اگر به اشتباه غذای کپک زده بخوریم چه اتفاقی می افتد؟

0 357

کپک چیست و چه چیزی باعث کپک زدن میشود؟

عوامل قارچی فساد موادغذایی به عوامل کپکی و مخمری تقسیم می شوند. کپک ها آن دسته از قارچ ها هستند که غالبا ایجاد بیماری خطرناکی نمی کنند اما گاهی در مواقع ضعف سیستم ایمنی بدن می توانند بسیار خطرناک باشند.

عاملی که باعث گسترش و افزایش آنها می گردد، مقدار بیش از حد رطوبت است و پخت آنها نیز نمی تواند سموم آنها را از بین ببرد. بنابراین برای امنیت و سلامت بیشتر، بهتر است که آن را دور بریزید.

۱۲۰ هزار جنس از گونه کپک وجود دارد که روی موادغذایی قادرند رشد کنند. ۴۰ عدد آنها بیماری زا هستند و مابقی می توانند مسمومیت غذایی ایجاد کنند. حتی بعضی ها می توانند سرطان زا باشند

کپک ها باهم متفاوت اند کپکی که روی میوه ها از جمله گلابی و سیب رشد می کند روی ترشی ها رشد نمی کند. کپکی که روی مربا تشکیل می شود، از ویژگی های بیشتری برخوردار است چون می تواند قند را تجزیه کند.

کپک هایی که روی نان رشد می کنند می توانند بسیار خطرناک باشند. کپک هایی که روی گردو، پسته و انواع مغزها رشد می کنند بسیار خطرناک تر از کپک های میوه ها هستند. چون از خود ماده ای ترشح می کنند که گاه منجر به نقایص تولد و دگرگونی های ژنتیکی می شود و یا سرطان زا هستند.

اگر به اشتباه غذای کپک زده بخوریم چه اتفاقی می افتد؟

کپک بعضی مواد غذایی می تواند به کبد صدمه بزند در کپک بعضی مواد غذایی مواد شیمیایی سمی ای وجود دارد که می توانند باعث بروز مشکلات جدی ای مثل آسیب کبدی، استفراغ، تهوع و اسهال شوند.

با این حال، این مسأله هم به عواملی مثل وضعیت دستگاه ایمنی بدن و سن فرد بستگی دارد.

یکی از رایج ترین و سمی ترین این مواد، آفلاتوکسین است که می تواند حتی باعث سرطان شود.

خوشبختانه از کپک همه ی مواد غذایی این ماده ی شیمیایی تولید نمی شود.

با این حال، این ماده در کپک بادام زمینی و بلال می تواند وجود داشته باشد.

چیزی که می تواند شما را بیمار کند باکتری هایی است که می توانند درون کپک رشد کنند اگر به کپک حساسیت دارید، در صورتی که به اشتباه غذای کپک زده خوردید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید.

نشانه هایی که می توانند حاکی از وقوع یک واکنش آلرژیک باشند عبارتند از:

خارش یا آبریزش چشم ها

کهیر یا ضایعه پوستی

سرگیجه

آبریزش یا گرفتگی بینی

بعضی مواد غذایی کپک دار هستند که بدن آن ها را به راحتی هضم می کند.کپک هایی که از آن ها در تولید انواع مختلفی از پنیر استفاده می شود بی ضرر هستند.

در حقیقت، پنیرهای گورگونزولا، راکفورت و آبی از افزودن قارچ های خاصی تولید می شوند و پنیرهای کامامبر و بری کپک هایی سفید رنگ دارند.

البته خوردن این پنیرها هم برای کسانی که به کپک حساسیت دارند مشکل ساز خواهد بود.

مواد غذایی ای که می توانید قسمت کپک زده ی آن ها را جدا کنید و باقی مانده شان را بخورید:

سالامی سفت

پنیرهای سفتی که کپک جزئی از فرآیند عمل آوردن آن ها نیست (در اینصورت باید دست کم به اندازه ۳ سانتیمتر دور قسمت کپک زده را ببرید)

پنیرهایی که از کپک درست می شوند اما روی خودشان هم کپک زده (دراینصورت باید قسمت کپک زده را جدا کنید)

میوه ها و سبزیجات سفت، به شرطی که دست کم به اندازه ی ۳ سانتیمتر دور قسمت کپک زده را ببرید

 

مواد غذایی ای که درصورت کپک زدن باید به کلی دور ریخته شوند:

هات داگ و بیکن

باقیمانده ی گوشت سفید و قرمز و به طور کلی غذاهای گوشتی

پاستا

غلات پخته شده

پنیرهای نرم

خامه ترش

ماست

مربا

ژله

میوه ها و سبزیجات نرم

آجیل

حبوبات

کره بادام زمینی

نان و شیرینی

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.