آیا کعبه الرزایا از القاب حضرت زینب (س) است؟

0 943

آیا کعبه الرزایا از القاب حضرت زینب (س) است؟

زینب سلام الله علیها دختر امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) است. زینب به معنای «درخت نیکو منظر و خوشبو» یا «زینت پدر» است. بنابر برخی منابع، حضرت زینب(س) در ۵ جمادی‌الاول، سال پنجم یا سال ۶ قمری در مدینه متولد شد.

بر اساس روایات متعدد، نام‌گذاری حضرت زینب(س)، توسط پیامبر اسلام(ص) صورت گرفت. گفته شده است که جبرئیل از سوی خداوند این نام را به پیامبر(ص) رسانده است. در کتاب «الخصائص الزینبیه» آمده است پیامبر(ص) او را بوسید و فرمود: «حاضران امّتم، غایبان را از کرامت این دخترم زینب آگاه کنند؛ همانا او مانند جده‌اش خدیجه است.»

برای وی، القاب فراوانی نقل شده است، همانند عقیله بنی هاشم، عالِمه غیر مُعلَّمه، عارفه، موثّقه، فاضله، کامله، عابده آل علی، معصومه صغری، امینهالله، نائبهالزهرا، نائبهالحسین، عقیله النساء، شریکه الشهداء، بلیغه، فصیحه و شریکهالحسین.

حضرت زینب(س) را به سبب سختی‌های بسیاری که در زندگی دید، ام المصائب نیز لقب داده‌اند. درگذشت جدش پیامبر(ص)، بیماری و به شهادت رسیدن مادرش، شهادت پدرش امیرالمؤمنین(ع)، شهادت برادرش امام مجتبی(ع) و امام حسین (ع)، واقعه کربلا و به اسارت رفتن در کوفه و شام از جمله وقایع سخت و تلخ زندگی وی به شمار می‌آید.

آیا کعبه الرزایا از القاب حضرت زینب (س) است؟

با توجه به جستجویی که در منابع روایی انجام شد چنین لقبی برای آن حضرت دیده نشد .هر چند این لقب زیبنده ایشان می باشد، لکن آنچه در کتب تاریخی به عنوان القاب برای آن حضرت ذکرشد عبارتند از : عقیله بنی هاشم ، عقیله طالبیین ، صدیقه ، عالمه ، فهیمه ، عقیله ،عاقله ، موثقه ، عارفه ، محدثه ، فاضله ، کامله ، عابده آل علی .

امام سجاد (ع) به اوفرمودند : «انت بحمدالله عالمه غیر معلمه و فهمه غیرمفهمه » البته ممکن است القاب دیگری چون ام المصایب و یا کعبه الرزایا و …بعدها در وصف حال آن حضرت در مراثی ها وارد شده باشد که مربوط به زمان حیات ایشان نباشد .اماپیرامون دو کلمه کعبه والرزایا قابل ذکر است که کعبه را کعبه نام نهادند چون مربع است ، ( من لایحضره الفقیه ، ج ۲، ص ۱۹۰ ) و همین طور از پیامبر (ص) نقل شده که فرمودند « الکعبه کعبه لانها وسط الدنیا » ، ( همان ) . الرزیا هم جمع الرزیه است و رزیه ؛ یعنی ، مصیبت که در زیارت عاشورا چنین آمده : « و لقد عظمت الرزیه » بنابراین می توان این لقب را اینگونه معنی کرد که تمام ابعاد مصیبت واندوه بر آن حضرت عارض شد و هم او مرکز و ثقل مصیبت های وارده بر اهل بیت بود

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.