در رابطه با خواندن آیه الکرسی بعد از نماز ،روایاتی نقل شده است؟

0 74

در رابطه با خواندن آیه الکرسی بعد از نماز ،روایاتی از حضرت رسول اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ و ائمه معصومین ـ علیهم السّلام ـ نقل شده است؟

پاسخ:

فوائد و آثاری که برای آیه الکرسی ذکر شده بسیار زیاد میباشد از آن جمله شخصی به حضرت امام صادق ـ علیه السّلام ـ از تب شکایت کرد حضرت فرمودند آیه الکرسی را در ظرفی بنویس به آب حل کن و بخور.
باسند معتبر از حضرت پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ منقول است :((هر که بعد از نماز واجب ،آیه الکرسی را بخواند تا وقت نماز دیگر در امان باشد)).
باز فرمود:(( یا علی بر تو باد به تلاوت آیه الکرسی بعد از نماز فریضه به درستی که محافظت و مداومت نمینماید بر خواندن آن مگر پیامبری یا صدیقی یا شهیدی)).(۱) خواندن آیه الکرسی برای تقویت حافظهنیز خوب میباشد.
در حدیثی آمده که سلمان نزد پیامبر آمد، پیامبر (ص)فرمودند:(( آیه الکرسی را با زعفران بر کف دست راست خود بنویسد و آن را بزبان بلیسد و هفت بار چنین کند هرگز چیزی را فراموش نکنید …))
خواندن آیه الکرسی برای تقویت بینایی:(( از حضرت امیرالمؤمنین ـ علیه السّلام ـ نقل شده کسی که چشمش آزاری داشته باشد آیه الکرسی بخواند و در خاطر خود قرار دهد برطرف میشود بتوفیق الهی عافیت مییابد انشاء الله.)) در کتاب مفاتیح الجنان بخش باقیات الصالحات فرموده و قبل از خواندن آیه الکرسی دستها را بر چشم خود بگذارد و این دعا را نیز بخواند اعیذ نور بصری بنور الله الذی لا یطفاه و آیه الکرسی را بخواند.
۲-سئوال:خواندن ((آمن الرسول …))چه اهمیتی دارد؟
اما در مورد آمن الرسول در جامع ترمذی به نقل از نعمان بن بشیر آورده که حضرت رسول ـ صلّی الله علیه و آله ـ‌فرمود:(( که اگر این دو آیه سه شب در خانهای خوانده نشود (خصوصاً بعد از نماز عشاء) شیطان میتواند به آن خانه نزدیک شود)). پس فلسفه تلاوت آن صیانت از شر شیطان است.
و ابوذر غفاری روایت میکند که آن حضرت فرمود :((خدای تعالی سوره بقره را ختم کرد به آن دو آیه که به من داده است پس این دو آیه را خود بیاموزو به فرزندانت نیز یاد بده از آن جهت که هم قرآن است و هم دعا و نیز روایات شده آن حضرت فرمودند که هر کس این دو آیه را در شب (تعقیبات نماز عشا) بخواند مانند این است که آن شب را به نماز و اطاعت خدا قیام کرده است)).
غزالی در بعضی از تصانیف خود آورده که: چیزی به پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ اعطا کردهاند که به پیامبران پیشین ندادهاند اول پنج وقت نماز، دوم بخشش گناهان امت غیر از شرک سوم، دو آیه آخر سوره مبارکه بقره. اما اثرات آن بر نمازگزار و خواننده آن آیات از بعضی از بزرگان نقل شده که هر کس به قرائت آن مداومت نماید خدای تعالی همه سختیها را بر او آسان کند و قرضهای او را ادا کند و شر دشمنان از او باز دارد و ایمان و یقین به او کرامت کند و نیز گفتهاند که اگر به سیاهی (جوهری) در ظرف پاک نویسند به آب چاه شیرین بشویند هر کس از آن بیاشامد حافظه او زیاد شود.(۲)

پاورقی:

۱. علامه مجلسی، حیات القلوب، ص ۶۴۳.
۲. آیه الله‌آقای محمد تقی ابن محمد باقر نجفی اصفهانی،‌ادبیه ناصر خسرو، ۱۳۴۵، ص ۲۴.
منبع: نرم افزار پاسخ – مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.