ایا (ارمیا) پیغمبر بوده، وصی بوده، عالم آن زمان بوده این فرد چه کسی بود؟

0 32

خداوند پیامبران زیادی در میان قوم بنی اسرائیل مبعوث فرمود تا آنها را از گمراهی نجات دهند، آنان بسیاری از پیامبران الهی را به قتل رساندند و نافرمانی آنان علنی شد و امنیت شان به اضطراب بدل گردید.

دیگر از رحم در دل آنان خبر نبود. هیبت پیغمبران در قلبهایشان نقشی نداشت. انحراف عقیدتی و اجتماعی به حدی رواج یافت که روحانیون و خوانندگان تورات، منکر حق خدا گردیدند و زمامدارانشان، پیغمبران را تکذیب نمودند. کتاب خدا را پشت سر انداخته و مستوجب عذاب خدا گردیدند تا کیفر شدید، دامن آنان را بگیرد، ولی خدای متعال عادل تر از آن است که ملّتی را قبل از انجام حجت و ارسال پیغمبر و شیوه هدایت، به عذاب گرفتار سازد و یا اینکه یاغیان ستمگر را قبل از اینکه راه را به به آنان مکرر نشان دهد به کیفر برساند.(۱) این از رحمت واسعه خداوند نشأت می گیرد.
از این روی از طرف خدای متعال به ارمیا وحی شد که: نعمت های مرا به یاد بنی اسرائیل آر و ایشان را از گمراهی که در پیش گرفته اند، باز دار.(۲) ارمیا امر خدا را اجرا نمود و به تبلیغات در میان بنی اسرائیل پرداخت و فرمود: ای قوم من! ای فرزندان طایفه من! فساد در بین شما همگانی و طولانی شده و… .(۳)
ارمیا در سال ۷۶۶ق.م به پیغمبری مبعوث شد. نبوّت ارمیا بیشتر، مبتنی بر انذار و وعید بود. وی از قوم یهود می خواست که پیش از نزول بلای الهی توبه کنند.(۴) ولی بنی اسرائیل به کارها و رفتارهای ناشایست خود ادامه دادند تا سرانجام او ایشان را نفرین کرد و از بیت المقدّس بیرون رفت.(۵) پس از بیرون رفتن ارمیا از این شهر، بخت النصر (نبوکد نصر) به آنجا رسید و شهر را مسخّر نمود و تمام مال و جواهری که در آن جا بود، به غارت برد، وی این شهر را با خاک یکسان کرد و بسیاری از مردمان آن را کشت.(۶)
آن گاه، بخت النصر رو به معبد بیت المقدّس کرد و حرمت آن معبد را هتک نمود و کنگره هایش را فرو ریخت و زوایای آن پرستشگاه را از عبادت و عابد بپرداخت(۷) او سپس از آن جا رفت بار دیگر ارمیا به بیت المقدس بازگشت و شهر را ویران و کشتگان بسیار در آن دید و با شگفتی گفت: خداوند این مردمان را چگونه زنده خواهد کرد؟
پس خداوند متعال، وی را میرانید و در مدّتی که او به حال مرگ خفته بود، بار دیگر، بیت المقدّس، آباد گشت و مردم درآن جا سرگرم کار و زندگی شدند. پس از آن، ارمیا از خواب گران مرگ برخاست و با دیدن نشانه های توانایی پروردگار خویش، مسأله احیاء پس از مرگ ـ بیش از پیش ـ بر وی روشن گشت. ارمیا پس از سپری کردن یکصد سال، زندگانی درگذشت و قبرش در بیت المقدس بود.(۸) وی کتابی داشت مشتمل بر ۵۰ فصل و کتاب مراثی آن در ۵ فصل بود مشتمل بر اخبار غیب و تاریخ خرابی بیت المقدس و اسیری بنی اسرائیل.(۹)

پاورقی:

۱. گروهی از نویسندگان عرب، قصص القرآن، ترجمه زمانی، مصطفی، قم، چاپ خانه حکمت، چاپ اول، ۱۳۴۷ش، ص۲۵۳.
۲. دایره المعارف، تشیّع، تهران، سازمان دایره المعارف تشیع، چاپ اول، ۱۳۶۸ش، ج۲، ص۸۰.
۳. قصص القرآن، همان، ص۲۵۳.
۴. جمعی از نویسندگان، دائره المعارف بزرگ اسلامی، تهران، مرکز دائره المعارف بزرگ اسلامی، چاپ اول، ۱۳۷۵ش، ج۷، ص۷۰۳.
۵. دایره المعارف تشیع، همان، ج۲، ص۸۰.
۶. اصفهانی، عماد الدین حسین، تاریخ انبیاء از آدم تا خاتم، تهران، کتابخانه اسلام، چاپ بیست و ششم، ۱۳۶۳ش، ص۶۹۶و ۶۹۷ و دایره المعارف تشیع، همان، ج۲، ص۸۰ و قاضی زاهدی گلپایگانی، حاج علی آقا، قصص یا داستان های شگفت انگیز قرآن مجید، تهران، انتشارات کتاب فروشی اسلامیه، چاپ چهارم، ۱۳۶۲ش، ص۶۷۰.
۷. صدر الدین بلاغی، قصص قرآن، تهران، انتشارات امیر کبیر، چاپ چهاردهم، ۱۳۶۸، ص۱۹۶.
۸. دایره المعارف تشیع، همان، ج۲، ص۸۰.
۹. تاریخ انبیاء از آدم تا خاتم، همان، ص۶۹۷.
منبع: نرم افزار پاسخ – مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.