دوغ کفیر حرام است یا حلال؟

0 358

دوغ کفیر

کفیر نوشیدنی تخمیری حاصل از شیر و دانه‌های کفیر است که سرمنشأ آن کوه‌های قفقاز در روسیه می‌باشد.

دارای عطر و طعم خوشی بوده و می‌تواند همراه با عسل و سایر میوه‌ها مصرف شود.

مصرف کفیر بر روی حرکت روده، سهولت در هضم، تقویت ایمنی، کاهش شدت و مدت اسهال

اختلال خواب، افسردگی و اختلالات زیاد فکری مؤثر است

و به بازسازی فلور میکروبی غشاهای مخاطی سراسر دستگاه گوارش کمک می‌کند.

میکروارگانیزم‌های آن غیربیماری زا بوده و برای تولید آن به مقدار زیادی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ساکارومیسز کفیر، نیاز است.

ترکیب آن، تغییرپذیر بوده و به عواملی همچون منبع چربی شیر، ترکیب دانه‌ها و تکنولوژی فرآوری آن مربوط می‌شود.

محصولات گوناگونی مانند؛ کفیر منجمد خشک‌شده، کفیر شیر پس‌چرخ و قرص جویدنی از آن حاصل می‌شوند.

فرایند تولید کفیر به دو صورت سنتی و صنعتی، اندکی متفاوت می‌باشد که بازدهی روش صنعتی به مراتب بیشتر خواهد بود.

دوغ کفیر

دوغ کفیر یک نوع محصول نوشیدنی تخمیری و پروبیوتیک شیر است که می‌توان آن را نوعی ماست نوشیدنی هم گفت.

این دوغ خوش‌خوراک علاوه بر باکتری‌های زنده موجود در ماست

حاوی گونه‌های متنوع‌تری از باکتری‌های لاکتیکی و اسید استیکی (باکتری‌های پروبیوتیک)

و همچنین انواع خاصی از مخمرهاست که همین مخمرها هستند که شایعات درباره آن را زیاد می‌کنند.

بعضی از محققین گفته اند که به سبب نگهداری طولانی مخمر درون محلول و همچنین تکان دادن در این دوغ

گاهی تا هشت درصد الکل بوجود می آید

حال این سوال پیش می آید که آیا این نوشیدنی دارای الکل، حلال است؟

دفتر حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

پاک و حلال است مگر این که مکلّف شخصاً یقین حاصل کند که آنها با الکل مست کننده‏ای مخلوط اند که در اصل مایع است.

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اشکال ندارد.

دفتر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

با توجه به اختلاف ایجاد شده در مورد وجود الکل در دوغ کفیر و همچنین فراگیر شدن استفاده از آن

و حتی پرورش قارچ آن در محیط منزل به خصوص متدینین و ناتوانی مکلفین در تشخیص وجود الکل در آن

از شما در خواست داریم حکم قطعی حلیت و یا حرمت آن را بیان نمایید؟

پاسخ

هر گاه صدق مشروبات الکلی بر آن نکند اشکالی ندارد.[۱]

هرگاه این فرآورده لبنی موجب سکر یا همان مستی (هر چند به صورت خفیف) نشود خوردن آن اشکالی ندارد.[۲]

 

پی نوشت:

۱:استفتائات برگرفته از سایت اسلام کوئست

۲: استفتائات برگرفته  از سایت حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

 

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.