با پادشاه میوه ها بیشتر آشناشوید
انبه شگفت انگیز
انبه پادشاه میوه ها
انبه میوه شیرین و خوش طعمی است که دارای ویتامین C و A و انواع مختلف کاروتنوئیدها است که باعث تقویت سیستم ایمنی می شود و متعلق به ۴۰۰۰ سال پیش بوده است
این میوه پر خاصیت در هند رشد کرده و به سافدا معروف است ، انبه با پسته و بادام هندی هم خانواده است و ۱۰۰۰ نوع مختلف دارد
درخت انبه ازجمله درختان همیشه سبز است که تقریبا فقط در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند. حدود ۳۰۰ یا ۴۰۰ سال بعد از میلاد مسیح، انسان ها دانه های انبه را از آسیا به خاورمیانه، شرق افریقا و امریکای جنوبی آوردند و اولین بار در مالزی، آسیای شرقی و همچنین شرق افریقا کِشت کردند. اما درنهایت مکتشفان پرتغالی، انبه را به مردم افریقا و برزیل معرفی کردند
خواص انبه برای قلب
انبه حاوی مقادیر زیادی فیبر، پتاسیم و انواع ویتامین هاست که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد
انبه از سکته جلوگیری میکند
انبه برای سلامت قلب ما خوب است نه فقط به خاطر آن که سطح کلسترول را در بدنمان پایین میآورد، بلکه به خاطر این که سطح هموسیستئین خون را کنترل میکند که اگر چنین نبود میتوانست به رگهای خونیمان آسیب بزند، و به مشکلاتی مانند بیماری عروق کرونر و سکته منجر شود
سلامت استخوانها با مصرف انبه
جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش میدهد. جذب ویتامین K به میزان کافی با مصرف به موقع میوهها و سبزیجات تامین میشود و برای بهبود جذب کلسیم بدن که برای سلامت کامل استخوانها ضروریست، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
درمان سرماخوردگی با انبه
انبه حاوی مقادیر بالایی ویتامین C ، ویتامین A و به کاروتنوئید هاست که برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مفید می باشد
درمان سرفه با انبه
میوه انبه دارای طبع گرم و موثر در رفع سرفه ، تنگی نفس ، انواع سردرد و دردهای قولنجی است .
خواص انبه در کاهش کلسترول
انبه محتوی مقدار زیادی فیبر، پکتین و ویتامین Cاست که کلسترول خون را کاهش می دهد
لاغری و کاهش وزن
میوه انبه با کاهش اشتها به کاهش وزن و لاغری افراد کمک می کند زیرا دارای کالری پایین و مقادیر بالای فیبر است که باعث کاهش جذب چربی می شود ، پوست انبه از ذخیره چربی جلوگیری کرده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود
درمان کم خونی یکی از خواص انبه
افرادی که از کم خونی در طول بارداری و عادات ماهانه رنج می برند بهتر است انبه مصرف کنند زیرا مصرف انبه، موجب خون سازی در بدن می شود. ویتامین های موجود در میوه انبه ویتامین A یا بتاکاروتن است که موجب تقویت چشم وتنظیم سوخت و ساز می شود.
آرامش اعصاب و تقویت حافظه
مصرف انبه فشار عصبی را کاهش می دهد وباعث ایجاد آرامش روحی می شود زیرا اسید آمینه و تریپتوفان و پیش ساز در تولید سروتونین یا هورمون شادی است . گلوتامین اسید موجود در انبه به تقویت تمرکز و بهتر شدن حافظه کمک می کند
تقویت قوای جنسی با مصرف انبه
در تحقیقات اخیر بر روی موش ها نشان داد که مصرف میوه انبه باعث افزایش میل جنسی می شود زیرا این میوه منبع بسیار خوبی از ویتامین E می باشد.
خواص انبه در تقویت بینایی
انبه سرشار از ویتامین A است که این ویتامین نقش مهمی در تقویت بینایی چشم ، حفظ سلامتی دندان ها ، پوست ، استخوان، غشاهای مخاطی و بافت های نرم بدن دارد
تقویت روده و معده و درمان اسهال
انبه میو ه ای دارای مواد مغذی است که روده را تقویت می کند وهضم بسیار آسان دارد . پوست انبه دارای ۱۵ تا ۱۸ درصد تانن است و یک قاشق چای خوری پوست کوبیده آن به میزان دو مرتبه در روز برای اسهال مفید است
ضد سرطان
مصرف مرتب انبه در رژیم غذایی صدمات ناشی از رادیکال های آزاد و خطر ابتلابه سرطان سینه را کاهش می دهدواز سرطان رحم پیش گیری می کند
بر اساس مطالعات انجام شده در موسسه بهداشت عمومی تغذیه در دانشگاه هاروارد، برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتین، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا میکند و همچنین در مطالعات انجام شده در ژاپن به اثبات رسید که مصرف بتاکاروتین نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده حاصل میکند.
