ازدواج نادرست برای کودکان بدتر از طلاق است
ازدواج نادرست برای کودکان بدتر از طلاق است
طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان میرود. طلاق معمولاً وقتی اتفاق میافتد که استحکام رابطه زناشویی ازبین میرود و میان زوجین ناسازگاری و تنش وجود دارد. طلاق اجتماعی، تغییرات در دوستیها و سایر روابط اجتماعی است که مرد یا زن طلاق گرفته با آنها سر و کار دارد. طلاق روانی، موقعیتی است که از طریق آن فرد پیوندهای وابستگی عاطفی به همسرش را قطع کند و به تنها زیستن تن دردهد.
ازدواج بد برای بچه ها از طلاق بدتر است اما چرا؟!
تقلید از رفتار بزرگسالان، مهمترین منبع یادگیری و تکرار آن در بزرگسالی فرزندان است.رفتارهای سالم وسازگارانه یا ناسالم و ناسازگارانه والدین میتواند باعث همین رفتارها و به تبع آن شکلگیری شخصیت سالم یا ناسالم در فرزندان شود
خردسالی زمان شکلگیری اعتماد و امنیت یا بیاعتمادی نسبت به دنیا است.احساس ناامنی و خصومت،بنای روابط بعدی در دوران بزرگسالی خواهد بود.
مشاجرات والدین، باعث شکل گیری اضطراب و به دنبال آن زمینه ساز ایجاد سایر اختلالات روانی کودکان میباشد
ترس از صمیمیت
بچه ها به خاطر دعوای والدین سخت میتوانند به کسی نزدیک شوند.
صمیمیت برای بچه هایی که درگیری والدین را زیاد دیده اند موضوع خوشایندی نیست و وقتی با دیگران دچار تعارض میشوند همان الگوی اشتباه والدین را تکرار میکنند
استرس همیشگی
دعواهای والدین ما اثری بر ما می گذارد که هیچوقت از ذهن پاک نمیشود.بخشی ازرشد کودکان مستلزم درونی سازی رفتارهای والدین است. وقتی والدین مدام در حال دعوا هستند بچه ها این تعارضات را درونی میکنند. تنش بین والدین مشکلات رفتاری و هیجانی زیادی برای کودکان ایجاد می کند.
مشکلات خُلقی
والدین پر دعوا بچه هایی را بزرگ میکنند که مشکلات خلقی جدی دارند که اگر بدون درمان رها شوند ممکن است منجر به اختلالات شخصیت شود. متاسفانه دعوای پدرمادرها باعث میشود بچه ها زودتر بزرگ شوند و از دنیای شیرین کودکی خود جدا شوند.
قبل از تصمیم به جدایی، اززوج درمانی و مشاور کودک کمک بگیرید و مزایا و معایب این تصمیم را به دقت بررسی کنید