در چگونگی نوشیدن آب قبل از غذا یا بعد از غذا روایتی هست؟

0 25

آیا در مورد نوشیدن آب همراه غذا و یا چگونگی نوشیدن آب قبل از غذا یا بعد از غذا روایتی هست؟ آیا در مورد خوردن ۲ یا ۳ نوع میوه در یک وعده منعی از نظر دین وجود دارد یا توصیه ای نشده است؟

پاسخ:

هدف اصلی قرآن و احادیث، هدایت معنوی بشر است اما در راستای عبادت و رسیدن به کمال به جسم نیز اشاراتی نموده اند و خود ائمه معصومین ـ علیهم السلام ـ به طریقه صحیح خوردن و آشامیدن را به مردم آموزش می دادند. درباره آداب آشامیدن احادیث فراوان نقل شده است مانند:
۱. آشامیدن آب با سه نفسپیامبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ فرمودند:)) کسی که آب بخورد و در میان آن سه نفس بکشد از بیماری ها در امان است((.(۱)
۲. ایستاده آب آشامیدن در روز و نشسته آشامیدن در شبپیامبر اسلام ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ خطاب به علی ـ علیه السلام ـ می فرماید: ))ای علی! ایستاده «در روز» آب بخور که برای تو مایه قدرت و سلامت بیشتر است((.(۲)
۳. آشامیدن آب در لابه لای غذا خوردنامام رضا ـ علیه السلام ـ فرمودند: ))هر کس می خواهد معده اش او را آزار ندهد بعد از غذا آب نخورد((.
اگر پشت سر هم روی غذا آب خورده شود، آن غذا در معده به خوبی هضم نمی شود.(۳)
لازم به ذکر است معده انسان در روز حدود ۳ لیتر اسید تولید می کند تا با مخلوط شدن با غذا برای هضم و جذب آسان تر باشد با خوردن آب در وسط غذا و آمیخته شدن با اسید معده، سبب ضررهای جبران ناپذیر می گردد.
احادیث دیگری مانند: عدم خوردن آب بر روی گوشت.(۴) عدم آشامیدن آب داغ،(۵) عدم آشامیدن آب بر روی چربی،(۶) عدم آشامیدن آب سرد بعد از غذای گرم و شیرینی،(۷) عدم آشامیدن آب سرد و در حمام(۸) و… در جوامع روایی ما وجود دارد.
اما درباره خوردن میوه باید گفت: حدیثی از پیامبر اکرم ـ صلی الله علیه و آله و سلم ـ نقل شده است که میوه ها باید دانه دانه خورده شود. و دو نوع میوه را نباید با هم خورد.(۹) مگر انگور و انار.
«لا یقرن بین شیء من الفواکه».(۱۰)

پاورقی:

۱. مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج۶۲، ص۲۹۳.
۲. دانش نامه، احادیث پزشکی، ج۲، ص۱۴۲.
۳. مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج۶۲، ص۳۲۳.
۴. دانش نامه پزشکی، ج۲، ص۱۵۰.
۵. دعائم الاسلام، ج۲، ص۱۵۱.
۶. مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج۶۶، ص۴۵۶.
۷. کنزالعمال، ج۱۶، ص۸۲.
۸. امالی صدوق، ص۴۴۵.
۹. مجلسی، محمد باقر، بحارالأنوار، ج۶۶، ص۱۲۳.
۱۰. مستدرک الوسائل، ج۱۶، ص۳۲۷.
منبع: نرم افزار پاسخ – مرکز مطالعات و پاسخ گویی به شبهات

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.