حکم اپیلاسیون چیست ؟
اپیلاسیون یا از بین بردن موهای زائد، به روشهای از بین بردن مو بویژه بدن انسانها گفته میشود. همچنین اپیلاسیون از بین بردن موهای بدن در هر قسمتی از آن و به هر روشی که صورت گیرد را گویند؛ که انواع مختلفی برای آن از قبیل لیزیک، کرم و اسپریهای موبَر، استفاده از چسب خاص (مومک) و … را میتوان نام برد. سوال شده است که در بعضی از آرایشگاه های زنانه این امر انجام می شود وگاهی برای بعضی از اشخاص نیز در ناحیه عورت این کار انجام می شود. باتوجه به اینکه هردو فرد زن هستند آیا این کار حرام است؟
حضرت ایت الله مکارم شیرازی:
حکم اپیلاسیون عورت زن توسط خانم دیگر ی که این کار شغل اوست چیست؟
نگاه به عورت دیگری، خواه برای زائل کردن مو باشد یا چیز دیگر جایز نیست، ولی زایل کردن موهای زیر بغل و مانند آن، به وسیله ی هم جنس مانعی ندارد.[۱]
حضرت ایت الله خامنه ای:
س: بنده خانمى هستم که تخت کوچکى در خانه دارم که از طریق آن به کار اپیلاسیون (از بین بردن موهاى زائد بدن از طریق موم سرد) مشغول مىباشم و خرج خودم و بچههایم را از این راه تأمین مىکنم. آیا کار من حرام محسوب مىشود؟ در حالى که بدون قصد و غرض بوده چون من خودم خیلى پایبند مسائل اسلامى و شرعى هستم.
آیا این پول حرام بوده و فعل حرام انجام دادهام؟ در حالى که هیچ تخصصى در هیچ زمینهاى ندارم و فقط همین کار را بلد هستم که آنهم تنها منبع درآمد خودم و بچههایم مىباشد.
ج) در مورد غیر عورت اشکال ندارد، لکن نگاه به عورت و دست زدن به آن جایز نیست.[۲]
حضرت ایت الله بهجت:
قبل از زایمان به لحاظ بهداشتى لازم است موهاى زاید زن زائو زایل گردد، و چون خود توانایى چنین کارى را ندارد، این عمل توسط زن دیگرى انجام مى شود، آیا این عمل شرعا اشکال دارد؟
ج. اگر مستلزم نظر یا لمس عورت او باشد، جایز نیست.[۳]
پی نوشت:
۱:برگرفته از سایت حضرت ایت الله مکارم شیرازی