مهمترین آموزه های دین زرتشت چیست؟
مهمترین آموزه های دین زرتشت چیست؟
قبل از هر چیز لازم است در مورد اصل انتساب این اصول به زرتشت مطالبی بیان کنیم و در ادامه یک نمونه از احکام زرتشتی که فاصله زیادی با این اصول دارد را بیان خواهیم کرد:
عبارت «پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک» یکی از شعارهایی است که عدهای از زرتشتیان به تازگی آنرا به عنوان شعار مذهبی خود بکار میبرند و گاه آنرا به زرتشت منسوب میدارند و یا آنرا اندرز و فرمان زرتشت مینامند. در حالیکه این شعار نه تنها ارتباطی با زرتشت و تعالیم او ندارد، که برخلاف شکل و معنای ظاهری آن حتی دلالتی بر زندگی اینجهانی و رفتار نیک آدمیان با یکدیگر نیز نمیکند.
این شعار ترجمهای آزاد و ترکیبی خودساخته از سه اصطلاح مستقل و متمایز «هومَتَه»، «هوختَه» و «هوَرشتَه» است. این سه اصطلاح که در متون نواوستایی و پهلوی دیده شده، نامهایی است برای سه طبقه بهشت در دین زرتشتی و برای تخیلات و تصوراتی که از بهشت در آن اعتقادات مذهبی وجود دارد.
روان مرده پس از مرگ و پس از پارهپاره شدن جسمش توسط سگ (بنگرید به متن پهلوی «مینوی خرد») و پس از عبور از «چینوَد پل» (قابل قیاس با «پل صراط») به طبقه اول بهشت که هومته (ترجمه شده به پندار نیک) نام دارد، وارد میشود و در آنجا بلافاصله با یک جام شربت بهشتی به نام «زَرمیه رَئوغنَه» از او پذیرایی میگردد. سپس دوشیزهای زیبا با پستانهای برجسته و با خوشمزهترین خوراکیها و نوشیدنیها به استقبال او میآید و به همین ترتیب روند تشریفات و پذیراییهای بهشتی با جزئیات دیگری در طبقات دیگر آن ادامه مییابد.
از طرف دیگر و در تضاد با سه طبقه بهشت، سه طبقه نیز برای جهنم وجود دارد. در متون زرتشتی، مراحل استقبال و پذیرایی(!) در این طبقات سهگانه جهنمی با دقت و جزئیات مفصل شرح داده شده است. این مراحل و توصیفات به اندازهای آمیخته با واژگان و مفاهیم زشت و وحشتناک و چندشآور است که قلم و زبان از بیان آنها عاجز است (بنگرید به دوزخ و شکنجههای دوزخی در دین زرتشتی).(۱)
مطلب و نکته ی بعد که نشان دهنده فاصله بسیار زیاد شعار زرتشتیان با عمل و احکامشان است این است که زن؛ موضوع مزد، هدیه و فدیه قرار می گیرد! این نکتهای است که در اوستا نیز مانند ریگودا و اوپانیشاد، وجود دارد. در این جا هم با زن به عنوان یک شیء و نه شخص برخورد میشود. زن کالایی است که میتواند موضوع غرامت، هدیه، مزد و … قرار گیرد. مثلاً «اگر کسی سگ آبی را بکشد(که مجازاتش بسیار سنگین و شامل ده هزار ضربه تازیانه و دههزار ضربهی چوبدستی است … ) او باید دههزار مار بکشد، دههزار سنگپشت بکشد، دههزار مور دانه کش بکشد، دههزار کرمخاکی بکشد و او باید پرهیزگارانه دختر دوشیزهی مرد نادیدهای چون تاوان به روان سگ آبی، به اشونمردی بدهد.»[۷] یعنی یکی از مجازاتها فدیه دادن یک دختر باکره است!!!(۲)
پی نوشتها:
(۱). برای آگاهی بیشتر بنگرید به: تفضلی، احمد، مینوی خرد، چاپ سوم، تهران،۱۳۸۰؛ ژینیو، فیلیپ، ارداویرافنامه، ترجمه و تحقیق ژاله آموزگار، تهران، انجمن ایرانشناسی فرانسه در ایران، چاپ دوم ۱۳۸۲؛ میرفخرایی، مهشید، بررسی هادختنسک، تهران، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، ۱۳۷۱؛ رضی، هاشم، دانشنامه ایران باستان، تهران، ۱۳۸۱، (ذیل مدخلهای هومته و هوخته و هورشته).
(۲). وندیداد، فرگرد ۱۴، بند ۱ تا ۱۸، ص ۸۱۷ تا ص ۸۲۳.
منبع: www.soalcity.ir
زرتشت عقایدش تحریف شده اصلی ترین آموزه زرتشت رجوع به عقل ودوری جستن ازتقلیده