کنترل دیابت
در بررسیهای محققان مشخص شده است که از میان تمام گروههای مختلف غذایی، حبوبات بیش از همه، حاوی فیبر رژیمی هستند. عدس، مانند لوبیا و نخود، متعلق به خانوادهی حبوبات است. فیبر رژیمی این مواد غذایی، مانند عدس به کنترل سطح قند خون کمک میکند. همچنین فیبر رژیمی سرعت جذب غذا بهوسیله خون را کند میکند و سطح قند خون را ثابت نگه میدارد.
بهبود گوارش
ازآنجاییکه عدس حاوی فیبر رژیمی فراوانی است، اگر بهطور مرتب مصرف شود، باعث بهبود وضعیت گوارش میشود. همچنین حرکت روده را راحت میکند و درنتیجه از یبوست میکاهد
سلامت قلب
عدس، بهدلیل اینکه حاوی مقدار ناچیزی چربی است، منبعی ایدهآل از پروتئین است که میتوان آن را بدون نگرانی از چربیهای اضافی، مصرف و سلامت قلب را تأمین کرد. همچنین عدس حاوی منیزیم است که در بهبود ماهیچههای قلبی-عروقی مؤثر است و فشار خون را پایین میآورد.
پیشگیری از سرطان
محققان متوجه شدهاند که لکتین (lectin) گیاهی، نوعی پروتئین گیاهی که در خوراکیهایی مانند عدس، گندم، بادام زمینی، نخود و سویا پیدا میشود، تأثیری عالی روی سلولهای سرطانی دارند. در حقیقت لکتین با سمی کردن سلولهای سرطانی، آنها را وارد مرحله خزانیاختهای میکند. خزانیاختهای بهگونهای از مرگ سلولی میگویند که طی فرایند مرگ برنامهریزیشده سلول صورت میگیرد. این ویژگی لکتین باعث میشود که بهطور بالقوه، مانع رشد سلول های سرطانی را بگیرد.
بهبود سوختوساز
عدس منبع خوبی از انواع ویتامینها، مانند ویتامین B3 است که نقش مهمی در بهبود وضعیت دستگاههای گوارش و عصبی دارد. این ویتامین فواید دیگری ازجمله کنترل کلسترول، کاهش خطر بیماریهایی مانند آلزایمر، آب مروارید، پوکی استخوان و دیابت نیز دارد.
دیگر خواص عدس
– برای نرم شدن سینه عدس آب پز میل کنید.
– برای درمان چاک گوشه لب از آش عدس استفاده کنید.
– برای بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده کنید.
– برای درمان دیفتری از جوشانده عدس قرقره کنید.
– برای سفیدشدن دندان با سوخته دانههای عدس دندان را مسواک کنید.
– کسانی که دختر میخواهند خوب است که یک ماه قبل از بارداری و در دوران بارداری عدس را در برنامه خود بگذارند.
– برای مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام میل شود.
–برای برطرف شدن زخمهای عمیق آرد عدس را با عسل مخلوط کرده روی زخم بگذارید.
– برای از بین بردن ترک پاشنه پا و سرخی پوست آرد عدس را با سفیده تخممرغ مخلوط نموده به صورت ضماد بمالید.
– جهت ترک دست و پا که در اثر سرما عارض شده است ضماد عدس با سرکه را به دست و پا بمالید.
– برای درمان ورم پستان که در اثر انعقاد شیر به وجود آمده است ضماد پخته عدس با برگ کلم را بگذارید.
– کسانی که خارش و کهیر دارند از عدس آب پز استفاده نمایند.
– عدس باعث افزایش شیر مادران میشود.
– امام صادق(ع) فرمودهاند: در عدس دوای هفتاد درد است.
– خوردن آب عدس ملین و خود عدس قابض است.
– کسانی که مبتلا به سوءهاضمه هستند از سوپ عدس استفاده کنند.
– برای درمان خارش چشم عدس را بسوزانید و به چشم بمالید.
– عدس پخته با سرکه جهت استسقاع یا آماس مفید است. علایم بیماری آماس یا استسقاع عبارتند از : نفخ شکم، ورم بدون درد در تمامی بدن، تورم پلکها و چشم و صورت، تغییر رنگ پوست و زردی چهره، تهوع و اسهال یا یبوست و خواب آلودگی.
– مصرف زیاد عدس باعث ضعف دید میشود.
– کسانی که اختلالات قاعدگی دارند عدس نخورند.
– خوردن عدس در شب باعث کابوس و مالیخولیا میشود به طور کلی عدس کم بخورند.
– کسانی که تصلب شرائین دارند عدس کم بخورند.
– زیاده روی در خوردن عدس باعث جذام میشود.
– افرادی که آنژین صدری دارند عدس کم بخورند.
– زیادهروی در خوردن عدس ضعف اعصاب میآورد.
– افراد سوداوی عدس کم بخورند.
– خوردن زیاد عدس باعث سخت ادراری میشود.