برای رهایی از ترس چه دعایی سفارش شده است؟
ترس یک مساله ریشه دار بشری است، برای قطع ریشه های آن راه هایی وجود دارد از جمله:
ایمان به خدا و این که او مالک آسمان ها و زمین است و مردم را به عدل و احسان فرمان می دهد و آن کسی که به عدل و احسان رفتار کند، استواری گیرد و به قدرت عظیم خداوند از عوامل ترس خلاص شود.
۲. توکل به خدا: تکیه دادن بر قدرت خدا و او را ولی و وکیل خود قرار دادن از نشانه های مهم ایمان و از مواردی است که انسان ترس را کنار می زند چرا که خداوند شکست ناپذیر و تکیه گاهی که شکست ندارد، دیگر چرا انسان با داشتن آن بترسد.
بنابراین بهترین دعا و راهکار برای از بین بردن ترس، تقویت ایمان، اعتقادات، توکل به خدا، روح خودباوری و امید داشتن، برخورد خوب و پسندیده با دیگران، احسان کردن به آنها و رعایت حقوق دیگران است و حتی در کودکان نیز بایستی روحیه استقامت، استقلال، خود باوری و این که می تواند با مشکلات مبارزه کند، را تقویت نمود.
قرآن کریم می فرماید: ((کسانی که می گویند پروردگار ما الله است سپس استقامت می ورزند، خداوند ملائکه را بر آنها نازل می کند که نترسید و غمگین مباشید و بشارت باد شما را بهشتی که وعده شده بود)).(۱)
علامه مجلسی دعایی از امام سجاد ـ علیه السلام ـ نقل می کندکه برای رفع ترس مفید است. و آن این است که در پنج شنبه خوانده می شود:
((بسم الله الرحمن الرحیم ـ الحمدلله الذی اذهب اللیل مظلما بقدرته ـ و جاء بالنهار مبصراً برحمته ـ و کسانی ضِیاءه و انا فی نعمته ـ اللهم فکما ابقیتنی له فابقنی لِاَمثاله ـ و صل علی محمد و آله ـ ولا تفجعنی فیه و فی غیره من اللّیالی و الایّامِ بارتکاب المحارم و اکتساب المآثم ـ و ارزقنی خیره و خیر ما فیه و خیر ما بعده ـ و اصرف عنّی شرّه و شرّ ما فیه و شرّ ما بعده ـ اللهمّ انی بذمّه الاسلام اَتَوَسَّلُ الیک ـ و بحرمه القرآن اعتمد علیک ـ و بمحمد المصطفی استشفع لدیک ـ فاعرف اللهم ذمّتی الّتی رجوت بها قضاء حاجتی یا ارحم الراحمین ـ اللهم اقض لی فی الخمیس خمساً لایتّسع لها الاّ کرمک ـ ولا یطیقها الاّ نعمک ـ سلامهً اقوی بها علی طاعتک ـ و عبادهً استحقّ بها جزیل مثوبتک ـ و سعهً فی الحال من الرّزق الحلال ـ و اَن تُؤمِنَنِی فِی مَواقِفِ الخَوفِ بِاَمنِک ـ و تجعلنی من طوارق الهموم و الغموم فی حصنک ـ و صلّ علی محمدٍ و آل محمد ـ و اجعله لی شافعاً ـ و اجعل توسلی یوم القیامه نافعاً انّک انت ارحم الرّاحمین)).(۲)
پاورقی:
۱. فصلت : ۳۰.
۲. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، بیروت، مؤسسه الوفاء، ۱۴۰۴ق، ج۸۷، ص۲۱۱، ح۳۹.
منبع: نرم افزار پاسخ – مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات