چند پیامبر بین نبی مکرم اسلام و حضرت یوسف هست؟

0 274

پیامبر بعد از حضرت یوسف چه کسی بود، آیا در زمان پیامبری وی، پیامبر دیگری وجود داشت؟ و اینکه چند پیامبر بین نبی مکرم اسلام و حضرت یوسف هست؟

پاسخ:

آنچه که از روایات استفاده می شود این است که از سوی خداوند متعال یکصد و بیست و چهار هزار پیامبر به نبوت و پیام آوری برانگیخته شده اند، که اولین آنها حضرت آدم و آخرین آنان حضرت خاتم است.(۱) اما اسامی اکثر آنها معلوم نیست. در قرآن نیز تصریح شده به این که تعداد پیامبران زیاد است ولی متعرض همه داستان آنها نشده است.(۲) و تنها در میان ایشان نام بیست و شش نفر را ذکر می کند، مثل: حضرت آدم، نوح، ادریس، هود، صالح، ابراهیم، لوط، و … و حضرت محمد ـ صلی علیه و آله و سلم ـ
اما پیامبر بعد از حضرت یوسف ـ علیه السلام ـ، وصی او شخصی به نام «ببرزبن لاوی بن یعقوب» بود که به دستور خداوند متعال هدایت مردم را بر عهده گرفت.(۳) در زمان پیامبری و نبوت حضرت یوسف ـ علیه السلام ـ هم پیامبری به نام حضرت ایوب ـ علیه السلام ـ از نوادگان حضرت « اسحاق بن ابراهیم» نیز وجود داشت.(۴) این پیامبر در سرزمین شام در منطقه ای به نام «حوران» ساکن بود وخداوند متعال او را با مال و فرزندانش و جسم اش امتحان نمود و او از این امتحان الهی سربلند، بیرون آمد.(۵) در مورد تعداد پیامبران بعد از حضرت یوسف ـ علیه السلام ـ تا حضرت محمد ـ صلی علیه و آله و سلم ـ خاتم پیامبران نمی توان گزارشی دقیق ارائه داد، زیرا اسامی خیلی از آنها در منابع حدیثی و تاریخی نیامده است و در طی برخی از این منابع اختلافاتی هم دیده می شود، اما برای نمونه به برخی از آنها اشاره می گردد:
۱. ببر زبن لاوی بن یعقوب ۲. احرب بن ببرز ۳. میتاح بن احراب ۴. عاق بن میتاح ۵. خیام بن عاق ۶. مادوم بن خیام ۷. شعیب بن صیفون(۶) ۸. موسی بن عمران ۹. هارون بن عمران ۱۰. یوشع بن نون(۷) ۱۱. فینحاس بن یوشع ۱۲. شبیربن فینحاس ۱۳. جبرئیل بن شبیر ۱۴. ابلث بن جبرئیل ۱۵. اجر بن ابلث ۱۶. قحتان بن اجر ۱۷. عوق بن قحتان ۱۸. سموئیل ـ یا اشموئیل ۱۹. داوود ۲۰. سلیمان بن داوود ۲۱. آصف بن برخیا ۲۲. کالیب ۲۳. حزقیل ۲۴. الیاس ۲۵. حیقوق ۲۶. دانیال(۸) ۲۷. اشعیا ۲۸. ارمیا ۲۹. عزیز(۹) ۳۰. ذکریا ۳۱. عیسی مسیح ۳۲. جرجیس(۱۰)

 

پاورقی:

۱. ر.ک: علامه مجلسی، بحارالانوار، بیروت، موسسه الوفاء، چاپ دوم، ۱۴۰۳ ق، ج۱۱، ص ۳۰.
۲. مومن : ۷۸.
۳. عماد زاده، تاریخ انبیاء، تهران، انتشارات اسلام، چاپ دوم، ۱۳۸۳ ش، ص ۴۶۷.
۴. یعقوبی، تاریخ یعقوبی، ترجمه آیتی، تهران، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، چاپ نهم، ۱۳۸۲ش، ج۱، ص ۳۳.
۵. مسعودی، مروج الذهب، ترجمه پاینده، تهران، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی، چاپ هفتم، ۱۳۸۲ش، ج۱، ص ۴۰.
۶. عماد زاده، پیشین، ص ۴۶۷ ـ ۴۹۰.
۷. مسعودی، پیشین، ج۱، ص ۴۳ ـ ۴۵.
۸. عماد زاده، پیشین، ص ۵۷۸ ـ ۶۴۰.
۹. یعقوبی، پیشین، ج۱، ص ۶۷ ـ ۷۲.
۱۰. مسعودی، همان، ج۱، ص۵۸.
منبع: نرم افزار پاسخ – مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.