محبت پیداکردن به ائمه اطهار + حب الشیی یعمی و یصم یعنی چه

0 1,353

در روایت است که ( حب الشیی یعمی و یصم ) حال چگونه می توان به ائمه ( ع ) محبت پیدا کرد که این حب قلبی باشد نه زبانی؟!

آنچه که در برخی اخبار آمده آن است که ( ( حب الشی یعمی و یصم ) ) دوست داشتن چیزی آدم را کور و لال می کند ×یعنی ، عیوب محبوب خود را نمی بیند این جمله در حقیقت هشداری به آدمیان است که در موارد حب و بغض حقیقت را مد نظر داشته و اسیر دل نشوند .این مساله درواقع در عشق و علاقه ای است که نه برخاسته از درک و شعور و آگاهی بلکه از واقع اسارت نفس باشد

در روابط انسانی، عشق و علاقه، هم آثار نیک و جهات مثبت دارد و هم اگر بی‌حساب و بی‌معیار و خارج از کنترل باشد، پیامدهای سوء خواهد داشت.

به همان اندازه که دوست داشتن و عشق ورزیدن، در انسانِ دوستدار، کشش و امید و دلگرمی ایجاد می‌کند، او را به همرنگی و همسانی با محبوب و اطاعت از معشوق می‌کشاند و عاشق را به فداکاری، گذشت و ایثار در راه محبوب می‌کشاند، گاهی هم حقایق را بر انسان پوشیده می‌سازد و عیب‌ها را کتمان می‌کند و نقاط ضعف را به نقاط قوت تبدیل می‌نماید و زشت را زیبا جلوه می‌دهد و این، از عوارض سوء «افراط در محبت» است.

به تعبیر حضرت رسول(صلّی الله علیه و آله و سلّم):

«حُبُّ الشّئِ یُعْمی و یُصِمُّ»، علاقه به چیزی انسان را کور و کر می‌کند.

و به فرموده حضرت علی(علیه السّلام):

«مَنْ عَشِقَ شیئا اَعْشی بَصَرَهُ وَ اَعْمی قَلْبَهُ…»

کسی که به چیزی عاشق و شیفته شود، این محبت، چشم صورت و چشم دل او را نابینا می‌سازد، پس او با چشمی ناسالم می‌نگرد و با گوشی ناشنوا می‌شنود و خواسته‌ها و تمنیات، عقل او را از هم می‌گسلد و دنیا، دلش را می‌میراند.

محبت، گاهی در داوری انسان نسبت به دیگران هم اثر می‌گذارد و محبت را به داوری ناحق می‌کشاند. علاقه، در نپذیرفتن نقد و انتقاد هم مؤثر است. اگر شما دوستدار کسی باشید، اغلب حاضر نیستید در باره او انتقاد و عیبجویی بشنوید.

اما محبت ائمه ( ع ) اساسا مبتنی بر شناختن و آشناشدن و معرفت کمالات و فضایل آنان است . اگر آدمی کمال و ارزشمندی درکسی دید به او علاقه پیدا می کند و اگر رذالت و پستی دید نفرت . اگر طالب محبت ائمه (ع) و اولیای خداوند هستید سعی کنید آنها را دقیقا بشناسید اگر آدمی حضرت علی (ع) را بشناسد نه تنها محبت بلکه عاشق او می شود .این شناخت جز از راه مطالعه و تفکر به دست نمی آید برای شناخت ایمه ( ع ) به مطالعه روی بیاورید مخصوصا کتابهایی که درباره حضرت علی ( ع ) نوشته شده است مانند ( جاذبه و دافعه علی (ع ) ،علی صدای عدالت انسان ) و دیگر کتابهایی که درباره سیره و روش و تاریخ ائمه ( ع ) نوشته شده است

_____________

کمال

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.