تمشک

0 44

تمشک(علیق، توت سه گل، کورتیکان، تموش)

تمشک به گونه های گیاهی متعددی در خانواده رز تعلق دارد ، این گیاه میوه دار همیشگی است و ساقه های چوبی دارد. با توجه به رنگ غنی و طعم آبدار (و فواید عالی آن)، تمشک یکی از بیشترین مصرف شوندگان میوه ها در این سیاره هستند.دوتا از رایج ترین انواع تمشک، قرمز و سیاه هستند. افرادی معتقدند که تمشک قرمز توسط افراد ماقبل تاریخ به آمریکای شمالی آورده شده است، در حالی که تمشکهای سیاه بومی غرب هستند اما در کل، بیش از ۲۰۰ نوع تمشک وجود دارد

خواص تمشک

قلب و عروق

غنی بودن تمشک ها از فیبر، به حفظ سلامت قلب کمک می کنند. یک فنجان تمشک حاوی ۸ گرم فیبر است. یک دلیل دیگر که تمشک برای قلب عالی است، آنتوسیانین هاست.داده های تحقیقاتی نشان می دهند که مصرف محض ۰.۲ میلی گرم آنتوسیانین در روز می تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در زنان یائسه کاهش دهد. این ترکیب ها نقش محوری در کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب مرتبط با بیماری های قلبی و عروقی ایفا می کنند.

در حقیقت، تمشک حاوی سایر پلی فنول های زیست فعال است که به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک می کند.تمشک هم چنین اثرات دیگری بر روی رگ های خونی و پلاکت ها در قلب سالم دارد.

تمشک همچنین برای گسترش شریان ها، که به وجود جریان خون به نرمی کمک می کند و از تجمع پلاک جلوگیری می کند، کمک می کند. مانع تشکیل لخته های خونی می شود. همچنین شامل سالیسیلیک اسید هستند که دارای خواص محافظت کننده قلبی مشابه آسپرین می باشد .ویتامین سی یک ترکیب دیگر در تمشک است که برای کمک به بیماری قلبی شناخته می شود، چون از تشکیل پلاک جلوگیری می کند.

مبارزه با سرطان

تمشک غنی از الاگیک اسید است که توانایی جلوگیری از سرطان مختلف را دارد. اینها شامل سرطان های پوست، ریه، مثانه، سینه و مری هستند.علت آن این است که الاگیک اسید برای استفاده در روش های مختلف مبارزه با سرطان وجود دارد. اسید الاگیک به عنوان یک آنتی اکسیدان خاص عمل می کند و تولید سلول های سرطانی را کاهش می دهد.مطالعات متعددی بر روی تمشک سیاه نیز انجام شده است – آن ها برای تغییر ژن ها و بازگرداندن آن ها به وضعیت عادی (در مورد سرطان پستان) و کمک در درمان پیدا شده اند.

تمشک سیاه هم چنین فعالیت سرکوب کننده تومور را ایفا می کند در نتیجه به درمان سرطان هم کمک می کند.یک مطالعه نشان داد تمشک قرمز نقش کوچکی در درمان سرطان معده و روده ایفا می کند.آن ها همچنین برای مهار رشد سلول های سرطانی گردنی نیز یافت شدند.

اگزما

تمشک معمولاً به آماده سازی ضد باکتریایی گیاهی برای درمان بیماری های مرتبط اضافه می شود.در طب سنتی, برای درمان بیماری هایی مانند اگزما تجویز می شود. روغن تمشک به دلیل خواص ضد التهابی خود می تواند به درمان بیماری های پوستی مانند اگزما و سایر زخم های پوستی کمک کند.

کاهش ورم مفصل:

پلی فنول ها در تمشک می تواند حفاظت از غضروف را ارایه کنند و می تواند مشکلات ورم مفاصل را کم تر کند. مصرف منظم تمشک قرمز می تواند به درمان التهاب و حفظ سلامت مفاصل کمک کند.تمشک قرمز نیز مانع کنده شدن بافت استخوان می شود, وضعیتی که در آن کلسیم از بافت استخوان به خون منتقل می شود. این اتفاق زمانی می افتد که استخوان ها مقادیر ناکافی کلسیم داشته باشند.

