هشدار!مشاهده بیماری قارچی در برخی میوه ها

مراقب قارچ های سمی بعضی از میوه ها باشید

1 1,928

هشدار!مشاهده بیماری قارچی در برخی میوه ها

قبل از خوردن نارگیل حتما به داخل آن را توجه کنید

مراقب قارچ‌های به شدت سمّی و کشنده‌ای که داخل نارگیل رشد می‌کند و ممکن است یک خانواده را به کام مرگ بکشاند، باشید

مشاهده بیماری قارچی در برخی میوه ها

مسوول بهداشت مواد غذایی مرکز بهداشت اصفهان در گفت و گو با خبرنگاران گفت با بیان اینکه تا کنون چند مورد از وجود بیماری قارچی در میوه ها توسط کارشناسان و بازرسان این مرکز مشاهده و گزارش شده است، گفت: این موارد بیشتر در نارگیل، موز و نارنگی پاکستانی بوده است.

سید مهدی میرجهانیان افزود: تا کنون چند محموله میوه در بازار و فروشگاه ها با وجود علائم قارچ و کپک، خرابی و بالا بودن میزان سموم شناسایی و جمع آوری شده است.
وی با بیان اینکه در مواردی نیز قارچ درون میوه رشد کرده است، تصریح کرد: در مواردی مانند موز، بیماری قارچی از داخل میوه به شکل رده های قرمز یا قهوه ای خود را نشان می دهد.

میرجهانیان با بیان اینکه موز بیشتر از کشورهای افریقایی یا امریکای جنوبی وارد می شود ، اضافه کرد : بررسی های اولیه روی این میوه نشان داد که برخی مشکلات مانند بیماری قارچی از مبدا وجود داشته و کمتر بحث شرایط نگهداری در آن مطرح است.

این کارشناس ادامه داد: این موارد در میوه هایی مانند نارنگی پاکستانی بیشتر به شکل کپک زدگی و بالا بودن سموم آفت کشی مشاهده شده هر چند برای این میوه، موارد مشکل دار بیشتر در محموله های قاچاق بوده است.

میرجهانیان با بیان ایکه محموله های میوه با علائم بیماری قارچی بیشتر در محل عرضه نهایی یعنی مغازه ها شناسایی شدند، تصریح کرد: بررسی های اولیه نشان داد که شرایط نگهداری از جمله دما و زمان این محموله های میوه، مناسب نبوده است.

اگر محیط نگهداری میوه ها نامناسب باشد احتمال هرگونه آلودگی از جمله میکروبی حتی در داخل میوه هایی مانند خربزه و هندوانه نیز وجود دارد.

وجود این بیماری های قارچی در میوه بستگی به زمان تولید و برداشت محصول، چگونگی و زمان حمل و نقل، شرایط نگهداری و رسیدن آن به دست مصرف کننده دارد.

محموله های نارگیل بیشتر از کشورهایی مانند هند، تایلند، فیلیپین و مالزی و از مبادی رسمی و گمرک وارد کشور می شوند، افزود: برخی میوه ها هم ممکن است از مرزها از جمله از پاکستان یا مرزهای آبی و بصورت قاچاق وارد شوند.

اگر فردی، بیماری قارچی در میوه مشاهده کرد می تواند آن را به فروشگاه برگرداند و مغازه دار موظف به برگردان پول مشتری است

اگر مردم موردی را به شماره تلفن۱۹۰( سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت) گزارش کنند آن را سریع به بازرسان اطلاع می دهیم تا از محل خرید بازدید کنند.

اگر قارچی داخل میوه رشد کند، سمی است زیرا ماده توکسین ترشح میکند که برای سلامتی مضر است
توکسین (زهرابه) ماده زیان آوری است که توسط ارگانیسم های زنده از جمله حیوانات، گیاهان، باکتری ها و قارچ ها تولید می شود.

هرگونه کپک زدگی و گندیدگی در میوه و هرنوع فراورده غذایی نیز باعث ایجاد توکسین میشود، افزود: در صورت مشاهده هرگونه علائم فساد یا قارچ در میوه و غذا ، احتیاط بر آن است که همه آن دور ریخته شود زیرا توکسین در آن منتشر شده است.

 

کلاهک مرگ

1 نظر
  1. ممد می گوید

    ما ندونسته خوردیم الان باید چکار کرد

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.