محققانی که در دانشگاه اگریلایف تگزاس تاثیر عصاره پلیفنول موجود در انبه را در محیط آزمایشگاهی بر روی سرطان روه، سینه، ریه، خون و پروستات بررسی نمودند، دریافتند که انبه تاثیرات مثبتی بر تمامی انواع سرطانهای ذکر شده دارد اما بیشترین تاثیر را بر روی سرطان سینه و روده از خود نشان میدهد.
محققان امیدوارند که با انجام یک آزمایش بالینی جزئی بر روی افرادی که به طور فزایندهای با التهابات داخلی مواجهند و خطر ابتلا به سرطان در آنها بالاست، اثبات کنند که انبه در پیشگیری و درمان سرطان تاثیرات مثبتی دارد
خاصیت ضد پیری دارد
آنتی اکسیدانهای موجود در انبه با رادیکال های آزاد بدنمان که میتوانند به سلولهای پوست آسیب بزنند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند مبارزه میکنند. این آنتی اکسیدانها همچنین شروع پیری و لک شدن پوست را به تاخیر میاندازند. انبه سرشار از آنتی اکسیدانهای بسیار زیادی است که به عنوان میوهای ضد پیری خاصیتهای فراوانی دارد. به غیر از این، استفاده مستقیم از پالپ انبه بر روی پوست آن را تسکین میدهد و به عنوان یک مرطوب کنندهی طبیعی عمل میکند.
فشار خون را تنظیم میکند
غنی از پتاسیم است، یک مادهی معدنی کلیدی که به کاهش فشار خون کمک میکند. مطابق با گزارشی که توسط مرکز درمانی استنفورد منتشر شده، انبه یک منبع غنی از پتاسیم است و میتواند به جلوگیری از فشار خون بالا کمک کند.
میتواند سنگ کلیه را درمان کند
انبه غنی از ویتامین B6 است، و همانطور که در یک مطالعهی آمریکایی مشخص شد، این ویتامین ممکن است اگزالات ادرار (سنگ اگزالات) را کاهش دهد. همچنین پتاسیم موجود در انبه خطر ابتلا به سنگ کلیه را پایین میآورد
مواد معدنی ضروری را تامین میکند
مواد معدنی خاصی وجود دارند که به میزان کم اما مورد نیاز بدن هستند و برای داشتن زندگی سالم ضروری هستند. انبه حاوی عناصر جزیی بسیاری مانند مس، سلنیوم، روی و پتاسیم است. کمبود این عناصر جزئی در برنامهی رژیم غذایی ما میتواند منجر به مشکلات سلامتی جدی شود.
سلامت مغز را ا رتقاء میدهد
انبه، که یک منبع عالی آهن و ویتامین B6 است، یکی از آن مواد خوراکی ایدهآل برای سلامت مغز است. آهن به عملکرد طبیعی مغز کمک میکند و ویتامین B6 از پیشرفت شناختی این ارگان مهم پشتیبانی میکند.
مطالعهای که در شهر گریتر نویدای هند انجام شد، نشان داد که عصارهی آن دارای خواصی است که حافظه را افزایش میدهند. مطالعهی دیگری که در تایلند صورت پذیرفت، خواص ضدعفونیکنندهی انبه را به عصارههای آن نسبت داد.
به مبارزه با گرمازدگی کمک میکند
به عنوان یک میوهی طراوتبخش در نظر گرفته میشود. آب این میوه میتواند به عنوان یک داروی مقوی و نیروبخش برای مبارزه با گرمازدگی استفاده شود.
همچنین ثابت شدهاست که میوهی خام آن انرژیبخش است و سبب میشود که حرارت بدن فرد پایین بیاید و خنک شود. همچنین بدن را به خوبی هیدراته نگه میدارد، و این هم یکی دیگر از دلایلی است که مصرف این میوه در تابستانهای گرم ترجیح داده میشود.
همچنین، از آنجایی که یک منبع غنی از پتاسیم است، به حفظ سطح سدیم در بدن کمک میکند. این امر باعث تنظیم سطح مایعات در بدن و جلوگیری از گرمازدگی میشود.
سرشار از مواد مغذی و فیبر و منیزیم است
یک انبهی کامل فقط حدود ۱۳۵ کالری، ۳۵ گرم کربوهیدرات دارد و تقریبا فاقد چربی است.
این میوه حاوی ۳۲٪ از میزان مصرف توصیه شدهی روزانهی ویتامین A، ۹۶٪ ویتامین C، ۱۲٪ ویتامین E، ۱۱٪ ویتامین K، و ۱۴٪ ویتامین B6 است.
انبه مقادیر کمتری از بسیاری از ویتامینهایدیگر مانند فولات، اسید پانتوتنیک، و تیامین دارد.
انبه همچنین حاوی پتاسیم، مس، منیزیم، و سلنیوم است که تمام آنها برای داشتن استخوانها، شریانها، پوست و سایر بافتهای سالم ضروری هستند.
انبه میزان فیبر بسیار بالایی دارد در حالی که مقدار قند آن بسیار کم است، در نتیجه در تاثیر گذاری بر سطح گلوکز بدن آرامتر عمل میکند، که این یعنی شما دچار افزایش قند خون نمیشوید و در عوض میتوانید از انرژی به دست آمدهی بیشتر بعد از خوردن آن لذت ببرید.
