چی بخوریم جوش نزنیم؟!
جوش
آکنه معمول (به انگلیسی: Acne vulgaris) یا رُخجوش* یا جوش غرور جوانی، که مردم آن را با عنوان جوشهای ناشی از غرور جوانی میشناسند یکی از شایعترین بیماریهای پوستی و شایعترین علت مراجعه بیماران به پزشکان پوست و مو است.
آکنه زمانی رخ میدهد که چربی تولید شده توسط غدد چربی پوست و سلولهای پوست باعث انسداد و انباشته شدن در فولیکول مو میشوند.موارد بروزی رایج در آکنه، شامل جوش سرسیاه، چرکدانه، پوست چرب، و جای زخم احتمالی میباشد.
آکنه میتواند بهوسیله غدد چربی نسبتاً زیادی، پوست صورت، بالای قفسه سینه و قسمت پشتی بدن را تحت تاثیر قرار دهد. آکنه معمولاً همزمان با بلوغ جنسی شروع میشود. در تقسیمبندی بیماریهای پوستی، آکنه جزو یکی از بیماریهای زائدههای پوست یعنی مو است. ریشه مو در فضای کانالمانندی به اسم فولیکولِ مو قرار گرفته و رشد میکند. از طرف دیگر، غدد چربی به عنوان یکی دیگر از زوائد پوستی، ترشحات خود را داخل فولیکول مو تخلیه میکنند که به سمت بالا حرکت کرده و روی سطح پوست پخش میشوند.
سطحیترین لایهٔ پوست، لایه شاخی نام دارد و سلولهای پوستی که از لایهٔ سازنده منشأ میگیرند، به آهستگی به سمت بالا حرکت کرده و در نهایت از بین رفته، لایه شاخی را به وجود میآورند. این روند را روند شاخی شدن میگویند.
چی بخوریم جوش نزنیم؟
۱_برای شیرین کردن به جای قندوشکر از عسل طبیعی استفاده کنید
۲_غلات کامل مانند برنج قهوه ای را در اولویت قراردهید
۳_کلسیم بدنتان را با مصرف گیاهی مانند شیربادام تامین کنید
۴_مغزهایی مانند پسته و گردوی برزیلی مصرف کنید
۵_برای طبخ غذا از ترکیب روغن کلزار و روغن زیتون استفاده کنید(در حرارت زیاد قرار ندهید)
۶_مصرف میوه هایی غنی از موادغذایی مثل سیب و انگور تمشک و…را جدی بگیرید
۷_سبزیجاتی مثل اسفناج و هویج مصرف کنید
۸_برای کاهش جوش آکنه های هورمونی چای نعناع،چای سبز و چای زردچوبه بنوشید
۹_ماهی میل کنید و از خواص ضدالتهابی آن برای داشتن پوستی سالم بهره ببرید
۱۰_مکمل های غذایی مانند ویتامینE و سلنیوم با نظر پزشک کمک کننده هستند
۱۱_مصرف آب را افزایش دهید