بهبود هضم:

برای مدت خیلی طولانی از برگ های تمشک برای هضم مناسب استفاده می شد. برگ های این میوه برای درمان و سایر بیماری های مرتبط، به کار برده شدند.تمشک یکی از خوراکی های غنی از فیبر است. و همانطور که می دانیم, مقدار فیبر بالا به معنی هضم بهتر است. یکی از دلایلی که تمشک مقدار فیبر بالایی دارد, ساختار درونی آنهاست.فیبر همچنین هیچ کالری به رژیم غذایی شما اضافه نمی کند، که به هر حال مفید است.همچنین از برگ های تمشک برای درمان بیماری های دستگاه گوارشی استفاده می شود.

کاهش روند پیری:

میوه هایی مثل تمشک که سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند، برای پوست بسیار عالی می باشند. آن ها, اول از همه, از اثرات مخرب خورشید جلوگیری می کنند. همچنین اگر پوست تان حساس است، از قرمزی جلوگیری می کند. وجود ویتامین c تمشک آن ها را به یک خوراکی ایده آل برای جلوگیری از سرطان پوست تبدیل می کند.مواد قندی موجود در تمشک افراد را علیه پیری زودرس محافظت می کنند که این اثرات آنتی اکسیدانی آن ها را نشان می دهند

بارداری

سطح بالای آنتی اکسیدان ها در تمشک ممکن است از اکسیداتیو اسپرم محافظت کند.ویتامین C و منیزیم در این میوه به ترتیب باروری مردانه و تولید تستسترون را افزایش می دهند.به خاطر خواص تقویت باروری آن ها، تمشک هم می تواند برای یک وعده خواب ایده آل درست شود.آنتی اکسیدان ها همچنین خطر سقط جنین را کاهش می دهند. تمشک همچنین حاوی پروانتوسیانیدین ها است که رگ های خونی را ریلکس و شل می کند و اجازه شارش خون به مناطق حساس برای برانگیختگی بیشتر را می دهند.

تقویت حافظه:

خواص ضد التهابی تمشک را می توان به حضور آنتوسیانین, نوعی فلاونوئیدها نسبت داد که بخش آبدار سلول های خود را حفظ می کنند و با التهاب مبارزه می کنند.دوباره! تمشک غنی از ترکیباتی است که نشان از افزایش و حفظ عملکرد حافظه دارد. پلی فنول های موجود در تمشک برای بهبود کاهش شناختی مرتبط با سن شناخته می شوند.

چشم:

فلاونوئیدها و ترکیبات پلی فنل موجود در تمشک سلامتی بینایی بسیار خوبی را ارائه می دهند.

تقویت سیستم ایمنی بدن:

مواد فوتو شیمیایی موجود در تمشک، به خصوص تمشک های سیاه، بر فرآیندهای ایمنی مرتبط با ایمنی درمانی تاثیر می گذارند (درمان بیماری با تحریک واکنش ایمنی). این می تواند یک پیوند مهم برای درمان بیماری های مربوط به یک سیستم ایمنی ضعیف باشد.دلیل دیگری که تمشک می تواند برای سیستم ایمنی عالی باشد, حضور ویتامین c است. ویتامین محلول در آب ممکن است به افزایش ایمنی بدن کمک کند. تمشک نیز حاوی بتاکاروتن می باشد که به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می کند.آن ها خواص ضد التهابی نیز دارند.

سلامت مو

تمشک سرشار از اسیدفولیک است. فولات به تشکیل گلبول های قرمز خون کمک می کند، که اکسیژن را به هر سلول در بدن حمل می کنند. این برای فولیکول های مو مهم است چون به جریان خون کافی و اکسیژن برای رشد مناسب نیاز دارند.همچنین مقدار منیزیم و سیلسیم تمشک قرمز کیفیت مو را بهبود می بخشد. و می تواند رشد موهای سریع تر را نیز افزایش دهد.

مطالب مرتبط

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.