ییلد فارمینگ چیست؟ آشنایی با یکی از مهم‌ترین روش‌های کسب درآمد غیرفعال

0 41

ترید تنها روش برای کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال نیست. بعضی از روش‌ها حتی می‌توانند درآمد غیرفعال داشته باشند؛ ییلد فارمینگ یا کشت سود یکی از آن‌هاست. در این فرایند کاربران دارایی‌هایشان را در پروتکل‌های دیفای وثیقه‌گذاری می‌کنند و در بازه‌های زمانی مشخص سود می‌گیرند. البته این بدان معنا نیست که می‌توانید دارایی‌هایتان را در یک پلتفرم رها کنید و سود آن ماهانه به حسابتان واریز شود.

برای کسب درآمد از این روش باید درباره پروژه‌هایی که بیشترین سود را به ییلد فارمرها ارائه می‌دهند،‌ تحقیق کنید. حتی ممکن است لازم باشد بعد از مدتی دارایی‌هایتان را از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر انتقال دهید، زیرا پلتفرم دوم سود بیشتری ارائه می‌دهد. ییلد فارمینگ به اندازه ترید زمانبر نیست، اما به تمرکز و دقت بالایی نیاز دارد.

در این مقاله توضیح می‌دهیم کشت سود چیست، چرا پروژه‌های بلاکچینی به دارایی‌های کاربران نیاز دارند و چطور می‌توان از این طریق درآمد به دست آورد.

ییلد فارمینگ چیست؟

فرایند کلی کشت سود، شبیه به سپرده‌گذاری در بانک‌های سنتی است. اگر شما دارایی‌ داشته باشید که به آن نیازی ندارید و می‌خواهید با استفاده از آن سود به دست آورید، می‌توانید آن را در بانک سپرده‌گذاری کنید و سود بگیرید. بانک‌ها از سپرده شما استفاده‌های گوناگونی می‌کنند، اما شما درگیر فرایند کار با پول نمی‌شوید و فقط در بازه‌های زمانی مشخص، سود مورد نیازتان را می‌گیرید.

فرایند ییلد فارمینگ یا کشت سود هم مشابه همین موضوع است. کاربران بازار ارزهای دیجیتال دارایی‌هایشان را در پلتفرم‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند، استیک می‌کنند و در ازای این کار سود به دست می‌آورند. دارایی‌های دیجیتال استیک شده در پلتفرم‌ها برای تأمین نقدینگی یا فرایندهای وام‌دهی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ییلد فارمینگ در بعضی از پلتفرم‌ها با نام تأمین نقدینگی هم شناخته می‌شود.

پروژه‌های دیفای درصدهای مختلفی به عنوان سود پروژه به کاربران ارائه می‌دهند. به همین دلیل کاربران به دنبال پروژه‌هایی می‌روند که در ازای استیک دارایی‌هایشان، بیشترین سود را به آن‌ها ارائه دهد. این موضوع بین پلتفرم‌های مختلف رقابت ایجاد کرده. مثلا استخرهای نقدینگی سوشی سواپ با ارائه سود بیشتر، توانستند بسیاری از تأمین‌کنندگان نقدینگی یونی سواپ را به سمت خودشان جذب کنند. سوشی سواپ با این کار به یکی از مهم‌ترین صرافی‌های غیرمتمرکز اتریوم و رقیب بزرگ یونی سواپ تبدیل شد.

بهترین پلتفرم‌های کشت سود

استخرهای نقدینگی در صرافی‌های غیرمتمرکزی مثل یونی سواپ، سوشی سواپ و پنکیک سواپ وجود دارند. این استخرها جزو اولین پلتفرم‌ها برای کسب درآمد غیرفعال از بازار ارزهای دیجیتال هستند. البته پروژه‌های دیگری هم در این زمینه فعالیت می‌کنند و به کاربران سود می‌دهند. در ادامه به کاربردی‌ترین پروژه‌ها در این زمینه اشاره می‌کنیم.

  • کامپاند که یک پروتکل وام‌دهی است و دارندگان توکن‌های ERC-20 می‌توانند دارایی‌هایشان را در آن سهام‌گذاری کنند.
  • میکردائو نیز یک پروتکل وام‌دهی است که توکن DAI را ارائه داده است و امکان کشت سود را نیز برای کاربران خود فراهم کرده.
  • آوه نیز یک پروتکل برای وام گرفتن است و سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال در آن می‌توانند به عنوان وام‌دهنده یا تأمین‌کننده نقدینگی کار کنند.
  • یرن فایننس هم پروژه‌ای است که اکوسیستمی برای تمام پلتفرم‌های وام‌دهی مثل کامپاند یا آوه ایجاد کرده. کاربران در این پروژه نیز امکان تأمین کردن نقدینگی و کشت سود را نیز دارند.
  • کرو فایننس پلتفرمی برای معامله استیبل کوین‌هاست که از دارایی‌ کاربران برای تأمین نقدینگی استفاده می‌کند و در ازای این کار به آن‌ها سود می‌دهد.

مزایا و معایب ییلد فارمینگ

هرکدام از روش‌های کسب درآمد از ارزهای دیجیتال مزایا و معایب منحصر به خودشان را دارند. سرمایه‌گذاران برای استفاده از هر روش باید این نقاط ضعف و قوت را بررسی کنند تا متوجه شوند که آیا این روش درآمدی برایشان مناسب است یا خیر.

