آیا در بین فرزندان حضرت آدم(ع) و حوا ازدواج خواهر و برادری صورت گرفته است یا خیر توضیح دهید؟
ازدواج با محارم:
در آیین حضرت آدم(ع) حرمت ازدواج با محارم نیامده بود لذا انجام این عمل بلامانع بوده است. آنچه که مأمور به انجام آن هستیم انجام واجبات است و ترک محرمات و چون در آن زمان این قانون برای مردم آن زمان نیامده بود لذا این امر بلامانع و بدون اشکال می باشد.
از طرفی در باب ازدواج فرزندان حضرت آدم اقوال متعدد است بعضی می گویند که این ازدواج با خواهران خودشان صورت گرفته که جواب داده شد.
بعضی قائلندکه در تفاسیر این مسئله آمده است که ملکی به شکل زن با اینها ازدواج کرده است که پس بالتبع این سؤال شما جواب داده می شود.
و اینکه شما فرمودید که این عمل اگر ازدواج با محارم باشد خدشه ای به پیکره اسلام وارد می کند این سؤال جایی ندارد. چراکه آیین حضرت آدم آیین اسلام نبوده است تا انجام بعضی از کارها در آن آیین ضرر به پیکره اسلام وارد کند. به طور مثال در کشوری قوانین خاصی بر مسئله خاصی وضع می کنند که مردم آن کشور باید در مورد خاصی تابع آن قانون خاص باشند. حالا اگر در کشور دیگر در باب همین مورد خاص این قانون خاص نباشد. عمل کردن بر طبق قانون کشور دیگر برای این مردم (که این قانون را ندارند) مخل قانون کشور دیگر نیست.
علاوه بر آنکه بر اساس عقول و فهم بشر احکام الهی تدریجا صادر شده و هر دینی با دین قبلی تفاوتهایی دارد و همین طور که بشر در زمانهای مختلف عقولش متکامل می شده پیامبران مختلف می آمدند و آیین حقه را (ان الدین عندالله الاسلام) را تکمیل می کردند و آنقدر دین را آرام آرام برای مردم بیان کرده اند و در طی سالهای مختلف بوسیله شریعتهای مختلف بر حجم آن افزوده اند تا اکنون که اسلام است که جمیع احکام لازم در آن موجود است که در این دین اسلام است که ازدواج با محارم حرام است.
ضمناً برای فهم بهتر مسئله به تفسیر المیزان، ج۴، تفسیر سوره نساء آیه اول مراجعه شود. که در آنجا مرحوم علامه طباطبایی بر اساس آیات اثبات می کند که ازدواج بین خواهر و برادر بوده، که از جمله بث منها رجالا کثیرا و نساء استفاده نموده اند.
حرمت تزویج خواهر و برادر مسئله فرعی و اعتباری و اختیارش به دست خداوند است که در آن زمان به خاطر مصالحی خداوند اجازه داده، پس در دوره های بعدی برای همیشه تحریم نموده است