بعد از آسمان هفتم چه چیزی وجود دارد؟
بعد از آسمان هفتم چه چیزی وجود دارد؟
در قرآن سخن از آسمانهای هفتگانه است که محل سکونت ملائکه میباشد
و این ملائکه که مدبّرها و وسایط امر حق تعالی میباشند به تناسب مقام و منزلت خود در یکی از آسمانها ساکناند.
امر الهی از عرش یعنی مرکز فرماندهی جهان هستی صادر میشود و به آسمان اول (اول از جهت عرش و هفتم از جهت زمین) و ساکنان آن که مقرّبترین ملائکه میباشند، میرسد
و آنان به آسمان دوم و ملائکه ساکن آن تحویل میدهند و همین طور تنزّل مییابد تا به زمین میرسد.
بنابراین کلمه سماء وآسمان به جهت مادی و مکانی دلالت ندارد بلکه به جهت قرب خداوند که جهتی معنوی و غیر مکانی است، دلالت دارد.
البته در آیه ای هم فرموده است:
ماآسمان دنیا را به ستارگان زینت دادیم که ظهور این آیه دلالت دارد همه فضای احاطه کننده زمین که ظاهراً نامتناهی هم هست، آسمان اول است.
پس آسمانهای بعدی محیط بر این آسمان از حیث مکان نیستند مانند طبقات پیاز که هر پوسته بر پوسته های زیرین و طبقات زیرین احاطه کامل دارد.
آسمان هفتم
در قدیم علمای نجوم گمان میکردند که آسمانها حالت پوست پیازی دارند وآسمان هفتم آخرین است
و بعد از آن چیز دیگری وجود ندارد ولی الان معلوم شد که این فضای اطراف زمین نامتناهی است.
پس آسمانهای هفتگانه در فاصله های طولانی و دور تا دور زمین وآسمان مشهود نیستند
بلکه منظور عوالمی است که از حیث تقرّب به خدا برتر از آسمان اول و زمین هستند
و این آسمانها با هم تزاحم مکانی ندارند، مثل عالم برزخ و عالم دنیا که هیچ کدام جا را برای دیگری تنگ نمیکند.
هر چه به آسمانهای بعدی برویم (مثل حضرت عیسی که بنابر روایتی به آسمان چهارم رفته است)
یعنی به مقام قرب نزدیکتر شدهایم و آسمان هفتم و اهل آن مقربترین آسمانها به خداوند است و بعد از آن عرش و مصدر امور است.
ر.ک معارف قرآن در المیزان، سید مهدی امین، ج ۱، ص ۱۲۲، ۱۷۸ و ۱۸۳٫
اینکه آسمان های هفت گانه لایه لایه نیستند یا چگونه هستند را فقط رسول الله ص علیه و آل سلم و دوازده امام علیه السلام که جانشینان و وارثان و حجج اللهی هستند می دانند و بس و آنچه که گفته شده و به ما رسیده محدود به همان سخنانی است که از ایشان روایت شده است..
عقل هیچ بشری از اولین تا آخرین هرگز قادر به درک و فهم و راه بردن به هیچ یک از عجایت خلقت نیست حتی بر همین زمینی که شخص بر آن قدم می زند بی شمار علم و عجایب درهمان مکان و محدوده حرکتی آن شخص نهفته است.. تارچه برسد که کسی بخواهد در مورد آسمان های هفت گانه نظر بدهد.. مگر رسولان الهی که حق از علم بی منتهای خود به ایشان آموخته و ایشان از چگونگی امور و عجایب صنع و خلقت باخبرند و حضرت ص خود به شخصه بارها به آسمان هفتم تشریف بردند..از یکی از امامان ع در مورد چگونگی آسمانها پرسش شد و ایشان فرمودند آسمان این دنیا در برابر آسمان دوم مانند دانه ای شن است در ساحل یک دریا و آسمان اول و دوم جمیعا با هم در برابر آسمان سوم مانند نگین انگشتری است در صحرا .. هیچ بشری بدون حدیث صحیح از پیامبران یا امامان هرگز نباید با قاطعیت و اطمینان در امری که درآن امر جاهل محض است نظر بدهد که چنین است وچنان و سعی کند نظر خود را با آیه قران ثابت کند چون علم قران هم فقط و فقط در نزد حجج الهی است و نه کس دیگر..
به نظرمن خداوبهشت وجهنم دراسمان هفتم است یعنی بعدازمرگ روح به اسمان هفتم میرودودرشش اسمان دیگرهم زندگی است هرانسان بعدازمرگ به اسمان بعدی رفته ودرانجازندگی میکندمدتی تابه اسمان هفتم برسد یعنی خداانسانهای جدید نمی افریندبلکه هرانسان چندزندگی رادرجسمهاواسمانهای مختلف میگذراند
تهمینه عزیز سلام .ولی گفته شده روح انسان بعد مرگ به عالم برزخ میرود. ولی این حرف شما رو یه جا دیگه خوندم نمیدونم الله اعلم
چرانظرمن تاییدنشد