حواس پرت شده اید؟

0 312

آیا حواس پرت شده اید؟

مشکل حواس پرتی دلایلی مثل اضطراب و افسردگی و مشکلات جسمی(مثل کم‌خونی) می تواند داشته باشد اما یکی از علت های حواس پرتی پوشه های باز مغزی است. شما مسائل زیادی دارید که باید به آن ها فکر کنید و پوشه ی آن ها در ذهن شما باز است و هرکدام مقداری از ظرفیت تفکر و تمرکز شما را به خود اختصاص داده اند.

طبق اثر زیگارنیک (Zeigarnik Effect) وقتی موضوع یا ایده ای به صورت ناتمام در مغز انسان حضور داشته باشد، مغز حتی در حالت خواب و استراحت به کار بر روی آن می پردازد.
در نتیجه وقتی کارهای ناتمام زیادی دارید تمرکز شما روی آن ها پخش می شود و نتیجه حواس پرتی است.

راهکار برای جلوگیری حواس پرتی:

کارهای اضافه برای خودتان نتراشید. بیش از ظرفیت زندگی و زمانتان درگیر فعالیت های مختلف نشوید.
یک دفترچه داشته باشید و کارها و ایده هایی که به ذهنتان می رسد را در آن یادداشت کنید تا پوشه ی آن ها در ذهنتان بسته شود.

اگر کاری به ذهنتان رسید که در کمتر از ۲دقیقه می توانید انجامش دهید(مثلا پرداخت قبض از طریق گوشی)، همان موقع آن را به اتمام برسانید.⁦

برای انجام وظایف خود زمان مشخصی را تعیین کنید

انجام دادن یک کار و به اتمام رساندن آن نیاز به نظم و انضباط و همچنین نیاز به تمرین دارد. یکی از بهترین روش‌ها برای تقویت تمرکز و افزایش بهره‌وری این است که برای انجام کار خود، زمان مشخصی را تعیین کنید. در حقیقت، شما باید یک محدودیت زمانی مشخص، به هر یک از فعالیت‌های خود اختصاص دهید.

استفاده از یک زمان‌سنج برای انجام کارها، می‌تواند به شما برای متمرکز شدن بر روی کارتان و جلوگیری از ایجاد حواس‌پرتی کمک کند. به منظور متمرکز ماندن بر روی کار، ساعت خود را بر روی ۵، ۱۰ و یا حتی ۳۰ دقیقه، با توجه به کاری که قصد به اتمام رساندن آن را دارید تنظیم کنید.

استفاده از یک زمان‌سنج، سبب ایجاد انتظاراتی در ذهن شما شده که باعث به وجود آمدن تمرکز بر روی کار تعیین شده می‌گردد.

 

اختلال کم‌توجهی – بیش‌فعالی

ارسال یک پاسخ

توجه داشته باشید: آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نظر شما پس از تایید مدیر منتشر خواهد شد.