مزایا و معایب همه روش‌های کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال نسبت به هر فرد متفاوت هستند. به همین دلیل ممکن است برای یک نفر ترید بهترین روش فعالیت در این بازار باشد و دیگری کشت سود را ترجیح بدهد. ما در ادامه به لیستی از مزیت‌ها و عیب‌های ییلد فارمینگ اشاره می‌کنیم، اما پیشنهاد می‌شود خودتان هم مزیت‌ها و معایب کسب درآمد از طریق کشت سود را بررسی کنید تا در نهایت بهترین روش کسب درآمد برای خود را انتخاب کنید.

مزایای کشت سود

مزایای کشت سود بیشتر برای افراد حرفه‌ای مناسب است، آن‌ها با پیدا کردن بهترین پلتفرم برای سرمایه‌گذاری و استیک ارز دیجیتال در آن می‌توانند درآمدهای خوبی به دست آورند. مهم‌ترین مزیت‌های ییلد فارمینگ برای کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال عبارت است از:

  • تنوع پلتفرم‌‌های کشت سود
  • سهولت در کسب درآمد
  • دریافت درصد سود بالا در بعضی از پروژه‌ها
  • رشد قیمت ارزهای دیجیتال وثیقه‌گذاری شده در درازمدت
  • کسب درآمد غیرفعال از بازار ارزهای دیجیتال
  • بی‌نیازی به قرار دادن دارایی‌های اصلی در معرض ریسک معامله ارزهای دیجیتال

معایب ییلد فارمینگ

کشت سود تفاوت‌هایی با روش‌های سنتی سپره‌گذاری دارد. برای سپرده‌گذاری در بانک، کاربران به دانش و اطلاعات گسترده در حوزه سرمایه‌گذاری نیازی ندارند. آن‌ها می‌دانند همه بانک‌ها مجوز دارند و معتبر هستند و فقط لازم است بانکی را پیدا کنند که بیشترین سود را در ازای سپرده به آن‌ها بدهد. در ییلد فارمینگ ارزهای دیجیتال اینگونه نیست. از آنجایی که پروژه‌های دیفای بصورت غیرمتمرکز و بدون نظارت نهاد مرکزی کار می‌کنند، احتمال بی‌اعتبار بودن آن‌ها وجود دارد. تنوع پلتفرم‌ها و تنوع دارایی‌هایی که می‌توان برای کشت سود از آن‌ها استفاده کرد، باعث می‌شود کاربران به دانش در زمینه ارزهای دیجیتال نیاز داشته باشند.

در ادامه به مهم‌ترین معایب ییلد  فارمینگ اشاره می‌کنیم.

  • نیاز به سرمایه اولیه
  • اختلاف درصد سود ارائه شده در پروژه‌های مختلف و لزوم بررسی برای پیدا کردن پروژه‌ای که بیشترین سود را ارائه می‌دهد
  • افت ناگهانی ارزش دارایی‌های دیجیتال وثیقه‌گذاری شده
  • سختی انتخاب پروژه مناسب برای کشت سود
  • احتمال ایجاد مشکل در قراردادهای هوشمند

علاوه بر موارد بالا، در حال حاضر اکثر پلتفرم‌هایی که خدمات کشت سود ارائه می‌دهند، بر بستر بلاکچین اتریوم کار می‌کنند. این بلاکچین مزیت‌های بسیاری دارد، اما مقیاس‌پذیر نیست. بنابراین ییلد فارمرها برای انجام تراکنش‌هایشان باید مدت زیادی منتظر بمانند یا اینکه کارمزد بالایی برای پردازش تراکنش‌هایشان بپردازند.

کلام آخر

در این مقاله به یکی از روش‌های کسب درآمد از بازار ارزهای دیجیتال پرداختیم. توکن‌هایی که حجم معاملاتی خوبی در بازار ارزهای دیجیتال دارند، بیشتر از توکن‌های غیرکاربردی برای استیکینگ و سودآوری مناسب هستند. زیرا هرچقدر تعداد تراکنش‌هایی که در استخر نقدینگی یا پلتفرم وام‌دهی که در آن مشارکت کرده‌اید، بیشتر باشد، سود شما نیز بیشتر خواهد شد. پس انتخاب توکنی که برای کشت سود انتخاب می‌کنید نیز اهمیت دارد.

صرافی ارز دیجیتال داموند به آدرس DAMOND.ir یک پلتفرم ایرانی برای معامله ارزهای دیجیتال است که امکان خرید بهترین ارزهای دیجیتال بازار با ریال ایران را فراهم کرده است. کاربران در این صرافی می‌توانند با امنیت کامل معاملات کریپتویی انجام بدهند و بدون اینکه به تراکنش‌های چند مرحله‌ای برای تبدیل ریال ایران به دارایی دیجیتال نیاز داشته باشند، توکن بخرند و بفروشند. مجموعه داموند، علاوه بر صرافی ارز دیجیتال، مجله‌ای تخصصی در زمینه دارایی‌های دیجیتال، بلاکچین و پروتکل‌های دیفای را هم توسعه داده است. در این مجله می‌توانید با پروژه‌های مختلف و نکات کاربردی درباره ارزهای دیجیتال آشنا شوید و فرصت‌های جدیدی که برای معاملات و کسب درآمد وجود دارد را پیدا کنید. داموندمگ تکمیل‌کننده دانش شما در زمینه ارزهای دیجیتال و بلاکچین است.

منبع

 

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.