چرا در حدیث سفارش شده که در ماه جمادی الآخر ازدواج نکنید؟

ازدواج
0 733

چرا در حدیث سفارش شده که در ماه جمادی الآخر ازدواج نکنید؟

ازدواج یک عمل مستحب و مورد پسند اسلام است و در همه ایام سال جایز است و در برخی از ایام بهتر و مناسب تر است. اما برخی از ایام؛ مانند شهادت امامان معصوم (ع) و بزرگداشت هایی که اجرای مراسم ازدواج در آنها شاید بی احترامی محسوب شود، اگر انجام نگیرد بهتر است. ولی حرام نیست و در صورت انجام آن در این ایام طبعاً باید رعایت ادب و احترام آن ایام بشود.

در خصوص ماه جمادی الآخر (ماه جمادی دوم) روایت خاصی وجود ندارد، اما در برخی از روایات به مواردی اشاره شده است که آنها را بیان می کنیم.(۱) قابل توجه است در تمام ماه های قمری روزهایی که اشاره نمی شود به معنای عدم جواز عقد ازدواج در آن ایام نیست، بلکه در روزهایی که اشاره می شود انجام عقد ازدواج تأکید شده است:روزهای اول، دوم، چهارم، ششم، هفتم، نهم، دوازدهم ،هفدهم، بیست و سوم، سیمین روز در هر ماه قمری .

همچنین عقد و انجام هر یک از کارهای اساسی در روزهای قمر در عقرب هم از نظر دینی و هم از نظر منجمین، توصیه نمی‌شود! پس خوب است هنگام عقد، قمر در عقرب نباشد.
از امیرالمؤمنین علیه السلام منقول است که روز جمعه براى خواستگارى و نکاح خوب است.
مراسم ازدواج را در ایام مبارک و چه بهتر که در روزهای تولد معصومین( ع ) انجام دهید و نیت خود را در ازدواج خالص کنید. خوب است هنگام عقد، قمر در عقرب نباشد .
و در آخر: رسول اکرم (ص) فرمودند :
هر کس برخدا توکل کند و هیچ گاه ملاحظه سعادت و نحوست روزها را ننماید خداوند او را یاری خواهد نمود و عهده دار او خواهد شد به ویژه اینکه صدقه نیز بپردازد زیرا صدقه نحوست را از بین می برد.

این ایام را می توانید در تقویم های نجومی و برخی از تقویم ها از جمله تقویم قدس که توسط آستان مقدس رضوی منتشر می شود، پیدا کنید. و این ایام در بیشتر ماه ها وجود دارد.

پی نوشت:

۱. حر عاملی، محمد بن حسن،وسایل الشیعه، آل البیت، قم، ۱۴۰۹، ج۱۱، ص۳۹.

منبع : مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

اسامی ماه‌های قمری

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.