رخ داد های امت پیامبر را بیان فرمائید؟

0 53

توضیحاتی پیرامون حدیث رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ که فرمودند: «هر آن چه در امت های گذشته رخ داده است در امت من نیز رخ خواهد داد» بیان فرمائید؟

پاسخ:

روایت های زیادی در زمینه مشابهت امت اسلام با امت بنی اسرائیل و امت های گذشته بیان شده است که پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ در این باره می فرماید:
«امت من سنّت بنی اسرائیل را مرتکب خواهند شد، به طوری که قدم جای قدم آنان می گذارند و تیر به همان جا که آنان زدند می زنند و وجب به وجب و ذراع به ذراع (به اندازه آرنج تا سر انگشتان) و باع به باع (از شانه تا سر انگشتان) کارهای آنان را انجام خواهند داد، تا آن جا که اگر داخل سوراخ حیوانی شده باشند، اینان نیز همراه آنان داخل می شوند.تورات و قرآن را یک نفر از ملائکه در یک ورق با یک قلم نوشته است و مَثَل ها و سنّت ها (در آنان و اینان) به یک صورت جاری شده است.»(۱)
هم چنین در روایت دیگر می فرماید: «انّ مثلَ اُمّتی مثلُ بنی اسرائیل طابقَ النعلِ بانعلِ. همانا مشابهت امت من، مشابهت با امت بنی اسرائیل است به طوری که قدم جای قدم آنان می گذارند.»(۲)
به این ترتیب، این روایات بیانگر این مطلب اند که امت اسلام نیز در هر کاری پیرو امت گذشته خویش می شوند به طوری که اگر آنان کارهای خطرناکی مثل وارد شدن به لانه حیوانات درنده انجام داده باشند، این امت نیز مشابه همان کار را انجام خواهند داد.
در قرآن کریم نیز در آیات مختلف خداوند پیامبرش را دلداری داده و برای تسلای خاطر ایشان به وضع انبیای پیشین چه در ابتدای رسالت ایشان و چه در انتهای این رسالت، اشاره کرده و می فرماید: وَلَقَدْ کُذِّبَتْ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِکَ (این موضوع منحصر به تو نبوده است) رسولان پیش از تو را نیز تکذیب کردند.»(۳)
در حقیقت آیه فوق به یک اصل کلی اشاره می کند و آن این است که همیشه رهبران صالح اجتماع که برای هدایت توده های مردم به وسیله ارائه مکتب و طرح های سازنده با افکار منحط و خرافات و سنن غلط جامعه به پا می خاستند، با مخالفت سرسختانه جمعی سودجو و زورگو که با پروبال گرفتن مکتب جدید، منافعشان به خطر می افتاد، روبرو می شدند. آنها برای پیشرفت مقاصد شوم خود از هیچ کاری ابا نداشتند و از تمام حربه ها چون حربه تکذیب، تهمت، محاصره اجتماعی، آزار و شکنجه، قتل و غارت و هر وسیله دیگر بر ضد آنان استفاده می کردند. حتی بعد ازمبارزه سرسختانه انبیاء ـ علیهم السلام ـ با این سنت ها و خرافات غلط، آنها دوباره به آن رسوم و سنت های جاهلی خویش مراجعه می کردند و در اثر اختلاف و تفرقه افکنی به امت های مختلف تقسیم می شدند. همان گونه که امت اسلام نیز به جز عده ای معدود، چه در زمان رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ و چه بعد از آن حضرت به تکذیب پیام الهی آن حضرت دست زدند و راه انحطاط و تفرقه و تقسیم شدن به امت و فرقه های مختلف را پیش گرفتند و در تکذیب جانشینان بر حق آن حضرت نیز از هیچ دسیسه ای فروگذار نکردند.
به طور خلاصه، امت اسلام نیز به جز عده ای معدود مانند امت های گذشته خویش در تکذیب پیام الهی و پیمودن راه انحطاط و اختلاف همان گونه عمل کردند که امت های گذشته عمل کرده بودند!

پاورقی:

۱. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، دارالاحیاء، ج۲۸، ص۲۳، ص۵۴. اسرار آل محمد(ص)، (کتاب سلیم بن قیس هلالی)، مترجم اسماعیل انصاری، کتابخانه ملی ایران، چاپ چهارم، ۱۳۸۲، ص۲۴۲.
۲. همان.
۳. انعام:۳۵.
منبع: نرم افزار پاسخ – مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.