انبه سرشار از منیزیم است که مادهی معدنی الکترولیتی است که برای سلامت شما مفید است.
منیزیم به ویژه برای سلامت قلب مفید است، چون به آرامسازی کاملتر عضلات کمک میکند و در نتیجه قلب بهتر میتواند بین تپشها قدرت خود را بازیابی کند.
منیزیم برای تنظیم فشار خون و همچنین پایین آوردن فشار خون کسانی که به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند نیز مفید است.
خواص انبه برای کودکان زیر یکسال
میوه انبه را از ۶ ماهگی در سبد غذایی نوزاد بگنجانید.
ویتامین A انبه موجب تقویت بینایی و بهبود سلامت چشم ها در نوزادان و کودکان می شود
میوه انبه به هضم غذا در نوزادان و کودکان کمک می کند.
انبه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان می شود
ویتامین B6 و اسید گلوتامین موجود در انبه حافظه در نوزادان و کودکان را تقویت می کند
زیبایی پوست و مو با مصرف انبه
مصرف انبه، موثر در از بین بردن جوش ها و ساخته شدن رنگدانه مو و پوست است.این میوه دهان را خوشبو کرده وباعث روشن شدن رنگ چهره می شود
انبه برای تقویت مو فوقالعاده است زیرا حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی مورد نیاز در تامین چربی پوست بوده که رطوبت موها را نیز تامین میکند
همچنین ویتامین A برای رشد نسوج بدن از جمله پوست و مو حیاتی است
افزایش خاصیت الاستیسیته پوست
انبه سرشار از ویتامین E و C است که به تولید کلاژن کمک میکند. کلاژن عامل اصلی بازسازی سلولهای پوست و افزایش الاستیسیته است. عواملی چون آلودگی هوا، تغییرات آب و هوایی و مشکلات ژنتیک میتوانند موجب از بین رفتن خاصیت ارتجاعی پوست و افتادگی آن شوند.
کاهش چین و چروک ها
ویتامین C با فرآیندهای شیمیایی که باعث تخریب سلولها و ایجاد چروک میشوند، مبارزه میکند. استفاده موضعی از انبه روی نواحی پر چروک و در معرض آسیب توصیه میشود.
مرطوب نگه داشتن پوست
ویتامین E برای برطرف کردن خشکی پوست و جوان نگه داشتن آن ضروری است. انبه منبع غنی این ویتامین است.
لایه برداری
اسیدهای آلفا هیدروکسی موجود در انبه باعث میشوند سلولهای مرده پوست از بین بروند
انواع ماسک انبه
انبه، شیر، شکر برای لایه برداری
یک انبه، دو قاشق غذاخوری شیر کم چرب و یک قاشق غذاخوری شکر را با هم ترکیب کنید. این ترکیب را بهصورت اسکراب روی پوست صورت یا تمام بدن برای ۱۵ دقیقه قرار دهید و سپس با آب ولرم بشویید.
انبه، عسل، ماست برای مقابله با جوش
خواص ضد تورمی عسل باعث کاهش جوش زدن میشود. مواد موجود در انبه و ماست نیز به نرم و مرطوب ماندن پوست کمک میکند. یک قاشق غذا خوری انبه له شده را با یک قاشق عسل و یک قاشق ماست ترکیب کنید. صورت را کامل با آب گرم بشویید و سپس ماسک را زده، برای ۱۵ دقیقه روی پوست نگه دارید.
انبه، عسل، آرد نخودچی برای روشن شدن پوست
آلودگی موجود در هوا و در معرض آفتاب ماندن میتواند پوست را تیره سازد. ۲ قاشق غذاخوری انبه له شده را با یک قاشق عسل و ۲ قاشق آرد نخودچی ترکیب کنید و آن را به پوست شسته و خشک شده بزنید. ماسک را برای ۲۰ دقیقه روی صورت نگه دارید. این ترکیب ضمن لایهبرداری به روشن شدن پوست به مرور زمان کمک میکند.
انبه، ماست و گلاب برای پوست حساس
ترکیب یک قاشق غذاخوری انبه له شده، یک قاشق ماست و ۲ قاشق چایخوری گلاب به پوستهای حساس کمک میکند تا در برابر جوش زدن و چروکهای زودرس مقاوم شوند
احتیاط
قبل از خوردن انبه پوست آن را جدا کنید ، زیرا باعث حساسیت می شود.
افرادی که طبع گرم دارند، در مصرف انبه نباید زیاده روی کنند.
مصرف انبه به خصوص ترشی آن با معده خالی ، ایجاد ناراحتی معده می کند. بنابراین بهتر است آن را بعد از غذا و ترشی آن را همراه با غذا میل کرد
این میوه در افراد دیابتی با احتیاط مصرف شود زیرا با خوردن این میوه نیاز به انسولین افزایش پیدا می کند
برای رسیده کردن انبه برخی از فروشندگان از کاربید کلسیم استفاده می کنند که باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی می شود به همین علت استفاده از انبه ارگانیک بهتر است اما اگرنتوانستید انبه ارگانیک بخرید یک شب قبل از مصرف انبه را در آب خیس کنید و قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید