چای سیاه مفید یا مضر؟!
چای سیاه بخوریم یا نه؟!
چای سیاه در صورت مصرف نرمال و تا سقف سه فنجان دارای فواید و خواص فوق العاده ای است و کمک بسیاری در جلوگیری از بیماری های مختلف می کند
در ادامه مطلب ماشما را با فواید شگفت انگیز این نوشیدنی گرم و دوستداشتنی بیشتر آشنا میکنیم
کاهش ریسک دیابت از خواص چای سیاه
بیش از ۲۹ میلیون نفر در آمریکا دیابت دارند و حدود ۳۰ درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند.
این اختلال متابولیک حاد باید در مراحل اولیه درمان و یا حتی پیشگیری شود.
دانشمندان دریافته اند که نوشیدن چای می تواند به کاهش خطر دیابت نوع ۲کمک کند تا بدن را نسبت به انسلولین حساس تر و از اختلال عملکرد سلول بتا جلوگیری کند
بهبود سلامت قلب
قلب یکی از حیاتی ترین اندام ها است و با پمپاژ خون اکسیژن دار ، اکسیژن را به اندام ها و سلول ها می رساند و به از بین بردن دی اکسید کربن از اندام ها و سلول ها کمک می کند.
این چای برای بهبودسلامت قلب به ویژه به دلیل حضورفلاون مفید است.
دانشمندان یافته اند که نوشیدن بیش از ۳ یا برابر ۳ فنجان روزانه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.
چای سیاه همانند آسپرین عمل میکند
چای کمرنگ برای بهبود سلامت قلب به ویژه به دلیل حضور فلاون مفید می باشد.
براساس تحقیقات چای سیاه بعنوان آسپرین عمل کرده و با رقیق کردن خون از لخته شدن آن در رگها بخصوص رگ های مغزی جلوگیری می کند
بالابردن ایمنی
غنی از آنتی اکسیدان ها است که به تغذیه رادیکال های آزاد اکسیژن کمک می کنند.
رادیکال های اکسیژن تمایل دارند دی ان ای را تغییر دهند و عملکرد سلول عادی را مختل کنند.
این می تواند منجر به التهاب و فعال سازی مسیرهای التهابی شود که به نوبه خود می تواند بدن را در حالت استرس قرار دهد.
این نوشیدنی به بیرون ریختن رادیکال های اکسیژن کمک می کند در نتیجه به بازیابی سلول وعملکرد بدن کمک می کند و ایمنی را افزایش می دهد.
کاهش خطر سنگ کلیه
سنگ کلیه بسیار دردناک و شایع است. این امر ناشی از افزایش دفع مواد تشکیل کریستال مانند ادرار، کلسیم و اسید اوره است.
خوشبختانه، نوشیدن این چای می تواند خطر تشکیل سنگ کلیه را تا ۸ درصد کاهش دهد.
کاهش فشار خون
مصرف این نوشیدنی می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.
دانشمندان هلند، آلمان، بریتانیا، و ایتالیا آزمایشی انجام دادند که در آن یک گروه از مردم یک هفته چای سیاه نوشیدند و فشار آن ها بررسی شد.
در پایان این آزمایش، تایید شد شرکت کنندگانی که این نوشیدنی را مصرف می کنند فشار خون کمتری نسبت به گروه کنترل دارند.
کاهش رادیکال های آزاد
رادیکال های آزاد اکسیژن به دلیل متابولیسم و یا نفوذ خارجی مثل آلودگی، سیگار کشیدن و غیره تولید می شوند که منجر به این رادیکال های آزاد می شود.
این رادیکال های آزاد اکسیژن برای بدن سمی هستند. وظیفه اصلی آنتی اکسیدان ها، تغذیه این رادیکال های مضر است.
چایی حاوی زیادی از آنتی اکسیدان ها است و به بیرون ریختن این مولکول های سمی کمک می کند
مبارزه با حساسیت
چه به محرک ھا در فصل بهار و چه محرک ھای پاییزی حساسیت داشته باشید، میتوانید از این نوشیدنی، به دلیل اینکه سرشار از فلاونوئیدھا است، کمک بگیرید
فواید چای سیاه برای پوست
می تواند به شما کمک کند پوست سالم داشته باشید.
