چه نیازی به زیارت مرقد امامان معصوم (ع)هست؟

0 34

تجلیل از خدمت گزاران و رهبران و هدایت گران و نخبگان جامعه و مجاهدان راه فضیلت پس از مرگشان یک روش و سنّت در تمام ملل است، تا بدین وسیله یاد و خاطره آنان برای همیشه زنده بماند و آیندگان راه آنان را سرمشق خود قرار دهند.

رفتن به زیارت قبور کسانی که خدمت چشم‏گیری انجام داده ‏اند، قدردانی از آنان است. رؤسای جمهور و مقامات عالی رتبه کشورها با حضور بر مزار سربازن گمنام راه آنان را ستوده خاطره شان را گرامی می دارند، و عموم مردم با زیارت تربت پاک شهیدان راه حق و آزادی، پیروزی راه حق و عدالت و شکست راه ظلم و ستم را اعلام می دارند.

انسان با زیارت مرقد منوّر امامان معصوم(ع) اوّلاً کار عقلایی انجام داده است، ثانیا پیوند و عشق و علاقه و وابستگی خود را به ایشان اعلام می دارد، ثالثاً برائت و بیزاری خویش از مخالفان و قاتلان آن‏ها نشان می دهد. و از ستارگان تابناک و هادیان امت، قدردانی می کند  و با درکی عمیق تر می فهد که  برای دفاع از دین خدا تا باختن جان و نیل به شهادت باید پیش رفت.

این ها همه فواید و نتایجی است که بدون در نظر گرفتن معنویات و معاد قابل ذکر است. و اگر بخواهیم معاد و زندگی معنوی خود را در پاسخ به این سوال در نظر بگیریم، با فواید و برکات بسیار زیادی مواجه می شویم. که برای نمونه تنها چند روایت خدمتتان تقدیم می کنم:
در حدیثی از پیامبر (ص) وارد شده است که " اى ابا الحسن علیه السّلام خداوند قبر تو و قبور فرزندان تو را بقعه‏اى از بقعه ‏هاى بهشت مى ‏گرداند، و قلوب بندگان را به شما متمایل مى ‏سازد و در راه زیارت شما و آبادى قبرتان، سختى‏ ها مى ‏بینند، و مى ‏خواهند با این کار به خدا نزدیک شوند و به پیامبر صلّى اللَّه علیه و آله و سلّم او محبّت کنند، اى على علیه السّلام آنان مورد شفاعت من قرار مى ‏گیرند و در کنار حوض بر من وارد مى ‏شوند و در بهشت زائران من خواهند بود، اى على علیه السّلام هر کس شما را زیارت کند، ثواب هفتاد حجّ مى ‏برد و هنگام بازگشت، چون کودکى که از مادر متولد مى ‏شود، از گناهان پاک مى ‏گردد،  پس مژده باد تو و دوستان تو به نعمتها و روشنایى چشمى که کسى آن را ندیده و گوشى نشنیده و به دل کسى خطور نکرده، و کسانى از مردم، بر زائران شما خورده مى ‏گیرند، شوند آنچنان که زن زناکار را بزنایش سرزنش مینمایند اینان بدترین امّت منند و شفاعت مرا نخواهند دید و بر من در کنار حوض وارد نمیشوند. "[۱]
أبو الحسن على بن موسى الرضا «ع» فرمود براستى در خراسان بقعه ایست که در زمان آینده محل رفت و آمد فرشتگان شود پیاپى فوجى از آسمان فرود آیند و فوجى بالا روند تا در صور بدمند باو عرض شد یا ابن رسول اللَّه آن کدام بقعه است؟ فرمود زمین طوس است و آن بخدا باغى است از باغ‏هاى بهشت هر که مرا در آن بقعه زیارت کند چون کسى باشد که رسول خدا «ص» را زیارت کرده و بنویسد خداى تبارک تعالى برایش بدان ثواب هزار حج مبروره و هزار عمره مقبوله و من و پدرانم شفیعان او باشیم در روز قیامت.[۲]

 

[۱]. ارشاد القلوب ج ۲ ص ۴۴۱.
[۲]. امالى شیخ صدوق ص ۶۳.

منبع : شهر سوال

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.