برای مبارزه با عفونت های پوستی و لکه ها، تاخیر در پیری و پفی نیز مفید است.پلی فنال در این نوشیدنی به جوان سازی سلول مرتبط است.
بیشتر عفونت های پوستی به خاطر مهاجرت میکروبی است. کاتچین و فلاوئونید موجود در چایی می تواند به جلوگیری از عفونت های پوستی کمک کند.
بنابراین، اگر مکررا از عفونت های پوستی، جدا از مصرف دارو رنج می برید، ممکن است برای تسریع روند التیام،چای بنوشید
آنتی اکسیدان ها و پلی فنول ها موجود در چای می توانند پوست را در برابر چروک زودرس حفظ کنند
دانشمندان دریافتند چای سیاه اصلاح ژن را کاهش می دهد که یک آنزیم معکوس کننده کلاژن را ایجاد می کند.
علاوه بر این ، این نوشیدنی یک عامل ضد چین و چروک در مقایسه با چایهای دیگر است
فواید چای سیاه برای مو
مقدار بسیار زیاد آنتی اکسیدان ها و کافئین درچای به نفع سلامتی مو است. رشد مو را بهبود می بخشد و ایجاد رنگ طبیعی و درخشان میکند
دانشمندان ژاپنی تایید کرده اند که چای سیاه چینی می تواند رشد مو را بعد از ۲ هفته استفاده موضعی تحریک کند
بنابراین، برای بهبود رشد مو ، چای خنک را روی پوست سر بمالید.
می تواند به موهای مات وکدر درخشندگی بدهد
بعد از شامپو زدن موهایتان با شامپو ملایم از این نوشیدنی( دمای اتاق ) برای شست و شوی موی خود استفاده کنید.
این کار را چند هفته انجام دهید تا مویتان ملایم تر از قبل شود
مضرات چای سیاه در طب سنتی
باید دانست مانند هر گیاه دیگری، چای نیز اگر بهجا و درست استفاده نشود، میتواند موجب بروز عوارضی شود
از جمله احساس ترشی در دهان، سردرد، دامنزدن به گرمی و خشکی بدن در برخی افراد، بیخوابی و… را میتوان ذکر کرد.
از دید علمی چای چند مزیت دارد و یکی از مزیتهای آن این است که یک لیوان چای، فلوئور مورد نیاز یک فرد را در طول روز تأمین میکند و مصرف ۳ لیوان در روز مانعی ندارد.
اگر بیش از ۵،۶ لیوان در روز مصرف شود، به بدن ضرر میرساند و موجب افزایش فلوئور بدن و بروز فلوئوریست در بدن و بروز نقاط قهوهای رنگ بر روی دندان میشود
دندانها را از بین میبرد و استخوان را نیز پوک میکند.
سرشار از آنتی اکسیدان است و زمانی که حرارت میبیند و دم میکشد، تغییراتی را از خود نشان میدهد.
مواد آنتی اکسیدانی موجود درچای بر اثر حرارت طولانی مدت از بین میروند و ارزش غذایی خود را از دست میدهد.
بهتر است که آن را بعد از غذا و با فاصله ۲ ساعت مصرف کرد به دلیل اینکه مصرف آن بعد از غذا، تمام آهن غذا را از بین میبرد و مانع جذب آن در بدن میشود
مضرات چای کهنه دم
چای جوشیده دارای رنگ سیاه، بو و مزهای نامطبوع است و مصرف آن موجب بروز یبوست در افراد میشود.
سرشار از مواد قابضی به نام تانن است که بر اثر جوشیدن وارد آن میشود و رنگ و مزه چای را تغییر میدهد.
چایی که بیشتر از ۱۰ دقیقه دم بکشد، کهنه به شمار میرود و موجب افزایش خستگی در فرد خواهد شد.
ترشح اسید معده را تحریک می کند و به دلیل ماهیت اسیدی در بروز زخم معده موثر است.
به دلیل وجود مواد مصنوعی درچای های کیسه ای، این قبیل چایها در مدت زمان کمتری نسبت به نوع معمولی رنگ می دهند.
از عوارض مصرف نوع کیسه ای و کهنه دم می توان به ریفلاکس و مشکلات گوارشی اشاره کرد.
این موارد در مورد دمنوش های گیاهی آماده نیز صدق می کند و دمنوش باید با استفاده از ترکیبات گیاهی و توسط خود فرد تهیه شود.